Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
945 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Mejeristigen 9, Riala, Riala
Typ
Tomt
Tomt
3 139 kvm (friköpt)

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

En stor, attraktiv och solig tomt i Riala.

Välkommen till Mejeristigen 9 och denna stora härliga naturtomt som är belägen i lugnt läge cirka 100 m från den större vägen mellan Riala och Bergshamra . Här finns alla förutsättningar att bygga ert drömboende med gott om plats för allt man kan önska sig ett litet eller stort hus, Attefallshus, friggebod, garage och pool eller vad ni kan önska er.
På denna underbara tomt bor du granne med Roslagens vackra kulturlandskap med dess åkrar och skog inpå knuten med svamp och bär.
Här bor ni bekvämt på landet med tillgång till naturen, bad, sjöar, skola, buss, idrottsplats golfklubb, och havet,. Även om man bor i lugn och ro så finns Norrtäljes stora utbud av service och Stockhomspulsen på behagligt avstånd .


Tomten
Den vackra lätt kuperade, södervända och ljusa tomt är på 3 139 kvm. Kombinationen av en stor tomt som ligger utanför detaljplanerat område skapar oändliga möjlighet att realisera ert drömhus.
El, vatten och avlopp bekostas och ansöks samt installeras av köparen. Säljaren har kontrollerat vattenkvalitén i närliggande brunn med gott resultat.
Enligt nuvarande regler gäller att man inte behöver betala fastighetsavgift för de 15 första åren för nybyggda småhus. Den årliga fastighetsavgiften är idag max 8 349-, vilket innebär en minskad utgift på 125 235:- under 15-årsperioden.
Köparen kan fritt välja att bygga ett eget lösvirkes hus eller välja hus från valfri husleverantör, då tomten inte är bunden till någon husleverantör. När det gäller byggnation och bygglov kontakta Norrtäljekommuns byggnadsavdelning.

Närområdet
Det finns flera bad i närheten av fastigheten, varav två kommunala bad, Gunnsjön cirka5,7 km bort (cirka 7 min. med bil) och Morabadet cirka 7,2 km bort (cirka 9 min. med bil). Morabadet ligger vid Bergshamraviken med anslutning med Östersjön. I Bergshamraviken finns flera båtplatser.
Från huset är det nära till havet och med egen båt kommer ni snabbt ut i skärgården och Roslagens fina öar såsom de vackra öarna Löparö, Hemmarö, Ängsö med sin vackra nationalpark, Yxlan och Blidö m.fl. Längre ut finns Furusund med trevliga gästhamnar med ökrogar, båtmackar och mycket mer. Har ni inte tillgång till egen båt finns det sjötaxi och flera båtar att hyra eller varför inte ta Waxholms båt ut i Roslagens skärgård eller färjan över till Åland.

Roslagen har ett rikt naturliv med svamp och bär i skogarna omkring fastigheten.
Här bor ni nära skärgården och naturen i ett kulturlandskap och nära till Stockholms storstadspuls.

Från fastigheten är det endast cirka 3,9 km (5 min med bil) till gemytliga Bergshamra. I Bergshamra finns det vårdcentral, Länna skola från förskoleklass till årskurs 9, ICA-butik (ombud DHL, Bring, postnord, Systembolaget), vårdcentral, bibliotek, pizzeria, bensinstation, cafe, bilverkstad, byggvaruhus, marina, båtförsäljning och -service. SL-buss finns cirka 100 m från fastigheten.

Till Norrtälje är det endast cirka 2,1 mil och cirka 24 minuter med bil från huset. Här finns allt man kan önska sig, flera livsmedelsaffärer tex: ICA, Coop, Willys, Lidl, restauranger, bensinstationer, paddel, byggvaruhandel, 4H-gård, vårdcentral, sjukhus, tandläkare, bygdegård, gymnasium, grundskola, förskola, modernt badhus, bibliotek, möbelvaruhus, bank, bio, museum, frisör, butiker m.m.
Åkersberga är cirka 3,2 mil (cirka 37 min med bil) från fastigheten. Här finns också ett stort utbud av affärer och kommunal service samt pendlingsmöjligheter till Stockholm city.

Närheten till storstaden gör att ni kan njuta av landet och leva skärgårdsdrömmen året runt på pendlingsavstånd till Stockholm (cirka 5 mil) och nära Norrtälje (1,8 mil) med sitt stora serviceutbud.

SL-buss 620 stannar cirka 100 m från fastigheten. vilken går till Norrtälje - Riala -Åkersberega. Vid trafikplatsen Ledinge cirka 1 mil finns det infartsparkering och pendelbussar till Stockholm SL-buss 676, vardagarsmornar och -eftermiddagar går SL-buss 644 från/till Riala och Bergshamra till respektive till/från Ledinge trafikplats.


Ta chansen att förgylla tillvaron i rofylld Roslagsmiljö, Men ändå nära storstaden och idylliska Norrtälje med stort serviceutbud.

Varmt välkommen kontakta fastighetsmäklare Lars Ljungstrand vid frågor och visning.

Allmän information

Pris

945 000 SEK (Högstbjudande)

Tomtareal/mark

3 139 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Gatuadress

Mejeristigen 9

Ort

Riala

Kommun

Norrtälje

Taxeringsår

2021

Taxeringsvärde mark

340 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

340 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Typkod

Småhusenhet, tomtmark

Fastighetsbeteckning

NORRTÄLJE GRYTINGE 1:21

Objektskategori

Tomt

Driftskostnad

Fastighetsskatt/-avgift

3 400 SEK/år

Dokument (pdf)

Karta (12) Karta (14) Karta (13) Fastighetskarta
Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta