Länk kopierad!
Bilder Redo
Besiktigad & försäkrad

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
4 995 000 SEK / Utgångspris
Adress
Fårhagsvägen 11, Saltarö, Värmdö
Typ
Fritidshus
KVM
83.0 kvm
Tomt
2 080 kvm (friköpt)
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Ljust och inbjudande fritidshus på populära, omtyckta och trivsamma Saltarö

Välkommen till detta fritidshus på Saltarö med två gäststugor! Här bor du hemtrevligt och ljust. Bostaden får sin ombonade känsla mycket tack vare de genomtänkta färgvalen och vackra ljusa trägolv.

Det som framför allt sticker ut i detta hus är det sociala, stora och härliga köket med fönster mot tomten, öppen planlösning mot vardagsrummet, bra förvaringsmöjligheter, generösa arbetsytor och gott om plats för matbord och stolar. Vardagsrummet är rymligt, öppet och socialt och huset erbjuder gott om sovplatser med tre sovrum och två tillhörande gäststugor som ger fyra extra sovplatser.

Till huset hör en fin, härlig och rogivande trädgårds tomt med fruktträd, välskött gräsmatta, stora gräsytor. Två gäststugor varav en har indraget vatten(kallt och varmt), köksbänk med två kokplattor, diskho och kylskåp, sovplats för två personer. Båda gäststugorna är välisolerade och varje gäststuga har två inbyggda element. Det finns även en dusch på baksidan av det större gästhuset . Det gästhuset når du via en trappa upp från huvudhuset. Det andra gästhuset är inrett med sovplats för två personer. Finns även ett bra förråd för cyklar mm i samma byggnad. Det finns också en liten stuga som används idag som en studio för kreativt skapande och en underbar liten lekstuga. Vidare finns en trevlig, härlig och mysig altan med lättmöblerade ytor, trädäck och plats för matbord och stolar samt en ytterligare stor fin och trevlig altan med lättmöblerade ytor, trädäck och plats för matbord och stolar som har utsikt över gräsmattan.

Saltarö är en mycket omtyckt och trevlig del av Värmdö. Fastigheten ligger nära naturen och inom gångavstånd hittar du bland annat Saltarö Strand . I närheten av fastigheten finns vackra grönområden, bra kommunikationer, badbrygga, sandstrand och tennisbana.

Allmän information

Pris

4 995 000 SEK (Utgångspris)

Vinterbonat fritidshus

Ja

Antal rum

4 varav 3 Sovrum

Tomtareal/mark

2 080 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Boarea (BOA)

83 kvm

Areauppgift enligt

Mätning

Gatuadress

Fårhagsvägen 11

Ort

Värmdö

Kommun

Värmdö

Taxeringsår

2021

Värdeår

1980

Taxeringsvärde byggnad

784 000 SEK

Taxeringsvärde mark

1 271 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

2 055 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

VÄRMDÖ SALTARÖ 3:404

Objektskategori

Fritidshus

Objektstyp

Fritidshus (Typkod: 220)

Rumsbeskrivning

Hall

Den inbjudande hallen har vita väggar och vackert trägolv med ett dekorativt mörkt stenparti i golvet.

Kök

Det sociala, stora och härliga köket har mycket att tycka om, exempelvis fönster mot tomten, öppen planlösning mot vardagsrummet, bra förvaringsmöjligheter, generösa arbetsytor och gott om plats för matbord och stolar. Rummets vackra ljusa trägolv och vita väggar går fint ihop och skapar en mycket trivsam plats för både matlagning och umgänge.

Vardagsrum

Vardagsrummet är husets givna samlingspunkt ett rymligt öppet och socialt rum med vackert trägolv och vita väggar. Här erbjuds fint ljusinsläpp, fönster åt två håll, härliga umgängesytor och fin utsikt.

Sovrum 1

Från korridoren når du husets master bedroom ? ett stort, ljust och trevligt rum med vackert trägolv och ljusa väggar. Rummet har utmärkta förvaringsmöjligheter, fönster åt två håll och fint ljusinsläpp.

Sovrum 2

Ett trevligt sovrum med plats för säng. Vitmålade väggar och har vackert trägolv. Fungerar utmärkt som barnrum, gästrum, kontor eller avlastningsrum.

Sovrum 3

Ett mysigt och trevligt sovrum med utmärkta förvaringsmöjligheter och plats för säng. Detta rum med vitmålade väggar och ljust golv passar utmärkt som gästrum, barnrum eller avlastningsrum.

Badrum 1

Trevligt och fint badrum med toalett, dusch, handfat, handdukstork och badrumsskåp. Här ligger vitt klinker golv som går fint ihop med rummets väggar i vitt kakel.

Uteplats 1

Trevlig, underbar och mysig altan som nås från hallen. Här erbjuds lättmöblerade ytor, trädäck och plats för matbord och stolar.

Uteplats 2

Huset har även en stor, fin och trevlig altan som du når via gången. Denna altan har lättmöblerade ytor, trädäck och plats för matbord och stolar.

Tvättstuga

Husets tvättstuga är väldisponerad, praktisk och stor och utrustad med tvättmaskin, torktumlare, bra förvaring och arbetsbänk.

Byggnader

Byggår

1991

Typ av ventilation

Självdrag

Senaste inspektion av ventilation

14/9 2022

Fönster

2-glasfönster

Skorstenstyp

Skorsten av plåt

Avlopp

Enskilt avlopp

Vatten

Enskilt vatten året om

Taktyp/takbeklädnad

Betongpannor

Grund

Plintar

Typ av uppvärmning

Direktverkande el, braskamin

Stomme

Trä

Fasadtyp

Träfasad

Inbrottslarm

Ja

Övriga byggnader

Gäststuga 1 Bo-area: 9 m2
Gäststuga 2 Bo-area: 13 m2
Förråd 1 Bi-area: 4 m2
Förråd 2 Bi-area: 6 m2
Lekstuga Bi-area: 3 m2

Ekonomi

Underhållskostnad

10 000 SEK/år

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Vatten och avlopp

1 293 SEK/år

Sotning

300 SEK/år

Väg

2 060 SEK/år

Renhållning

2 500 SEK/år

Årlig elförbrukning

13 739 kWh/år

Elkostnad

16 600 SEK/år

Försäkringskostnad

6 300 SEK/år

Försäkringsinformation

Trygg hansa , Fritidshusförsäkring 6267kr/år

Summa driftkostnad

29 053 SEK/år

Antal personer i hushållet

4

Fastighetsskatt/-avgift

8 874 SEK/år

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd 20/9 2022

Energiklass

E

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning

Värmdö Saltarö Ga:1

Planer och bestämmelser

Saltarö 3:1, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19470910)

Inteckning

Inteckningar

7

Totalt belopp

1 800 000 SEK

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Fastigheten ligger på Saltarö vilken är en skärgårdsidyll, nära havet och natursköna områden. Det är en plats omgiven av beteshagar med hästar och får och ändå en bra geografisk placering, med endast ca 40 minuters bilväg eller ca 1 timmes bussresa från Stockholm.
Saltarö är ett välskött område med en mycket välfungerande samfällighet.
Här finns flertalet härliga bad, vackra strövområden och vandringsleder i fantastiska omgivningar.
För den aktive finns många årliga aktiviteter, så som Triathlon, simskola och mysigt midsommarfirande. Även tre tennisbanor finns, tillhörande Saltarö Tennisklubb och seglarskola, Stockholms Jolleskola.
På Saltarö finns också flera fina badplatser.

Saltarö Skärmarö Bryggförening har ca 400 båtplatser på sju platser inom Saltarö och Skärmarö. (Se www.ssbf.eu) eller
http://www.saltaro-skarmaro.se/SSBF/

Dokument (pdf)

Planlösningar

Länkar

Film
Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Boendekalkyl