Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
6 000 000 SEK / /utgångspris
Adress
Tunaberg Prästtorp 1, Tunaberg, Nyköping
Typ
Jordbruk
KVM
41 kvm, biarea 14 kvm
Areal
16.17 ha
Rum
2 rum

Unikt läge på Tunabergshalvön!

Mellan Buskhyttan och Hummelvik, på den fantastiskt vackra och skärgårdsnära Tunabergshalvön ligger Prästtorp. Naturskönt beläget, enskilt men inte ensligt finner ni denna jordbruksfastighet med stor vacker sjötomt som nu saluförs. Fastigheten uppmäter 16 hektar där både skog, viss åkermark och strandlinje är inräknat. Intill strandlinjen finner ni ett fritidshus på cirka 41 kvadratmeter med magisk vy över havet och njutbar horisont. I fritidshuset lever du spartanskt med el men utan vatten. Dass finns i separat byggnad på tomten samt ett garage som uppmäter 14 kvadratmeter. Stugan fördelar sig över ett allrum, sovrum med öppen spis samt kök. Fritidshuset kan byggas om till en permanentbostad.

Stor och fin beteshage ner mot sjön med möjligheter till djurhållning.

Som ägare av fastigheten Prästtorp 1:2 har ni både tillgång och nyttjanderätt av en sjöbod belägen vid strandlinjen på samfälld mark.

Fastigheten Prästtorp 1:2 har idag samma ägare som fastigheten Prästtorp 1:3. Dessa fastigheter är båda ute till försäljning och kan köpas ihop eller var och en för sig. Observera att fastigheterna idag är samtaxerade och att information om taxerad areal, taxeringsvärde och servitut osv är gemensamma för fastigheten Prästtorp 1:2 och 1:3.

Total taxerad area ligger på 28,16 hektar varav denna fastigheten utgör 16,17 hektar skog- och åkermark samt skogsimpediment.

Fantastiskt havsnära läge och goda jaktbetingelser. Åkermark och jakt arrenderas för tillfället ut men finns tillgängligt för den nya ägaren från och med år 2022.

Beskrivning

Bostadsbyggnad

Länkar

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Prästtorp 1:2, Nyköping kommun.

Typ

Jordbruk

Areal

Arealuppgifter enligt taxerad areal.
Totalt: 16.17 ha.
Övrigt: 16 ha.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Byggnadstyp

1 plan

Byggnad

Byggnadsår: 1933
Byggnadstyp: 1 plan
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Trä
Fönster: Kopplade
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Vatten och avlopp saknas

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Direktverkande el & öppen spis

Energideklaration

Status: Behövs ej

Internet

Finns ej, men fiber via Gästabudsstaden planeras i området

Bilplats

Garage på cirka 14 kvm

Uteplats

Uteplats vid vattnet, brygga samt del i sjöbod

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt.

Taxeringsvärde

Typkod: 120, Lantbruksenhet, bebyggd. Äganderätt.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy