Visningar

ons 22 aug 18:00 - 18:30
Boka själv eller ring 0722-12 66 04 för att boka din visningstid
Pris
3 200 000 SEK
Adress
Floalt 200, Våxtorp, Våxtorp
Typ
Hästgård
KVM
161 kvm, biarea 134 kvm
Areal
3 ha
Rum
6 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Hästgård i bra skick belägen i södra Halland med stora möjligheter!

Nu finns det möjlighet att förvärva denna trevliga hästgård i bra skick belägen i södra Halland. Boningshuset erbjuder bra umgängesytor eller vad sägs om till exempel en egen pub? Andra fördelar är: Gediget kök med stenskivor från 2006, Vardagsrum med braskamin, Övre plan med fyra sovrum, Fungerande bakugn i källaren, Extra stor källare då den även sträcker sig under uterummet. Dessutom är flera trevliga investeringar är gjorda såsom nytt avlopp 2015 och jordvärmepump från 2016.

Här finns stall med plats för fyra hästboxar byggt 2009. Vidare finns här verkstadsbyggnad med två portar som skapar möjligheter för såväl den händige som för den med egen verksamhet. Gården är på cirka 3 ha som innefattar två hagar och paddock 50x30 meter.

Beskrivning

Bostadsbyggnad

Entréplan

Entréhall: Välkommande entréhall där man når kök och vardagsrum samt uppgång och nedgång till övre plan respektive källare. Vid entréhallen ligger även badrummet på nedre plan. Trägolv samt tapet.

Kök: Snyggt SweNovaKök från 2006 med stenskivor. Här finns inbyggd varmluftsugn och micor, spishäll, diskmaskin och kombinerad kyl och frys. Köket har en öppen och trevlig planlösning mot matplatsen för trevligt umgänge. Köket erbjuder även utgång till altan samt vidare förbindelse med vardagsrummet. Laminatgolv och tapet.

Vardagsrum: Tvådelat vardagsrum i vinkel. Invid köket finns det som idag används som TV-rum, denna del har även en mysig öppen spis med braskassett. Med förbindelse från första vardgsrumsdelen ligger ett stort och härligt rum perfekt för umgänge. Här finns bra ljusinsläpp genom att rummet har ett trevligt burspråk. Här finns även utgång till altan. Parkettgolv och tapet.

Uterum: Invid entrén sträcker sig ett stort uterum längs husets långsida. Direkt vid entrén finner ni en del för bruk höst till vår och i dess förlängning finns det en vinterbonad del perfekt när man är många.

Badrum: Snyggt badrum från 2009 med duschkarbin som erbjuder såväl fotmassage som ryggmasage. Kaklade väggar och plastmatta på golvet.

Övre plan

Allrum: Övre planet välkomnar med en hall samt en möblerbar allrumsdel. Här Finns förvaring i fyra garderober samt ingång till tre olika förvaringsutrymmen. Laminatgolv samt tapet.

Sovrum 1: Det större sovrummet med fransk balkong. Snyggt laminat golv samt trevlig fondvägg. Bra förvaring i garderober med skjutdörrar med spegelglas.

Sovrum 2: Sovrum som har öppning även mot sovrum 3 perfekt för t ex en lekdel och en sovdel. Laminatgolv och tapet.

Sovrum 3: Sovrum som idag har en öppen lösning med sovrum 2. Går enkelt att stäng om rummet ska användas som separat sovrum. Laminat golv och tapet.

Sovrum/kontor: Mindre rum som idag används som hemmakontor. Laminatgolv och tapet.
Badrum: På övre plan erbjuder badrummet badkar för sköna bad. Kakel på väggarna och plastmatta på golvet.


Källare

Stor källare då den även går under uterumsdelen. Källaren erbjuder till exempel en alldeles egen pub med separat ingång perfekt för festkvällarna. Vidare finns här tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare, duschutrymme med påbörjat bastubygge. Här finns även en fungerande bakugn. I övrigt erbjuder källaren på mycket goda förvaringsmöjligheter. Flertalet golv är klinkerlagda bland annat hall, tvättstuga, duschutrymme och pub.

Betesmark

Areal: 3 ha. Brukningsvärde: 30 % lägre avkastn och kvalitet än normalt i omr.

Maskinhall, gårdsverkstad, mm, värdeår 1980-

Area 100 kvm. Beskaffenhet: Normalt.

Verkstad med plats för två arbetsplatser. Bra verkstad för såväl den händige som den som har egenverksamhet.

Djurstall för hästar, värdeår 1980-

Area 234 kvm. Beskaffenhet: Normalt.
Byggnad som erbjuder bra ytor för till exempel kallförvaring.

Häststall

Area 174 kvm.
Häststall byggt 2009. Idag inrymmer häststallet två hästboxar samt sadelkammare. Plats finns för ytterligare två hästboxar, dessa medföljer köpet men är ej monterade. Vidare finns här förrådsutrymmen samt golvlagd vind.

Dokument (pdf)

Planritningar 750979-deklaration.pdf

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Floalt 5:1, Laholm kommun, Hasslöv-Våxtorp församling. Skattesats

Typ

Hästgård

Areal

Arealuppgifter enligt taxerad areal.
Totalt: 3 ha.
Bete: 3 ha.

Tomt

Tomtarea 2000 m².

Rum

6 rum.

Byggnadstyp

1 ½ plan med källare

Byggnad

Byggnadsår: 1953
Byggnadstyp: 1 ½ plan med källare
Grundläggning: Källare
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Puts/träpanel
Tak: Betongpannor
Utvändigt plåtarbete: Målad plåt
Fönster: 3-glasfönster isoler och 2-glas kopplade
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Enskilt vatten, Enskilt avlopp

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Jordvärmepump
Försäkringsbolag: Folksam

Energideklaration

Energiklass: F
Energiprestanda: 117 kWh/kvm år.
Datum: 2016-12-13
Status: Utförd

TV

TV-antenn

Internet

Bredband indraget dock ej fungerande. Arbetet avbrutet av leverantör.

Bilplats

På gårdsplanen samt carport. Verkstad med möjlighet att förvara bil inomhus

Uteplats

Uterum invid entrén. Uterummet är tvådelat och erbjuder både vinterbonad del samt del vår till höst.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

Uppvärmning: 19 657 SEK
Försäkring: 12 000 SEK
VA: 2 500 SEK
Renhållning: 1 700 SEK
Sotning: 800 SEK
I uppvärmningen ingår elen. Vatten och avlopp avser slamsugning och service.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 1 669 000 SEK (fastställt avseende år saknas) varav byggnadsvärde saknas.
Typkod: 120, Lantbruksenhet, bebyggd. Äganderätt.

Inskrivningar/Plan

Rättigheter last: Last: Avtalsservitut: Kraftledning Mm, 13-IM1-46/737.1
Inskrivna servitut och övriga gravationer: Avtalsservitut Kraftledning Mm
Gemensamhetsanläggningar: Skattetal: Mantal 11/192

Pantbrev

8 st om totalt 2 380 000 SEK

Renoveringar

2003 Grävdes upp runt grunden och matta lades mot grunden.
2004 Braskasset i den öppna spisen
2006 nytt kök
2009 Nytt Badrum
2015 Nytt avlopp Biovac mini reningsverk, 2016 Jordvämepump.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

HitCounter