Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 495 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Silverlavsvägen 6, Järvstagläntan, Gävle
Typ
Tomt
Tomt
1 223 kvm (friköpt)

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Hörntomt med möjlighet att bygga nytt i järvsta

Tillfälle att förvärva en hörntomt om 1 223 kvm med möjlighet att förverkliga drömmen om att bygga nyproducerad villa i det nyetablerade och trivsamma området Järvstagläntan. Detaljplanen ger utrymme för 1 eller 1-1/2-plansvilla med en total byggrätt på 250 kvadratmeter, se mer i bifogad detaljplan. Tätt samarbete finns med Anebyhus och Reformhus. Kontakta mäklaren för förslag på husmodeller och kontakt med husleverantör. Bilderna är endast exempel på några av leverantörernas husmodeller.

Silverlavsvägen är en kommunal väg som asfalteras och får belysning 2023. Kommunalt VA. el och fiber är förberett till tomtgräns

Fördelar med nyproduktion:
- Vara med och påverka vilken typ av hus du vill bo i.
- Välja vilka material du vill ha interiört och exteriört.
- Låga driftskostnader.
- Energisnålt
- Ingen fastighetsavgift kommande 15 år (annars ca 8000kr/år)
- Minimalt med underhåll närmsta år, vad skönt att slippa renovering :)

Området Järvstagläntan är ett naturskönt nytt bostadsområde som nu växer fram i Järvsta och södra delen av Gävle. Här byggs 10 villor och 12 brf-radhus med naturen runt knuten men ändå mycket nära (4,5 km) till Gävles stadsliv och alla bekvämligheter. I Järvsta finns en förskola och bara inom någon kilometer ett mycket stort serviceutbud såsom flertalet mataffärer, restauranger, skolor och serviceområden som Kryddstigen, Sörby urfjäll och Hemsta. Hemlingby nås med kort cykeltur och har ett friluftsområde som är Gävles största rekreationsområde. Här finns fina löpspår och mountainbikeleder. På vintern finns möjlighet att både åka längdskidor i preparerade spår samt slalom för den lite yngre målgruppen. Ca 300 meter bort ligger Gästrikeleden som är en vandringsled som sträcker sig från Uppland och slingrar sig genom hela Gästrikland. E4ans på- och avfart nås enkelt för dig som pendlar eller reser till närliggande städer. Området har närhet till busshållplats och fina cykelstråk för enkel resa mot Gävle City och Furuvik/Skutskär. Tågkommunikation finns från både Gävle och Furuvik.


Välkommen att kontakta mäklaren för mer information och visningsanmälan!

Allmän information

Pris

1 495 000 SEK (Högstbjudande)

Tomtareal/mark

1 223 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Tomtbeskrivning

Rymlig hörntomt om 1223 kvm.

Gatuadress

Silverlavsvägen 6

Ort

Gävle

Kommun

Gävle

Taxeringsår

2022

Taxeringsvärde mark

691 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

691 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Typkod

Småhusenhet, tomtmark

Fastighetsbeteckning

GÄVLE JÄRVSTA 16:76

Objektskategori

Tomt

Byggrätt, anslutningar mm

VA, el och fiber finns förberett vid tomtgräns. Anslutningsavgifter tillkommer. Ca priser: El 38 000.- Gävle Energi AB, VA 125 800.- Gästrike Vatten, fiber ca 20 000.- GavleNet. Byggrätt om 250 kvm byggyta. Nybyggnadskarta, NBK, vilket är ett krav för att söka bygglov finns uttagen för snabb leverans och kan för kommunens kostnad övertagas.

Ekonomi

Kommentar

Tomten kommer att ingå i vägsamfällighet. Kostnad ej fastställd.

Driftskostnad

Fastighetsskatt/-avgift

6 910 SEK/år

Övriga rättigheter och belastningar

Planer och bestämmelser

Järvsta 16:6 m.fl., Järvstagläntan, Detaljplan (Beslutsdatum: 20190821, Registreringsdatum: 20191001)

Dokument (pdf)

Silverlavsvägen 6 detaljplan
Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta