Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 795 000 SEK
Adress
Valsättravägen 11B, Svinninge, Åkersberga
Typ
Tomt
Tomt
1 647 kvm (friköpt)

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Solig naturtomt med ett litet isolerat hus

I vackra och natursköna Valsättra har ni möjlighet att förvärva denna soliga naturtomt om 1 647 kvm. På tomten finns en isolerad byggnad om ca 25 kvm. Varav en del är inredd som ett övernattningsrum och den andra delen som förråd med el indraget. Huset är byggt 2005. Tomten går att bebygga med villa under förutsättning att man ordnar vatten och avlopp samt söker förhandsbesked hos Österåkers kommun. Generös byggrätt för såväl permanenthus som fritidsboende i området. Det finns servitut för vatten via grannens brunn. Kommunalt vatten och avlopp är under planering. Tomten ligger med gångavstånd till dagis, buss och badplats. Det planeras skola på ängen vid Skåvsjöholm. Befintliga skolor finns i Fredsborg, Rydbo samt Åkersberga.

Beskrivning

Övrigt

Naturskön miljö med Stockholmscity endast 25 minuter bort.

I närområdet finns fina badplatser. Här finns också allmänningar med fina promenadstråk, vilket förhöjer värdet av att bo i området.

Förskola finns vid Skåvsjöholm, Fredsborg och Rydbo. Skolor finns i Rydbo och vid Åkers Runö station. Planerad skola på ängen bakom affären
endast 10 min gångväg från området.

Kommunikationer finns till Kulla vägskäl eller Åkersberga med buss 683.
Buss 683/615 går till Täby via Rydbo . Vid Kulla vägskäl byte till buss 670, som går till Tekniska högskolan. Eller byta till Roslagsbanan vid Åkers Runö

Gång/cykelväg längs med Svinningevägen sträcker sig till Åkersberga. Projektering för gång-/cykelväg till Kulla vägskäl pågår.

Livsmedelsaffär/bensinmack finns vid infarten mot Hästängsudd.
Här finns pizzeria och Thai take away.

Från området är det nära till både Vaxholm, Arninge och Åkersberga.

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Svartgarn 2:588, Österåker kommun, Skattesats 30.16%.

Församling

Österåker-Östra Ryd.

Tomt

Solig naturtomt.
Storlek: 1 647 kvm.

Byggnadsrätt: Utom detaljplan. Köparen söker förhandsbesked hos Österåkers kommun.

Byggnad

Vatten och avlopp: Vatten saknas, Avlopp saknas.

Vatten: Det finns servitut att koppla på sig på grannens brunn.

Kommunalt vatten och avlopp är underplanering. När detta dras fram tillkommer en anslutningsavgift.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

2 400 SEK varav:
Samfällighet: 2 000 SEK
Övrigt: 400 SEK

Driftkostnader går ej att fastställa eftersom fastigheten inte är bebodd. De avgifter som finns är 2000:- för vägavgift för tomt.
Sedan 400:- per par/år till tomtägarförening. Bryggavgift 200:-/år

Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt på 17 220 SEK.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 1 722 000 SEK (fastställt avseende år 2018).
Typkod: 210, Småhusenhet, tomtmark. Äganderätt.
Markvärde: 1 722 000 SEK.
Skatt/avgift: 17 220 SEK.

Inskrivningar/Plan

Rättigheter förmån: Förmån: Officialservitut Brunn, 0117-2017/38.2
Förmån: Officialservitut Vattenledning, 0117-2017/38.1
Förmån: Officialservitut Väg, 0117-2017/38.3
Rättigheter last: Last: Avtalsservitut: Villa, 01-IM4-35/346.1
Inskrivna servitut och övriga gravationer: Avtalsservitut Villa
Gemensamhetsanläggningar: Föreningen har en gemensam strand och brygga nere vid Lillhagsvägen.
Planbestämmelser: Utom detaljplan.
Österåkers kommun har tagit beslut om att göra en ny detaljplan för området. I samband med det kommer kommunalt vatten och avlopp dras fram.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy