Länk kopierad!

Visningar

sön 2 okt 15:30 - 16:00
Klicka vidare in på objektet för att boka. Varmt välkomna.
lör 8 okt 13:00 - 13:30
Klicka vidare in på objektet för att boka.

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
9 995 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Kämpingevägen 86, Skåre/Fredshög, Trelleborg
Typ
Gård
KVM
300.0 kvm
Areal
2.1022 ha
Rum
11 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Makalöst fint belägen hästgård utanför Höllviken

Välkomna till denna lagom stora hästgård i form av en klassisk, fyrlängad skånegård, belägen just innanför havslinjen på den mycket attraktiva kuststräckan öster om Kämpinge. En stor och vacker mangårdsbyggnad bjuder klassiska attribut som kakelugn, stuckaturer och vackra parkettgolv. Idag är byggnaden uppdelad i två lägenheter men detta är något av en smaksak. Ytterligare en lägenhet ligger i intilliggande länga. Hästverksamheten innefattar stallar med totalt 10 boxar, 2 lösdrifter, ridhus, gräsbana, spol- och undersökningsspiltor och sadelkammare. Det finns vinterhagar och ca 1 ha gräshagar. Klassiskt kullerstensatt innergård och vacker baksidetomt med stor gräsmatta och en egen lövskogsdunge. Närmiljöerna är fantastiska och strandpromenader med eller utan hundar görs året om. Missa inte denna ovanliga chans! Vi ses på visning.

Allmän information

Pris

9 995 000 SEK (Högstbjudande)

Tomtareal/mark

21 022 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Lantbruk

Hästgård (Typkod: 120)

Huvudinriktning

Hästgård

Gatuadress

Kämpingevägen 86

Ort

Trelleborg

Kommun

Trelleborg

Taxeringsår

2020

Taxeringsvärde byggnad

3 262 000 SEK

Taxeringsvärde mark

1 154 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

4 416 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Objektskategori

Lantbruk

Objektstyp

Hästgård (Typkod: 120)

Mark

Areatyp

Småhusmark lantbruk

Areastorlek

0,1 ha

Areatyp

Åkermark

Areastorlek

2 ha

Byggnader

Mangårdsbyggnad

Rumsbeskrivning

Mangårdsbyggnaden är idag indelad i två lägenheter som "förenas" i den centralt belägna matsalen. Den västra lägenheten inleds med en entréhall ifrån innergården. Invid finns en gäst-wc och rakt fram ett stort genomgångsrum som ursprungligen använts som bibliotek. Innanför ligger det inbjudande köket med vitmålade takbjälkar, öppen spis och ljus skåpsinredning (2012). De djupa fönstersmygarna ger ett vackert ljusinsläpp. En kökshalvö med granitskiva skapar fina arbetsytor och maskinerna inkluderar inbyggnadsugn och -mikro, induktionshäll, kolfilterfläkt och diskmaskin. Invid köket, ut mot den västra gaveln, ligger "stora salen" - ett fantastiskt rum med en vacker kakelugn och äkta gipsstuckaturer. Golvet är en slipad och vaxad 60-talsparkett och de djupa fönsterbrädorna är i klassisk Kolmårdsmarmor. En dörr ut mot väster leder till en uteplats med utblick över de svajande rapsfälten. Backar vi tillbaka till entrén och istället tar höger kommer vi till den centrala matsalen - en mer än 30 kvm stor sal med underbar utblick både in mot innergården och ut mot gårdens egna lilla lövskog. Vackert parkettgolv, sektionsradiatorer och vinklade fönstersmygar slår an tonen. Det ståndsmässiga matsalsmöblemanget som tidigare har prytt matsalen på Marsvinsholms slott, ingår i köpet. Lägenhetens ovanvåning innefattar ett stort gavelsovrum med klädkammare och ett arbetsrum. På den oinredda vinden som ligger mellan de två bostäderna finns goda möjlighet att inreda fler badrum och sovrum om så önskas.

Den östra lägenheten nås via innergården och inleds med en entréhall med ett sovrum med innanförliggande badrum och kontor/barnrum, till höger. Rakt fram ligger kök och matplats med ljus skåpsinredning och köksbänkar i massivträ. Induktionshäll (2021), ugn, diskmaskin (2021) och kylskåp (2020). En serveringsgång leder in mot den gemensamma matsalen och från denna nås även vardagsrummet med vacker fiskbensparkett. Ovanvåningen innefattar tre sovrum - alla med brädgolv, samt ett badrum.

En källare nås från den östra lägenhetens kök. Här finns tvättstuga, torkrum, teknikrum med ackumulatortank och jordvärmens värmepump. Köket i den västra delen har en betongplatta med vattenburen golvvärme och i denna del är stommen klädd med Leca-block på insidan.

Antal rum

11 varav 6 Sovrum

Boarea (BOA)

300 kvm

Areauppgift enligt

Tidigare ägares uppgift

Typ av byggnad

Småhusbyggnad lantbruk

Värdeår

1937

Standardpoäng

31

Taxeringsvärde

2 362 000

Byggår

1844

Byggnadstyp

Skånelänga

Grund

Torpargrund, källare och platta

Taktyp/takbeklädnad

Eternit med underliggande papp

Utvändiga plåtarbeten

Målad plåt

Fasadtyp

Silikatmålad puts

Stomme

Tegel och lertegel

Fönster

2-glasfönster (med vackert gammalt glas ut mot trädgårdssidan och isolerglas mot innergården).

Bjälklag

Trä/betong

Vatten

Eget vatten, provtaget, aldrig sinat på generationer trots tidigare djuruppfödning.

Avlopp

Minireningsverk, godkänt

Typ av uppvärmning

Jordvärme 17 kW, 600 m slinga), förberedd för poolanslutning. Tre fungerande eldstäder. Kulvert för värme ut till poolrummet, ledning till verkstaden.

Ålder på värmeanläggning

2012

Märke på värmeanläggning

Thermia

Typ av ventilation

Självdrag

TV/internet

Fiber

Uteplatsbeskrivning

Fina ytor för möbler, hängmatta och boulebana på den vindskyddade innergården. Uteplats med utgång från matsalen med utblick över den stora baksidetomten och lövdungen.

Parkeringsbeskrivning

Verkstad samt separat garage. Stora ytor för uppställning av bilar och släp.

Fastighetsskatt/-avgift

8 874 SEK/år

Energistatus

Energideklaration är utförd 23/5 2022

Specifik energianvändning

64 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

127 kWh/m²

Energiklass

E

Extra lägenhet

Typ av byggnad

Småhusbyggnad

Beskrivning byggnad

Extra lägenhet i längan söder/öster om mangårdsbyggnaden. Entréplanet innefattar entréhall, en gäst-wc bakom äppelgrön spont samt ett stort, helkaklat badrum (2015) med klinkergolv, naturstenshandfat och dusch. Här finns även förberett för att installera en bastu. Övre planet är inte färdigställt och består idag av ett drygt 50 kvm stort all-/sovrum med 4 meter upp i nock och sakrala fönster ut i gavelspetsen. En kamin finns också installerad. Rördragning och isolering är gjord för att skapa kök och badrum på intilliggande utrymme och här kan man utöka till ytterligare boarea om så önskas.

Hästverksamhet och ekonomibyggnader

Byggnadsarea

1 400 kvm

Typ av byggnad

Ekonomibyggnad

Beskrivning byggnad

Stora stallet: 3 stora boxar i ek varav 2 fölboxar och möjlighet att bygga fler. Undersökningsspilta och spolspilta med varmvatten. Uppvärmd sadelkammare med tvättmaskin (Wascator). Här finns även hydrofor och vattenpump.
Lilla stallet: 4 ponnyboxar.
Stora lösdriften: 75 kvm med gummimatta.
Lilla lösdriften: 1 rum mot hagen samt 3 boxar.
Ridhus: Underlag Makhippo, 17 x 27 meter innanför sargen. Intilliggande lada.
Östra längan: Verkstad om ca 100 kvm med avfuktningsanläggning som kan användas t ex för vinterförvaring av bilar. En stor "replokal". Ett rum med källare intill gästlägenheten, förberetts för inomhuspool med kulvert från värmepumpen. Planer och delvis material finns för att inkludera ovanvåningens ytor närmast gästlägenheten i dess boarea.
Gräsbana (20 x 40 m).
7 kameror och brandlarm av hög kvalitet övervakar hästarna och byggnaderna.
Certifierad Säker Hästverksamhet av Länsförsäkringar.

Taxeringsmässigt finns två ekonomibyggnader (taxeringsvärden 715 tkr och 185 tkr).

Ekonomi

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Renhållning

4 762 SEK/år

Hushållsel

67 414 SEK/år

Summa driftkostnad

72 176 SEK/år

Fastighetsskatt/-avgift

8 874 SEK/år

Övriga rättigheter och belastningar

Rättigheter förmån

Officialservitut: Rätt att inom område c bibehålla, underhålla och förnya ledningar och andraanordningar till en jordvärmeanläggning för uppvärmning av byggnad på styckningslotten. - Jordvärme

Rättigheter last

Officialservitut: Rätta att ta vatten ur brunnen a för bevattning till ett hushålls behov samt att bibehålla, underhålla och förnya befintlig vattenledning i ungefärlig sträckning b. - Vattentäkt

Rättigheter förmån

Officialservitut: Rätta att använda befintlig väg för utfart söderut till allmän väg och norrut till gemensamhetsanläggning. - Väg

Övriga rättigheter och belastningar

Servituten innebär bland annat rätt för grannfastigheten att ta bevattningsvatten ur brunnen. Samma grannfastighet äger vägen in till gården och brukar sköta underhåll, snöröjning etc.

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Just innanför den vackra och fridfulla kuststräckan mellan Kämpinge och Skåre ligger Hallsjö. Gården ligger inbäddad i odlingslandskapet med böljande rapsfält och annat matnyttligt. Stranden är badbar och en badbrygga finns i intilliggande Tivolihusen. Längst strandremsan står havöringsfiskarna och ibland ligger det sälar på stenarna utanför. Strandpromenader och hundrastning längst havet görs året runt. Närheten till Höllviken, Trelleborg och E22 upp mot Malmö gör läget smått unikt.

Dokument (pdf)

Planlösningar Energideklaration Kämpingevägen 86 Trelleborg Fastighetskarta-2022-05-19

Länkar

Bostadsfilm
Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta