Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
999 000 SEK / Högstbjudande
Adress
HÄRJEDALEN HEDE KYRKBY 47:22, Särvfjället och Nysätern, Hede
Typ
Tomt
Tomt
1 456 kvm (friköpt)

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Unikt läge vid foten av Särvfjället

Välkommen hem till Särvfjället!

Vid foten av Särvfjället finner du dessa tre tomter. Tomterna har 180 graders fjällvy med bokstavligen milsvid utsikt. Härifrån ser du landmärken som Sonfjället (ca 2,5 mil), Vemdalsskalet (ca 2 mil) med flera, allt med det massiva och klippiga Särvfjället tornades bakom. Det är inte ofta det erbjuds tomter så nära kalfjället och med så spektakulär vy som dessa.

Har du tröttnat på trängsel och på att bo nära inpå andra? Det här är platsen för dig som söker ett enskilt läge mitt på fjället men ändå vill ha service som mataffär, butiker och bensinmack i Hede en halvtimmes bilfärd bort. En knapp timmes bilfärd tar dig till Vemdalens Alpina skidbackar. Området Särvfjället är välkänt bland skoteråkare och närliggande krogen Fjällorren ett klassiskt stopp för att få något att äta mitt på fjället.

De blivande husen på platsen utgör ett perfekt basecamp för äventyr vidare ut i fjällvärlden dit där det inte går några vägar, på skidor eller på skoter och under barmarkssäsongen till fots eller på mountainbike. Eller för att bara vara och insupa lugnet och stillheten på platsen. Detta är en plats för rekreation.

Fastigheterna är stora, från ca 1 400 kvm till 1 600 vilket ger gott om plats för att bygga ditt drömfjällboende. De ligger utanför detaljplanerat område vilket innebär en lite annorlunda bygglovsprocess. Som första steg söks ett förhandsbesked för att se om det du vill bygga är möjligt. För detaljer kring att bygga utanför detaljplanerat område vänligen kontakta Miljö och Bygg i Härjedalen. De andra husen som syns på bilderna är byggda med samma regler.

Tomterna ligger i Sydsluttning så att du kan njuta av solnedgången mot fjällvidderna från din blivande altan eller badtunna.

Det går bra att besöka platsen för att titta på tomterna, väg finns hela vägen fram. Skogen nedanför tomterna kommer att gallras ur för att öppna upp utsikten mer.
Vägbeskrivning: I Hede svänger du av mot Särvsjö/Nysätern och följer den vägen ca 20 till 30 minuter. I Nysätern svänger du upp vid skylten mot Fjällorren. Följ vägen uppåt tills du kommer till en myr, när du passerat myren, sväng upp vänster och sedan vänster igen och du är framme vid din blivande fjälldröm.

Tomterna har inte vatten och avlopp. Detta ska enligt avstyckningen anläggas gemensamt för de tre tomterna. Tomterna säljs med klausul om att medverkan måste göras att till gemensam anläggning för vatten och avlopp ska anläggas. Detta görs lämpligen genom borrning av brunn för vatten och anläggande av 3-kammarburnn för avlopp.

Även stamfastigheten är till salu, stora möjligheter som exploateringsfastighet med den:
https://bostad.skandiamaklarna.se/till-salu/CMLantbruk/MDMwM3wwMDAwMDMxNTAwM3w1OA../objekt?utm_source=hemnet&utm_medium=referral

Allmän information

Pris

999 000 SEK (Högstbjudande)

Tomtareal/mark

1 456 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Tomtbeskrivning

Arealer:
47:22 1 456 kvm
47:23 1 608 kvm
47:24 1 538 kvm

Ort

Hede

Kommun

Härjedalen

Fastighetsbeteckning

HÄRJEDALEN HEDE KYRKBY 47:22

Objektskategori

Tomt

Byggrätt, anslutningar mm

Byggrätt genom särskild prövning då området ligger utanför detaljplanerat område.

Avlopp

Avlopp saknas

Vatten

Vatten saknas

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning

Härjedalen Hede Kyrkby Ga:5

Gemensamhetsanläggning

Härjedalen Hede Kyrkby Ga:40

Rättigheter förmån

Officialservitut: Rätt att anlägga, förnya och använda ett 6 meter brett område aför utfart till ga:40 - Väg

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Välkommen till storslagen fjällmiljö vid vägs ände. Med Särvfjället som fond och ofta milsvid utsikt är detta natursköna område mycket uppskattat. Här finns mycket möjligheter för skoteråkning och skidåkning vintertid samt vandring och fiska sommartid.

Närservice
Restaurang Fjällorren ligger vid foten av Särvfjället. Butiker finns i Hede by omkring 2,5 mil bort.

Särvfjället tornar upp sig som en mäktig brant fond som lockar till utflykter och äventyr. I direkt närhet till tomterna erbjuds en mängd friluftsaktiviteter. Vintertid är skoteråkning den huvudsakliga aktiviteten i området. Turskidåkning är också väldigt lättillgänglig med fjället rakt utanför dörren och valfrihet att åka plant eller varför inte ge sig på att bestiga Särvfjället!

Sommartid erbjuds vandring i varierad svårhetsgrad och längd, en knapp timmas vandring för dig till toppen på Särvfjället med hänförande utsikt i alla väderstreck.

Särvfjället är en utmärkt plats för jakt, småvilltjakt på ripa, orre och tjäder kan påbörjas några hundra meter från stugan, jaktkort löses per dag. Området lämpar sig mycket bra för hundträning tack vare sitt plana och öppna läge. Likaså är fiske tillgängligt några hundra meter från stugan, eller i närliggande Särvsjön. Särvjön är dit den paddelintreserade beger sig för att utforska med kajak.

Vill du äta middag ute på restaurang efter dina fjällstrapatser ligger Fjällorren endast ett stenkast bort. I restaurangen serveras det god härlagad mat från en meny som bjuder på bland annat renskav, viltfärsbiffar eller frasiga våfflor.

Dokument (pdf)

Fastighetskarta-2021-12-13

Länkar

Länk till stamfastigheten till salu
Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta