Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 1 300 000 SEK

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 350 000 SEK
Adress
Spicavägen 5, Solsidan, Storhogna, Vemdalen
Typ
Fritidshustomt
Tomt
999 kvm (friköpt)

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Ski in/out högt på Solsidan!

Högt upp på Storhognas Solsida med ski in/outläge i "Solbacken" finner du Spicavägen 5. Adressen är populär och trivseln i området stor. Tomten ger dig access både till Klövsjös alpina anläggning med svarta pister i fil för den initierade åkaren och du når Storhognas natursköna högfjällsmiljö med snällare alternativ utför.
Alldeles nära fastigheten finns även vasalopscertifierade längdskidspår som håller världsklass.

Inte långt bort finns M-huset, med aktiviteter som bowling, biljard, gym, krogshower och mat. Du når också det anrika Högfjällshotellet med SPA och behandlingar samt en uppskattad restaurang med vinterträdgård.

Solen lyser här stor del av dagen och det är lätt att förstå hur Solsidan under de senaste åren blivit omåttligt populärt med fina hus. Välkommen att bygga din drömfjällstuga här du också. Välkommen hem till Spicavägen!

För frågor och visning ring Mäklaren, Evelin 070-658 30 40.

Beskrivning

Dokument (pdf)

Detaljplan Solsidan.PDF Plankarta Solsidan.pdf

Länkar

Film

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Klövsjö 5:604, Berg kommun.

Tomt

Naturtomt, pistnära.
Storlek: 999 kvm.
Typ: Fritidshustomt

Byggnadsrätt: På tomten får ett hus med maximalt två lägenheter / ett parhus uppföras. Huvudbyggnaden får uppta 140 kvm. Två stycken komplementbyggnader får uppföras om totalt 60 kvm. För ytterligare info kring byggrätten se detaljplanen och plankartan som ligger under "dokument" eller kontakta mäklaren.

Byggnad

Vatten och avlopp: Anslutningar för vatten och avlopp för en lägenhet till tomtgräns ingår i priset.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

800 SEK varav:
Renhållning: 400 SEK
Samfällighet: 400 SEK
Observera att avgifterna kan komma att ändras!
Avgiften för vatten och avlopp för bebyggda fastigheter är för närvarande 3 400 kr.
Avgiften till Storhogna vägförening är för närvarande 400 kr för obebyggd fastighet och 2 500 kr per lght per år.
Angående sophantering har en ny miljöstation byggts, avgifterna är ännu inte fastslagna men preliminärt gäller följande;
- avgift för obebyggd fastighet 400 kr per år
- avgift från och med att bygglov beviljats 1 400 kr per år
Anslutningsavgift 3 400 kr betalas av köparen.
Avgifter enligt ovan hämtade från Storhogna Property AB.

Inskrivningar/Plan

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Berg Klövsjö GA:38
Planbestämmelser: Ändring Av Dp (2018-04-12) Detaljplan (2012-12-13)

Vägbeskrivning

Ta avfarten mot Storhogna från 315. Kör på Storhognavägen förbi M-huset i Storhogna och vidare på Storhognavägen. Tag sedan första till höger in på Solvägen mot Solsidan efter att du kört över lilla bron. Följ Solvägen, den näst sista tvärgatan till höger är Spicavägen. Välkommen hem!

Närområde

Allmänt om området: Varmt välkommen till genuina, natursköna Storhogna! Din fjälldestination vid foten av fjället.
I Storhogna finner du Vasaloppscertifierade längdskidspår som är en del av ett spårsystem som möjliggör att åka skidor upp på Klövsjötoppen, ut på Kalfjället mot Samevistet eller ner på myren mot Bräckvallen, det går att ta sig på ländgspår ända bort till Vemdalsskalet och Björnrike.

Storhognas alpina skidbackar ha natursnö, här behövs inte snökanoner, du åker skidor på natursnö i fjällsmiljö med storslagen milsvid utsikt över kalfjället och mot Klövsjö by i dalen bredvid. Här erbjuds varierad skidåkning och svårhetsgrad. Solliften kopplar samman Storhognas skidbackar med Klövsjöfjälls skidbackar, den går längs med Solsidans tomtområde. Klövsjös skidbackar erbjuder utmanande åkning med flera svarta backar, världscupen i slalom hölls här på 80-talet!

Centralt beläget i Storhogna ligger M-huset, det erbjuder restaurang, café och skidshop samt även inomhusaktiviteter som bowling, biljard och gym, allt för att förhöja din fjällvistelse.

I direkt anslutning till M-huset finns det en ny barnbacke samt rullband som är gratis för alla barn.

Storhognas prisbelönta högfjällshotell erbjuder förutom restaurang och logi även bad och spa.

Storhogna är så mycket mer än vinter, här har varje säsong sin charm. Barmarksäsongen innebär aktiviteter som förstklassiga vandringsleder i olika längder, kalfjället börjar där bebyggelsen tar slut. På fjället växer de flesta år lättillgängliga hjortron, myren börjar endast några få minuters promenad från parkeringen.

Detta gör Storhogna till en underbar plats för avkoppling och rekreation!
Storhogna är platsen för alla er som älskar naturen, hela året.
Kommunikation: Härjedalingen (www.harjedalingen.se) tar dig med buss från södra Sverige till Storhogna. Vill du hellre åka tåg kan du åka med inlandsbanan (www.inlandsbanan.se) som stannar i Röjan där en buss möter upp er och skjutsar till Storhogna.
Flyget kan du ta till Östersunds flygplats, avgångar varje dag till Stockholm.
Närservice: Liftsystem som tar dig dit du vill inom Klövsjö och Storhognas alpinanläggningar. Snöpendeln kör er dessutom till Björnrike och Vemdalsskalets anläggningar. Storhognas fantastiska spårsystem erbjuder längdskidåkning i världsklass. M-huset och Högfjällshotellet står för underhållning och erbjuder högkvalitativ mat samt rekreation, spa och gym med mera.
Övrigt: Välkommen till den soliga sidan <3

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy