Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
4 000 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Nysätern Särvfjällsvägen 78, Särvfjället och Nysätern, Hede
Typ
Gård
KVM
35.0 kvm
Areal
7.3316 ha
Rum
0 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Hästgård/Jaktgård/Exploateringsfastighet

Välkommen hem till Särvfjället!

Vid foten av Särvfjället ligger denna fastighet på 7,3 hektar mark. Läget är helt unikt i det att den ligger på fjället där bilvägen tar slut, här ligger restaurang Orren som är välkänd bland fjällbesökare och särskilt bland skoteråkare, ovanför fastigheten tar kalfjället vid. Utsikten mot kringliggande fjällmassiv är hissnade och bokstavligen milsvid. Du ser ända till Sonfjället och Vemdalsskalet. Ovanför gården tronar Särvfjället upp sig och lockar till att bli bestiget. Särvfjället är en plats att fascineras över och komma tillbaka till gång på gång.

Fastigheten har fram tills nyligen använts som hästgård med Islandshästridning. På gården finns ett enkelt bostadshus, stall, hölador och mindre ekonomibyggnader och förråd. Vatten och avlopp är enskilt med en nyligen borrad brunn för vatten.

Fastigheten ligger utanför detaljplanerat område vilket innebär att särskild prövning görs vid bygglovsansökningar. För uppförande av ytterligare ekonomibyggnader krävs inte bygglov.

Från fastigheten har genom åren styckats av inte mindre är 13 fastigheter, med och utan stugor på. Stor potential finns att stycka av fler tomter att sälja eller för att själv förädla med stugor för försäljning. Många har fått upp ögonen för fjällvärlden de senaste åren och inte alla vill vara nära samhälle eller skidåkning i pist eller preparerade spår. Området är idag inte detaljplanerat.

Tre av tomterna ligger just nu ute för försäljning:
https://bostad.skandiamaklarna.se/till-salu/CMTomt/MDMwM3wwMDAwMDMxNTAxNHw1OA../objekt?utm_source=hemnet&utm_medium=referral

Möjlighet finns att köpa fastigheten HÄRJEDALEN HEDE KYRKBY 47:6 och de tre avstyckade tomterna till paketpris 5 500 000 kr.

Det här är platsen för dig som söker ett enskilt läge mitt på fjället men ändå vill ha service som mataffär, butiker och bensinmack i Hede endast en halvtimmes bilfärd bort. En knapp timmes bilfärd tar dig till Vemdalens Alpina skidbackar. Området Särvfjället är sedan länge välkänt bland skoteråkare och krogen Fjällorren är ett klassiskt stopp för att få något att äta mitt på fjället.
Området är dessutom mycket populärt för ripjakt.

Fastigheten ligger perfekt som startpunkt för äventyr vidare ut i fjällvärlden dit där det inte går några vägar, på skidor eller på skoter och under barmarkssäsongen till fots eller på mountainbike. Eller för att bara vara och insupa lugnet och stillheten på platsen. Detta är en plats för rekreation.

Välkommen att kontakta ansvarig mäklare med frågor och visningsförfrågan.

Allmän information

Pris

4 000 000 SEK (Högstbjudande)

Tomtareal/mark

73 316 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Huvudinriktning

Fritid, Hästgård, Övrigt

Gatuadress

Nysätern Särvfjällsvägen 78

Ort

Hede

Kommun

Härjedalen

Taxeringsår

2021

Taxeringsvärde byggnad

516 000 SEK

Taxeringsvärde mark

143 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

659 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Objektskategori

Lantbruk

Byggnader

Byggnadskommentar

Bostadsbyggnad:
Bostadshuset är på 70 kvm enligt säljaren, 59 kvm enligt taxeringsinformationen men det har byggts till sedan dess. Det består av hall, kök, badrum och sovrum. Vedspis i köket, i övrigt direktverkande el som uppvärmning. Största delen av huset är i öppen planlösning.
Enskilt vatten och avlopp, Vatten från egen nyborrad brunn. avlopp genom 3-kammarbrunn. Observera att 3-kammarbrunnen inte har godkänts av kommunen den har dock använts genom åren och tömning sker av kommunens slambil.
Övriga byggnader:
Vedbod 7 kvm utanför bostadshuset.
Timrad lada 20 kvm.
Stall med 14 stycken hästboxar á 9 kvm, boxarna har använts till Islandshästar.
Sadelkammare på 24 kvm.
Hölada på 70 kvm.
Förråd på ca 70 kvm som sitter ihop med stallet.
Förråd 30 kvm .

Alla arealer är cirka enligt säljaren, den som vill vara helt säker uppmanas att själv kontrollmäta utrymmena.

1

Boarea (BOA)

35 kvm

Typ av byggnad

Småhusbyggnad lantbruk

Värdeår

2011

Standardpoäng

23

Taxeringsvärde

342 000

Byggår

2011

Fastighetsskatt/-avgift

1 770 SEK/år

1

Boarea (BOA)

24 kvm

Typ av byggnad

Småhusbyggnad lantbruk

Värdeår

2011

Standardpoäng

23

Taxeringsvärde

174 000

Byggår

2011

Fastighetsskatt/-avgift

653 SEK/år

Ekonomi

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Fastighetsskatt/-avgift

2 423 SEK/år

Dokument (pdf)

Fastighetskarta-2021-12-24
Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta