Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 400 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Björnrike Ripstigen 13, Björnrike, Vemdalen
Typ
Fritidshus
KVM
55.0 kvm, biarea 10.0 kvm
Tomt
1 114 kvm (friköpt)
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välkommen hem till Ripstigen 13!

På toppläge med bokstavligen milsvid utsikt ligger denna fina timmerstuga. Från stugan ser du ända till Sonfjället, tomten är brant lutande så det finns ingen risk att utsikten byggs igen.

Stugan är byggd 2004, utförandet är klassiskt för fjällstuga, trärent furu på golv, väggar och i tak. I taket är det rejäla synliga bjälkar av rundtimmer som ger stukan mycket karaktär och rustik känsla. Längs med hela främre gavelsidan är en det stor balkong i sydvästläge med optimal solexponering. Detta är ett ställe att njuta på!

Halva stugan består av storstuga och kök i öppen planlösning med den hänförande utsikten som fond. Storstugan har fri takhöjd upp till nock och fönster i tre riktningar. Här finns soffgrupp och matgrupp samt givetvis kamin mitt i storstugan. Innanför storstugan ligger två sovrum, ett med masterberoom dubbelsäng och ett minder sovrum med våningssäng. En lofttrappa leder upp till sovloftet som är möblerat med två enkelsängar, härifrån är det öppet ner till storstugan. Loftet kan inredas med fler bäddar för den som vill ha många sovplatser. Stugan är på 55 kvm plus loft på 10 kvm samt gäststuga på ca 15 kvm.

Kontakta mäklaren för mer info och visning!

Allmän information

Pris

3 400 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

4 varav 3 Sovrum

Tomtareal/mark

1 114 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Boarea (BOA)

55 kvm

Boareabeskrivning

55 kvm i huvudbyggnaden, ytterligare utrymme i gäststugan. 10 kvm biarea på sovloftet. Ca 15

Biarea (BIA)

10 kvm

Areauppgift enligt

Lantmäteriet

Gatuadress

Björnrike Ripstigen 13

Ort

Vemdalen

Kommun

Härjedalen

Taxeringsår

2021

Värdeår

2004

Taxeringsvärde byggnad

810 000 SEK

Taxeringsvärde mark

751 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

1 561 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

HÄRJEDALEN VEMDALENS KYRKBY 43:196

Objektskategori

Fritidshus

Rumsbeskrivning

Planlösning
Entré in i en hall med avhängning. Direkt till höger ligger badrummet. Rakt fram ligger storstugan som upptar halva markplanet. Innanför storstugan ligger två sovrum, en trappa upp finns ett sovloft med ytterligare sovplatser.

Stugan har genomgående stående träpanel på väggarna och i taket samt trägolv där inte annat anges.

Hall
Hall med havhängning
Badrum
Barum med dusch, WC och tvättmaskin, ett fönster mot husets sida. Plastmatta på golvet, våtrumstapet på väggarna.
Storstuga
Storstugan med takhöjd upp till nock. Kök utrustat med spis, ugn, fläkt, diskmaskin samt kyl och frys, trärena luckor. I köksdelen står en matgrupp i furu. Kaminen står i mitten och i andra ändan av storstugan står en soffgrupp.
Sovrum 1
Masterbedroom möblerat med dubbelsäng, en garderob och ett fönster mot husets entrésida.
Sovrum 2
Sovrum med våningssäng och ett fönster mot husets entrésida.
Sovloft
Mysigt sovloft möblerat med två enkelsängar, öppen ner till storstugan. Ett fönster mot husets entrésida, heltäckningsmatta på golvet.

Gäststuga
Gäststuga, idag inte möblerad, samma ytskikt som bostadshuset. Möjligt att inreda med fler sovplatser.

Byggnader

Byggår

2004

Typ av byggnad

Timmerstuga med loft

Typ av ventilation

Självdrag

Fönster

2-glasfönster

Skorstenstyp

Skorsten av plåt

Avlopp

Kommunalt avlopp

Vatten

Kommunalt vatten

Taktyp/takbeklädnad

Plåt

Grund

Plintar

Typ av uppvärmning

Direktverkande el och braskamin

Stomme

Timmer

Fasadtyp

Timmer

Bjälklag

Trä

Uteplatsbeskrivning

Balkong längs hela gavelsidan.

Övriga byggnader

Gäststuga och vedbod.

Ekonomi

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Sotning

278 SEK/år

Elkostnad

15 486 SEK/år

Försäkringskostnad

1 506 SEK/år

Samfällighet för vatten, avlopp och sophantering.

10 844 SEK/år

Vägsamfällighet

3 920 SEK/år

Summa driftkostnad

32 034 SEK/år

Fastighetsskatt/-avgift

8 874 SEK/år

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Parkering på husets ovansida.

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning

Härjedalen Vemdalens Kyrkby Ga:11

Planer och bestämmelser

Nya Fritidstomter I Björnrike,vemdalens Kyrkby 43:168 M Fl, Detaljplan (Beslutsdatum: 20030828)

Rättigheter last

Avtalsservitut: Ledning - Se beskrivning

Avtalsrättigheter

Avtalsservitut LEDNING

Inteckning

Inteckningar

3

Totalt belopp

60 000 SEK

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Varmt välkommen till genuina, natursköna och aktiva Vemdalen! Vemdalsfjällen har utvecklats till Sveriges tredje största skidort under de senaste åren. Det som sammanfattas under namnet Vemdalen är inte mindre än fyra skidanläggningar, var och en med sin egen stil.
Björnrike är anläggningen som brukar benämnas som Familjens Favorit. Här finns riktigt långa härliga backar i solig sydsluttning. Sveriges längsta Expresslift, Grizzly Express tar dig bekvämt upp till toppen av fjället. Här möts du av en magisk utsikt över fjällen. Det finns 11 liftar och 16 skidbackar och bredvid det tuffare alternativet finns alltid en snällare slinga så att alla kan åka tillsammans. Även om de flesta skidbackarna är blå eller röda finns det alltså gröna pister som löper ända från toppen.
Björnrikes barnområde är Björnvallen. Här finns Valles skogsbana, Valles musikstudio, Valles minipark med enkla hopp och rails, rullband, pulkabacke och enkla skidbackar. Här finns också skidskola förstås. Skistar SnowPark & Fun Ride som ligger högst upp har gröna, röda och svarta hopp och features. Här finns också MySkiStar Videofeature där du kan filma ditt åk och dela med dig i sociala medier. Stor som liten, nybörjare som proffs.
Du tar dig enkelt mellan de olika skidområdena. På vintern har alla med ski pass för minst 6 dagar, fri tillgång till snöpendeln som går från morgon till kväll mellan de olika anläggningarna.
Med bil tar du dig på mindre än 10 minuter till Vemdalens by som har utbud av restauranter, butiker (ICA med mera), bageri, bowling, bio, frisör och skiduthyrning etc.
Vemdalsfjällen erbjuder dessutom mycket mer än högklassig utförsåkning. Under vinterhalvåret kan man exempelvis prova på isklättring, skoterturer, hundspann och slädturer. Vemdalen erbjuder även 70 km längdspår för klassiskt och skate i fjällmiljö. Varje område har en egen spårcentral men allt är ihopknutet så det är möjligt att ta sig från Klövsjöfjäll ända till Björnrike på längdskidor!
Våra gäster återvänder hit, fler och fler upptäcker Vemdalen varje år. Vårt gynnsamma inlandsklimat och höga höjd över havet i kombination med välutvecklat och modernt snösystem gör att Vemdalsfjällen erbjuder riktigt god snötillgång och tidig säsongsstart.
Skidorten Vemdalen har det senaste decenniet försetts med inte mindre än tio nya expressliftar. I anläggningen erbjuds sammanlagt 35 liftar och 58 nedfarter inom en radie på 4 mil! I Vemdalens skipass ingår samtliga skidområden, så du kommer att kunna unna dig varierande och spännande skidåkning säsong efter säsong.
Barmarkssäsongen bjuder även det på rikt friluftsliv med fiske, vandringar, ridning, cykelleder, paddling, jakt med mera. Området erbjuder även två golfbanor, en i Hede med utsikt över Ljusnan och Sonfjället och en andra i Klövsjö med bana i härlig fjällmiljö.

Mer om Vemdalsskalet, Klövsjö och Storhogna som också ingår i Vemdalen:
Vemdalsskalet är den största anläggningen med fyra bekväma 6-stols expressliftar. Här bjuds varierad åkning för hela familjen. Hovdefjället har åkning i alla svårhetsgrader. Här finns drygt 20 nedfarter för alla. Även här finns det ett barnland med en säker expresslift för de minsta och det även möjlighet till barnpassning. Det finns ett torg på Vemdalsskalet med en genuin fjällkänsla. Här finner du restauranger och nöjen samt butiker.
Klövsjöfjäll har länge kallats skidåkarens by, här finns svarta pister med dignitet på rad. Under senare år har anläggningen utvecklats och nu finns här ett bredare utbud med Vallesbana, Valles skogsbana och miniland. Högst uppe på fjället, flaket finns snäll åkning för alla samt en park. Du kommer upp på toppen med KlövsjöExpress eller bil. Du kan också komma hit med hjälp av släpliften som sammankopplar Klövsjöanläggningen med Storhogna. På toppen finns längdcentral för riktigt fin längdåkning i fjällmiljö. Nere på byn finns även ett elljusspår. Klövsjö by har flera trevliga restauranter och eget ölbryggeri och stenugnsbageri. På sommaren kan du fiska och paddla i sjön som ligger i dalen mellan byn och anläggningen.
I Storhogna, som ligger nästgårds, finns barnvänlig åkning och fantastiska vyer. Här finns även Storhogna Spa och det nya M-huset med bowling, mat, gym och butiker. Du har en bekväm access rakt upp på kalfjället där du om sommaren kan vandra, på hösten plocka hjortron och om vintern åka skidor.

Kommunikation
Vemdalen 8 km
Vemdalsskalet 18
Storhogna 28 km
Klövsjöfjäll 36 km
Funäsdalen 92 km
Östersund 134 km
Frösö flygplats 138
Sundsvall 230 km
Stockholm 490 km
Göteborg 665 km

Länkar

Film 3D-länk
Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy