Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 295 000 SEK / Högstbjudande
Adress
VINGÅKER ÖSTRA DIMBO 1:138, Läppe,
Typ
Tomt
Tomt
0 kvm (friköpt)

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Mysigt sommarställe längst hjälmaren

Letar du efter ett smultronställe där du kan koppla av och njuta av en fantastisk sjöutsikt så är detta stället för dig. Precis intill Hjälmaren finner du denna charmiga fastighet med tre stycken hopbyggda sjöbodar med mulltoa och förberett för el. Sjöbodarna får inte nyttjas som bostad enligt detaljplanen. På tomten finns det två vikar med sandbotten i ena. Bakom sjöbodarna har du även en förrådsbyggnad med mycket förvaringsutrymme. Byggnaderna ligger avskilt från väg 52 med ett trädparti mellan byggnaderna och vägen. I intilliggande samhället Läppe så har du även en obemannad matbutik där du finner allt du kan tänkas behöva! Annars så är det bara 10 minuters bilresa till Vingåker där du finner en Ica Supermarket. Läget är perfekt för dagsutflykter då du har 1 timme till Eskilstuna och Norrköping, 40 minuter till Örebro och 30 minuter till Katrineholm.

Tomtgränsen mot vattnet är svår att fastställa vilket kan innebära att byggnaderna i framtiden kan behöva flyttas innanför tomtgränsen om kommunen kommer fram till det. Att flytta byggnaderna kommer kosta ca 160 000 kr enligt Bemå Lyft i Örebro AB.

Tycker du detta låter som ett ställe för dig så tveka inte med att höra av dig!

Allmän information

Pris

1 295 000 SEK (Högstbjudande)

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Kommun

Vingåker

Taxeringsår

2021

Taxeringsvärde mark

471 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

471 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Typkod

Småhusenhet, tomtmark

Fastighetsbeteckning

VINGÅKER ÖSTRA DIMBO 1:138

Objektskategori

Tomt

Driftskostnad

Försäkringsinformation

Folksam

Fastighetsskatt/-avgift

4 710 SEK/år

Övriga rättigheter och belastningar

Planer och bestämmelser

Dimbo Östra 1:3,1:14 Mfl, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19730730)

Planer och bestämmelser

Östra Dimbo 1:97 I Läppe, Detaljplan (Beslutsdatum: 20100215, Registreringsdatum: 20100629)

Rättigheter last

Avtalsservitut: Va-ledning mm - Se beskrivning

Rättigheter last

Officialservitut: Rätt att till hjälmaren nedlägga avloppsledning. - Avlopp

Rättigheter last

Officialservitut: Rätt att begagna väg till samt båt-och badplats vid sjön hjälmaren. olokaliserad rättighet, se utredning aktbilaga ut1, akt 0428-14/26. - Väg båtplats badplats

Rättigheter last

Officialservitut: Rätt att använda vägen a för utfart till allmän väg. - Väg

Avtalsrättigheter

Avtalsservitut VA-LEDNING MM

Dokument (pdf)

Fastighetskarta-2022-05-02 Frågelista - fastighet 2022-05-06 1535

Länkar

Film
Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta