Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
8 000 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Utsiktsbacken 46, Storhogna, Vemdalen
Typ
Fritidshus
KVM
0.0 kvm
Tomt
0 kvm (friköpt)
Rum
5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välkommen hem till toppläge högst upp på Utsiktsbacken

Ski in ski out högst upp på Utsiktsbacken 46 i Storhogna. Fantastisk utsikt med fjället rakt ovanför huset, anslutning till alpinskidåkning och skoterled i direkt närhet till huset. Huset ligger bokstavligen på toppen av Utsiktsbacken och har fantastisk utsikt över stora delar av Storhogna.

Ett stort modernt fjällhus med bred svartmålad limträpanelfasad exteriört. Med två sovrum på markplan och ytterligare två sovrum på loftet och totalt 10 bäddar ryms det stora sällskapet eller familjen här.

I mitten av huset på bottenplan ligger storstugan med sina dryga 30 kvadratmeter och 5,5 meters takhöjd. Här står en lyxig braskamin från Contura. Storstugan är möblerad med soffgrupp med bord, matgrupp i köket som ligger i öppen planlösning vid sidan om storstugan. Köket är fullt utrustat och stilfullt inrett med luckor i svart ek.

Huset är mycket påkostat med genomgående högkvalitativa ytskikt, 1-stavs mörklaserad ekparkett och Offerdalsskiffer på golven. Liggande brunlaserad träpanel på väggarna och i tak. Det är inbyggda spotlights i storstuga, kök, hall, badrum och bastu.

Huset säljs möblerat bortsett från personliga tillhörigheter, tex björnskinnet på väggen i storstugan.

Runt hela huset är en inramande altan att uppförd och utanför masterbedroom står en jacuzzi och väntar på husets nya livsnjutande ägare.

Endast några hundratal meter bort ligger skidbacken och längdspåret finner du endast en bit ned i backen.

Välkommen in på 3D-visning och boka sedan in din visning på plats i Storhogna!

Huset är tillgängligt för tillträde efter påsk.

Allmän information

Pris

8 000 000 SEK (Högstbjudande)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

5 varav 3 Sovrum

Max antal sovrum

4

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Areauppgift enligt

Säljaren

Gatuadress

Utsiktsbacken 46

Ort

Vemdalen

Kommun

Berg

Taxeringsår

2021

Taxeringsvärde mark

510 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

510 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

BERG KLÖVSJÖ 5:483

Objektskategori

Fritidshus

Rumsbeskrivning

Planlösning:
Entré från husets gavel in i en ljus hall försedd med garderober. Till höger ligger badrum med dusch. Efter hallen till vänster ligger först teknikrum och sedan det stora badrummet som även inrymmer bastu. Rakt fram från hallen når du husets hjärta och medelpunkt, storstuga med öppet upp till nock. Här bjuds oblyg utsikt ner över Utsikten, mot Solsidan och omgivningarna. I storstugan finns kamin från Contura med trappan upp till loftet. I öppen anslutning till storstugan ligger köket som har gott om förvaring i skåp från Epoq med vackra luckor och inbyggd diskmaskin. Från köket tar du dig via altandörr ut till husets altan.
På andra sidan allrummet ligger masterbedroom som har fönster i två riktningar och altandörr till husets framsida. Sovrummet har vacker utsikt i ner över Utsikten. Mot husets entresida ligger ett sovrun och ett förråd. På övervåningen finns två mindre sovrum med vardera två enkelsängar.

Hall
Hall med stor garderob, klinker på golvet.
Storstuga
Altandörr ut till husets framsida.
Kök
Kök med spishäll, ugn, fläkt, mikro och kyl/frys från Elektrolux, köksskåp från Epoq.
Masterbedroom
Altandörr ut till husets framsida.
Sovrum 2
Sovrum möblerat med två våningssängar.

Badrum/bastu
Badrum med WC, tvättställ, duschkabin och bastu med glasdörr.
WC
WC, tvättställ
Tvättstuga/teknikrum
Tvättstuga med tvättmaskin och torkskåp från Elektrolux, garderob, tvättställ och arbetsbänk.
Sovloft
Loftvåning inrett med två sovrum.

Byggnader

Typ av byggnad

1 plan med loft

Typ av ventilation

Mekanisk till- och frånluft FT

Fönster

3-glasfönster

Avlopp

Kommunalt avlopp

Vatten

Kommunalt vatten

Taktyp/takbeklädnad

Blandar plåttak

Grund

Platta på mark

Typ av uppvärmning

Luftvärmepump - vattenburen golvvärme

Skick på värmeanläggning

Ny

Märke på värmeanläggning

Nibe

Ekonomi

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Årlig elförbrukning

18 000 kWh/år

Försäkringsinformation

Försäkrat till fullt värde: Ja

Vägsamfällighet

3 200 SEK/år

Fastighetsskatt/-avgift

5 100 SEK/år

Beskrivning

Service och kommunikationer

Härjedalingen (www.harjedalingen.se) tar dig med buss från södra Sverige till Storhogna. Vill du hellre åka tåg kan du åka med inlandsbanan (www.inlandsbanan.se) som stannar i Röjan där en buss möter upp er och skjutsar till Storhogna.
Flyget kan du ta till Östersunds flygplats, avgångar varje dag till Stockholm.

Bor du nära M-huset så kan du låta bilen stå om du inte vill köra, fjällsemestern är inom räckhåll.

Områdesbeskrivning

Allmänt
Varmt välkommen till genuina, natursköna Storhogna! Din fjälldestination vid foten av fjället.
I Storhogna finner du Vasaloppscertifierade längdskidspår som är en del av ett spårsystem som möjliggör att åka skidor upp på Klövsjötoppen, ut på Kalfjället mot Samevistet eller ner på myren mot Bräckvallen, det går att ta sig på ländgspår ända bort till Vemdalsskalet och Björnrike.

Storhognas alpina skidbackar ha natursnö, här behövs inte snökanoner, du åker skidor på natursnö i fjällsmiljö med storslagen milsvid utsikt över kalfjället och mot Klövsjö by i dalen bredvid. Här erbjuds varierad skidåkning och svårhetsgrad. Solliften kopplar samman Storhognas skidbackar med Klövsjöfjälls skidbackar, den går längs med Solsidans tomtområde. Klövsjös skidbackar erbjuder utmanande åkning med flera svarta backar, världscupen i slalom hölls här på 80-talet!

Centralt beläget i Storhogna ligger M-huset, det erbjuder restaurang, café och skidshop samt även inomhusaktiviteter som bowling, biljard och gym, allt för att förhöja din fjällvistelse.

I direkt anslutning till M-huset finns det en ny barnbacke samt rullband som är gratis för alla barn.

Storhognas prisbelönta högfjällshotell erbjuder förutom restaurang och logi även bad och spa.

Storhogna är så mycket mer än vinter, här har varje säsong sin charm. Barmarksäsongen innebär aktiviteter som förstklassiga vandringsleder i olika längder, kalfjället börjar där bebyggelsen tar slut. På fjället växer de flesta år lättillgängliga hjortron, myren börjar endast några få minuters promenad från parkeringen.

Detta gör Storhogna till en underbar plats för avkoppling och rekreation!
Storhogna är platsen för alla er som älskar naturen, hela året.

Närservice
Liftsystem som tar dig dit du vill inom Klövsjö och Storhognas alpinanläggningar. Snöpendeln kör er dessutom till Björnrike och Vemdalsskalets anläggningar. Storhognas fantastiska spårsystem erbjuder längdskidåkning i världsklass. M-huset och Högfjällshotellet står för underhållning och erbjuder högkvalitativ mat samt rekreation, spa och gym med mera.

Parkering
Parkering med plats för flera bilar.

Länkar

Film 3D-länk
Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta