Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Orlunda 112, Vadstena, Vadstena
Typ
Hästgård
KVM
138 kvm, biarea 15 kvm
Areal
3.67 ha
Rum
7 rum

Hästgård på slätten med stallar och fina betesmarker

Välskött hästgård som ligger vackert belägen på den östgötska slätten ca 5 km från kulturstaden Vadstena. Här är det en fin och genuin gårdsmiljö där de båda boningshusen ligger väl samlade ihop med ladugård/stall och de intilliggande betesmarkerna. Ca 3 hektar åkermark där en del av ytan används som vinterhagar och ridbana. Utöver detta finns cirka 6700 kvm tomt. I grannskapet finns flertalet ridhus.

Mangårdsbyggnaden som renoverades 2000-02 om ca 138 kvm är rymlig och passar väl för den stora familjen, här finns bla 4 sovrum och ett fint vardagsrum med kakelugn. Flygelbyggnad renoverad 2006 med en boarea om ca 90 kvm. Fiber indraget.

Stall/ladugår med gjutna golv, sadelkammare och 10 boxar. Här har man verkligen satt hästen i centrum, ridbana och flertalet hästhagar uppfyller alla behov.

Goda möjligheter till uthyrning gällande bostadshuset och stall.Välkommen på visning!

Beskrivning

Mangårdsbyggnad

Huvudentré med veranda. Hall med granitgolv, två garderober och förråd under trapp. Myresjökök från 2001. I köket är det murad spis och oljad ekparkett. Kyl, frys, diskmaskin, spis och vacker spiskåpa. Från köket är det utgång till groventré/farstu med klädkammare, klinker på golv. I anslutning till groventrén är det bad och tvätt. Tvätt/bad är helkaklat och har wc, dusch, tvättmaskin och tumlare samt bra arbetsytor med överskåp.
Vardagsrum med matrum i fil, båda rummen har ekparkett och i ena rummet är det en kakelugn.

Övervåning
Stor ljus hall med tre garderober, trägolv och utgång till balkong. Från hallen är det ingång till inre hall med två st klädkammare tillhörande de två sovrummen. Två sovrum, båda med trägolv. Sovrum 3 med trägolv och tre garderober. Sovrum 4/kontor med trägolv. Helkaklat badrum med dusch och badkar, badrummet har golvvärme (el)

Åkermark

Areal 3 ha. Brukningsvärde: Bättre än normalt. Dränering: Tillfredsställande.

Djurstall, maskinhall mm

Area 783 kvm.
Logen är uppdelad i tre delar där mittendelen av byggnaden idag används som förvaring för b.la. hö, traktorer, husvagnar, redskap mm. Gjuten platta, ca 1/3 del av byggnaden. Här finns utrymme för lösdrift i ena änden och en hage för longering/ tömkörningsvolt. Över bägge stallbyggnaden finns höskulle.

Stall 1:
Här finns det 6 boxar om ca 10 kvm/box. Det finns även plats för skötsel och vård av hästen. Två sadelkammare med låsta dörrar. Vatten och grovtvättmaskin finns i ett av utrymmena. Idag är alla boxar uthyrda.


Stall 2:
Här finns 4 boxar om ca 10-11 kvm men det finns även möjlighet till ytterligare en större box om man vill. Här finns det en sadelkammare som är isolerad och går att låsa. Stall 2 används idag privat.

Garage

Garage med plats för en bil och en verkstadsdel

Flygel

Idag används detta utrymme som förråd. El anslutet och sommar vatten framgrävt.

Bostadsbyggnad

Byggnadstyp: 1 ½ plan.
Byggnadsår: 1900.
Boarea: 87 kvm.
Biarea 4 kvm.

Renoveringar: 2006: se bilaga från frågelista.

Rumsbeskrivning
Välkomnande hall med trägolv med goda avhängningsmöjligheter. Toalett med handfat och WC i anslutning till hallen. Till vänster om hallen finns köket som är inrett med trägolv. Kökets maskinella utrustning är, diskmaskin, spis, fläkt och kyl/frys. Här finns även en pelletsbraskamin. I asnlutning till köket finns Tvättmaskin och torktumlare. Genom köket kommer man till sovrum 1 som är inrett med trägolv. Det finns en gång mellan sovrummet och vardagsrummet som rymmer en klädkammare. Vardagsrummet är inrett med trägolv och här finns en braskamin.

Övervåning:
Allrum med trägolv och kattvind. Genom allrummet kommer man till badrummet som är helkaklat med golvvärme. Här ryms en dusch, wc och ett handfat med kommod. Vidare kommer man till sovrum 2 som är inrett med trägolv. Det finns en kattvind med förvaring.

Byggnadssätt

Ventilation: Självdrag.

Dokument (pdf)

Planritningar Orlunda 114 Enegideklaration Orlunda 112 Energideklaration Orlunda 112 överlåtelsebesiktning Orlunda 114 överlåtelsebesiktning Frågelista9

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Orlunda 5:1, Vadstena kommun, Skattesats 34.6%.

Församling

Aska, del.

Typ

Hästgård

Areal

Arealuppgifter enligt taxerad areal.
Totalt:

Tomt

Tomtarea 6 200 m².

Rum

7 rum, varav 4 sovrum.

Byggnadstyp

2 plan

Byggnad

Byggnadsår: 1850
Byggnadstyp: 2 plan
Grundläggning: Torpargrund
Stomme: Trä/Timrade väggar
Bjälklag: Trä
Fasad: Stående träpanel
Tak: Tegel
Utvändigt plåtarbete: Plåt
Fönster: 2-glas kopplade
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Enskilt vatten, borrad brunn 80 m, enskilt avlopp, 3-kammarbrunn med infiltration.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Braskamin, luftvärmepump och direktverkande el

Energideklaration

Status: Utförd
Energiförbrukning: 99 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2018-01-31

TV

TV-antenn.

Internet

Fiber via Vökby.

Övriga byggnader

Förråd och vedbod.

Bilplats

Bilplats 1: Garage.
Bilplats 2: P-plats.

Uteplats

Altan, läge västläge.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

83 576 SEK varav:
Uppvärmning: 68 434 SEK
Försäkring: 9 598 SEK
VA: 4 262 SEK
Sotning: 1 282 SEK
I kostnaden för uppvärmning ingår även hushållström. Driftkostnaden avser hela gården.

Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt på 11 919 SEK.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 2 527 000 SEK (fastställt avseende år saknas).
Typkod: 120, Lantbruksenhet, bebyggd. Äganderätt.
Skatt/avgift: 11 919 SEK.

Fördelningar:
Småhusmark lantbruk: 172 000 SEK.
Småhusbyggnad lantbruk: 476 000 SEK.
Småhusbyggnad lantbruk: 1 006 000 SEK.
Åkermark: 562 000 SEK.
Ekonomibyggnader: 311 000 SEK.

Inskrivningar/Plan

Rättigheter last: Last: Ledningsrätt Starkström, 0584-98/9.1
Last: Ledningsrätt Tele, 0584-01/2.1

Pantbrev

19 st om totalt 3 323 500 SEK

Renoveringar

Renoverat 2000-2002. Se bilaga från frågelistan.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy