Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 4 400 000 SEK
Se budhistorik

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 495 000 SEK / Utgångspris
Adress
Fridhem 3357, Lyby, Hörby
Typ
Gård
KVM
99.0 kvm
Areal
2.7904 ha
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välskött hästgård med två boxar utanför Hörby!

Nu kan vi presentera denna lilla hästgården med två befintliga hästboxar precis utanför Hörby. Här erbjuds ett bostadshus med plats för familjen. Bottenplan erbjuder ett stort kök med öppen planlösning mot vardagsrummet där du njuter av utgången till trädgården, ett badrum med dusch och badkar, gästtoalett och goda förvaringsmöjligheter vid grovingången. På övre plan finner vi den lite mer privata delen med möjlighet till tre sovrum och ett härligt allrum med balkong. Huset är i gott skick, tack vare löpande underhåll från nuvarande ägare, och gör det möjligt för köparen att flytta in direkt. Läget på huset slår det mesta där redan grusvägen dit avslöjar att man inte behöver stångas med många grannar. På helt ostört läge finns redan idag möjlighet för hästhållning tack vare de två befintliga hästboxarna. Lösdrift eller goda förvaringsmöjligheter finns i den andra längan. Marken på ca 3 ha gör det möjligt att ha hästarna på egen mark och slippa arrendera. Från huset bor du ca 10 minuters bilfärd från Hörby där all tänkbar service med matbutiker, skolor och pendlingsmöjligheter finns. Missa inte visning!

Allmän information

Pris

3 495 000 SEK (Utgångspris)

Tomtareal/mark

27 904 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Lantbruk

Gård (Typkod: 120)

Huvudinriktning

Hästgård

Gatuadress

Fridhem 3357

Ort

Hörby

Kommun

Hörby

Taxeringsår

2020

Taxeringsvärde byggnad

680 000 SEK

Taxeringsvärde mark

486 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

1 166 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Objektskategori

Lantbruk

Objektstyp

Gård (Typkod: 120)

Byggnader

Småhus

Rumsbeskrivning

Hall:
Välkommen in till Fridhem 3357 där vi möts av en tvådelad hall där först uterummet ger goda avhängningsmöjligheter och plats för en liten loungehörna. Vidare når vi en entré som förbinder husets första våning och varifrån vi når andra våningen.

Gästtoalett:
Intill entrén finns husets gästtoalett med allt som behövs i form av WC samt handfat med kommod. Klinkergolv och målade väggar.

Kök:
Köket renoverades 2007 till ljusa luckor som möter en bänkskiva i trä. Här finns gott om utrymme för förvaring och arbetsyta för att hela familjen ska kunna laga mat tillsammans. Utrustningen består av diskmaskin, spis/ugn, fläkt, vask samt kyl/frys. Parkettgolv och målade väggar.

Vardagsrum:
Köket har öppen planlösning mot vardagsrummet som erbjuder goda utrymmen för hela familjens soffhörna och ett större matbord. Njut av lyxen med den egna utgången till den härliga trädgården. Parkettgolv och målade väggar.

Badrum:
Badrummet från 2007 renoverades i neutrala färgval med mörkare klinkergolv och vitmålade väggar. Här njuter du av extra lyx med både badkar och dusch. I övrigt finns dubbelhandfat med kommod och plats för mycket förvaring.

Groventré/Pannrum/Tvättstuga:
Det finns ytterligare en entré till huset som används som grovingång. Lättskött klinkergolv för den som har husdjur. Utrustningen består av tvättmaskin och torktumlare och det finns gott om plats för klädvård och förvaring.

Allrum:
En våning upp når vi det stora allrummet med plats för en stor soffhörna som den perfekta platsen att umgås på. Härifrån nås också den stora balkongen med härlig utsikt över fält och åkrar. Parkettgolv och tapetserade väggar.

Master bedroom:
Till vänster om allrummet finner vi master bedroom som ger gott om utrymme för en dubbelsäng samt förvaring eller skrivbord vid behov. Parkettgolv och tapetserade väggar.

Sovrum:
Till höger om allrummet finns ytterligare ett stort sovrum som med enkelhet kan delas av till två mindre. Då finns plats för var sin säng och avlastningsmöbler eller förvaring. Parkettgolv och tapetserade väggar.

Antal rum

4 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

99 kvm

Areauppgift enligt

Lantmäteriet

Typ av byggnad

Småhusbyggnad lantbruk

Värdeår

1929

Standardpoäng

25

Taxeringsvärde

572 000

Byggår

1909

Byggnadstyp

1,5-planshus

Grund

Torpargrund

Taktyp/takbeklädnad

Planjaplåt

Fasadtyp

Träfasad

Stomme

Lersten

Fönster

3-glasfönster

Bjälklag

Trä

Vatten

Enskilt vatten (Grävd brunn)

Avlopp

Enskilt avlopp (trekammarbrunn och filterbrädd)

Typ av uppvärmning

Luft/vatten-värmepump (vattenburen golvvärme 2007 och utedel 2009) och luft/luft-värmepump (2018)

Typ av ventilation

Självdrag

TV/internet

Fiber är inkopplat.

Uteplatsbeskrivning

Otroligt trevlig trädgård med plats för flertalet uteplatser. Direkt intill uterummet finns ett stort trädäck som ger plats för solstolar så att man får ett härligt soldäck. Tomten runt huset ger den nya ägaren fria tyglar att njuta av solen vart man önskar. Trevlig varierande växtlighet med fruktträd, rabatter och stenläggningar.

Parkeringsbeskrivning

Gott om utrymme för parkering på den grusade uppfarten.

Fastighetsskatt/-avgift

5 753 SEK/år

Energistatus

Energideklaration är utförd 22/6 2022

Specifik energianvändning

75 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

147 kWh/m²

Energiklass

E

1

Byggnadsarea

349 kvm

Typ av byggnad

Ekonomibyggnad

Beskrivning byggnad

Ekonomibyggnader med goda förvaringsutrymmen, stall med två boxar och maskinhall.

Ekonomi

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Samfällighet

2 918 SEK/år

Renhållning

3 416 SEK/år

Årlig elförbrukning

11 884 kWh/år

Hushållsel

32 362 SEK/år

Försäkringskostnad

5 948 SEK/år

Summa driftkostnad

44 644 SEK/år

Antal personer i hushållet

2

Fastighetsskatt/-avgift

5 753 SEK/år

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning

Hörby Lyby Ga:4

Rättigheter förmån

Officialservitut: Avloppsledning avloppsutsläpp

Dokument (pdf)

Planlösningar Fridhem3357-ED Fridhem3357-Rapp Fastighetskarta-2022-06-17 Info undersökningsplikt fastighet

Länkar

Film
Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta