Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 395 000 SEK / Pris från 1 395 000 kr
Adress
Solsidan, Peos backe, Solsidan, Storhogna, Berg
Typ
Tomt
Tomt
0 kvm (friköpt)

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Ski in ski out på Solsidan i Storhogna

Välkommen till den nya etappen av tomter på Solsidan i Storhogna, Peos backe. Totalt nio tomter intill Solbacken med generöst solexponering tills långt fram på kvällen/eftermiddagen beroende på årstid. Storhognas vasaloppscertifierade längdspår går alldeles i närheten.

Tomterna får bebyggas med hela 180 kvm per fastighet. Byggrätten fördelas på 140 kvm på huvudbyggnad och 40 kvm på komplementbyggnad. Det går bra att bygga upp till två lägenheter per fastighet. Planen medger byggnation av loft och en total byggnadshöjd på 7,8 meter. Detaljerade byggregler finns i bilagd plankarta. Säljaren erlägger.Vägarna till tomterna och anslutningar för el och VA kommer att vara färdigställda senast den 1 juni 2020.

Tomterna har rejält tilltagna ytor med areor från 1100 kvm till drygt 1500 kvm. Exakta arealer och priser finns i bifogad lista bland bilder.

Välkommen att uppföra Ditt drömhus i Storhogna!

Priserna för tomterna är enligt följande;
1: 1 395 000 kr
2: 1 395 000 kr
3: SÅLD
4: 1 395 000 kr
5: SÅLD
6: SÅLD
7: 1 395 000 kr
8: 1 395 000 kr
9. SÅLD

Beskrivning

Övrigt

Varmt välkommen till genuina, natursköna Storhogna! Din fjälldestination vid foten av fjället.

I Storhogna finner du Vasaloppscertifierade längdskidspår som är en del av ett spårsystem som möjliggör att åka skidor upp på Klövsjötoppen, ut på Kalfjället mot Samevistet eller ner på myren mor Bräckvallen, det går att ta sig på ländgspår ända bort till Vemdalsskalet.

Storhognas alpina skidbackar ha natursnö, här behövs inte snökanoner, du åker skidor på natursnö i fjällsmiljö med storslagen milsvid utsikt över kalfjället och mot Klövsjö by i dalen bredvid. Här erbjuds varierad skidåkning och svårhetsgrad. Solliften kopplar samman Storhognas skidbackar med Klövsjöfjälls skidbackar, den går längs med Solsidans tomtområde. Klövsjös skidbackar erbjuds utmanande åkning med flera svarta backar, världscupen i slalom hölls här på 80-talet!

Centralt beläget i Storhogna ligger M-huset, det erbjuder restaurang, café och skidshop samt även inomhusaktiviteter som bowling, biljard och gym, allt för att förhöja din fjällvistelse.

I direkt anslutning till M-huset finns det en ny barnbacke samt rullband som är gratis för alla barn.

Storhognas prisbelönta högfjällshotell erbjuder förutom restaurang och logi även bad och spa.

Storhogna är så mycket mer än vinter, här har varje säsong sin charm. Barmarksäsongen innebär aktiviteter som förstklassiga vandringsleder i olika längder, kalfjället börjar där bebyggelsen tar slut. På fjället växer de flesta år lättillgängliga hjortron, myren börjar endast några få minuters promenad från parkeringen.

Detta gör Storhogna till en underbar plats för avkoppling och rekreation!
Storhogna är platsen för alla er som älskar naturen, hela året.

Dokument (pdf)

Detaljplan Peos Backe.pdf Plankarta Peos Backe.pdf

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Berg kommun, Skattesats 34.47%.

Tomt

Areor för tomterna ligger i lista bland bilder

Byggnadsrätt: Största byggnadsarea totalt: 180 kvm per fastighet. Fördelas om max: 140 kvm på en huvudbyggnad och 40 kvm på en komplementbyggnad utan rum för boende. Högst två lägenheter per fastighet.

Byggnad

Vatten och avlopp: Anslutningar för vatten och avlopp (en lägenhet) till tomtgräns ingår i priset.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

5 900 SEK varav:
VA: 3 400 SEK
Samfällighet: 2 500 SEK
För obebyggd fastighet debiteras en 2/10 av taxan för vägföreningen.

Avgiften för vatten och avlopp för bebyggda fastigheter är för närvarande 3 400 kr.

Angående sophantering har en ny miljöstation byggts, avgifterna är ännu inte fastslagna men preliminärt enligt följande;
- avgift för obebyggd fastighet 400 kr per år
- avgift från och med att bygglov beviljats 1 400 kr per år
Anslutningsavgift 3 400 kr

Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt.

Inskrivningar/Plan

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Berg Klövsjö GA:38

Vägbeskrivning

Kör förbi M-huset i Storhogna och vidare på Storhognavägen. Tag första till höger in på Solvägen mot Solsidan efter att du kört över bron. Följ Solvägen, passera fem gator på vänster sida, mittemot Polarisvägen anläggs tomterna.

Välkommen hem!

Närområde

Allmänt om området: Varmt välkommen till genuina, natursköna Storhogna! Din fjälldestination vid foten av fjället.
I Storhogna finner du Vasaloppscertifierade längdskidspår som är en del av ett spårsystem som möjliggör att åka skidor upp på Klövsjötoppen, ut på Kalfjället mot Samevistet eller ner på myren mot Bräckvallen, det går att ta sig på ländgspår ända bort till Vemdalsskalet och Björnrike.

Storhognas alpina skidbackar ha natursnö, här behövs inte snökanoner, du åker skidor på natursnö i fjällsmiljö med storslagen milsvid utsikt över kalfjället och mot Klövsjö by i dalen bredvid. Här erbjuds varierad skidåkning och svårhetsgrad. Solliften kopplar samman Storhognas skidbackar med Klövsjöfjälls skidbackar, den går längs med Solsidans tomtområde. Klövsjös skidbackar erbjuder utmanande åkning med flera svarta backar, världscupen i slalom hölls här på 80-talet!

Centralt beläget i Storhogna ligger M-huset, det erbjuder restaurang, café och skidshop samt även inomhusaktiviteter som bowling, biljard och gym, allt för att förhöja din fjällvistelse.

I direkt anslutning till M-huset finns det en ny barnbacke samt rullband som är gratis för alla barn.

Storhognas prisbelönta högfjällshotell erbjuder förutom restaurang och logi även bad och spa.

Storhogna är så mycket mer än vinter, här har varje säsong sin charm. Barmarksäsongen innebär aktiviteter som förstklassiga vandringsleder i olika längder, kalfjället börjar där bebyggelsen tar slut. På fjället växer de flesta år lättillgängliga hjortron, myren börjar endast några få minuters promenad från parkeringen.

Detta gör Storhogna till en underbar plats för avkoppling och rekreation!
Storhogna är platsen för alla er som älskar naturen, hela året.
Kommunikation: Härjedalingen (www.harjedalingen.se) tar dig med buss från södra Sverige till Storhogna. Vill du hellre åka tåg kan du åka med inlandsbanan (www.inlandsbanan.se) som stannar i Röjan där en buss möter upp er och skjutsar till Storhogna.
Flyget kan du ta till Östersunds flygplats, avgångar varje dag till Stockholm.
Närservice: Liftsystem som tar dig dit du vill inom Klövsjö och Storhognas alpinanläggningar. Snöpendeln kör er dessutom till Björnrike och Vemdalsskalets anläggningar. Storhognas fantastiska spårsystem erbjuder längdskidåkning i världsklass. M-huset och Högfjällshotellet står för underhållning och erbjuder högkvalitativ mat samt rekreation, spa och gym med mera.
Övrigt: Välkommen till den soliga sidan <3

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy