Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 495 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Sandsjön ÄNGAHAGEN 82, Sandsjön, SEXDREGA
Typ
Fritidshus
KVM
77.0 kvm, biarea 5.0 kvm
Tomt
1 000 kvm (arrenderätt)
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Renoverad åretruntboende i populära Sandsjön!

Nu har du äntligen möjligheten att förvärva detta smultonställe!

Välkommen till denna fantastisk fina stuga belägen bara 20 minuter från Borås och bara några minuter ifrån populära Sandsjön med badmöjligheter, goda promenadstigar i naturskön miljö och möjlighet till båtliv. Här erbjuds en åretruntbostad om ca 77 kvm med inglasat uterum och uteplats i flera väderstreck. På tomten finns både garage, gästdel och huvudbyggnad som alla är vinterbonade och kan användas antingen som permanentboende eller som fritidshus. Huvudbyggnaden är på 4 rum och kök och har genomgått mycket renoveringar så här kan du mer eller mindre bara flytta in. Detta gör stugan till ett charmigt men fräscht boende.

Huset består av två sovrum, vardagsrum och matplats i öppen planlösning, extra allrum, nytt kök och badrum med dusch. Intill matplatsen finns en kamin som bidrar såväl till mysfaktorn som komplement till uppvärmningen som annars är en luftvärmepump. Det extra allrummet är perfekt som ett extra TV-rum, även här finns en kamin, dock är detta en ny contura-kamin som ger både värme och är en snygg detalj i rummet. Till huset hör också ett dubbelgarage med en vidbyggd inredd gästdel.

Den stora och platta tomten är lättskött vilket gör att du kan njuta av sommarhalvåret i trädgården. Tomten är en hörntomt vilket gör att du har ett väldigt enskilt läge på baksidan helt utan insyn. För den som vill, finns möjlighet till att odla och plantera.

Området Sandsjön är trevligt beläget endast 20 minuter från Borås stadskärna, här erbjuds badmöjligheter, goda promenadstigar i naturskön miljö och möjlighet till båtliv.

Detta är en stuga du inte vill missa! Kontakta mig för visning

För mer info kontakta mig:
Alexander Svensson
0733-358 008

Allmän information

Pris

1 495 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

4 varav 2 Sovrum

Tomtareal/mark

1 000 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Säljaren

Tomtbeskrivning

Arrendetomt om ca 1000kvm

Boarea (BOA)

77 kvm

Biarea (BIA)

5 kvm

Gatuadress

Sandsjön ÄNGAHAGEN 82

Ort

SEXDREGA

Kommun

Svenljunga

Objektskategori

Fritidshus

Objektstyp

Fritidshus

Rumsbeskrivning

HALL
Stor och ljus hall med plats för förvaring. Här kan du enkelt bygga en snygg garderob. Grått golv och vitmålad liggande panel på väggarna.

KÖK
Köket renoverades 2020 och ligger mitt i mellan vardagsrum och allrummet. Snyggt vitt kök med bänkskiva i valnöt. I köket finns plats för mindre frukostbord men bara en trappa ner har du matsalen och vardagsrummet.

VARDAGSRUM/MATSAL
Stort vardagsrum kombinerat med matsal. Detta rummet är ett vardagsrum utöver det vanliga med högt i tak, stora fönsterpartier ut mot den gröna baksidan. Här har du plats för både stor matbord och soffgrupp. Via pardörrarna når du altanen på baksidan. En kamin finns installerad

ALLRUM
Ett extra rum där fantasin sätter stopp, ha det som extra TV-rum, bibliotek eller bara med var sin fåtölj. En Contura-kamin är installerad vilket ger både värme och en mysfaktor.

BADRUM / TVÄTTSTUGA
Badrummet och tvättstugan totalrenoverades 2020. Direkt när du öppnar dörren har du tvättdelen med en praktisk bänkskiva för vikning av tvätt. Längre in har du badrummet med WC, tvättställ och dusch.

SOVRUM 2
Sovrum med plats för dubbelsäng.

SOVRUM 2
Mindre sovrum med plats för enkelsäng eller våningssäng.

UTERUM
Från det stora sovrummet när du det inglasade uterummet. Här kan du ha två fåtöljer eller mindre loungegrupp.

GÄSTRUM/KONTOR
Som en vidbyggd del av garaget har ni en isolerad gästdel. Detta kan även användas som kontor eller liknande.

GARAGE
Dubbelgarage som är både tillräckligt stort för att köra in fordon samt kunna ha förvaring och bänkyta längst in. Gjuten platta

Byggnader

Utförda renoveringar

Fasad bytt väst och nordsida 2016
Tak på både huvudbyggnad och garage/gästdel 2016
Fönster bytta till 3 glas isoler (väst och nordsida) 2016
Altan 2018
Kök 2020
Ny pump till brunn 2020
Ny värmepump 2020
Badrum och tvättstuga renoverat 2020
Ny contura-spis 2022 (aldrig använd)
Alla golv bytta 2022
Hela stugan nymålad invändigt 2022

Ny elcentral och stora delar av el är bytt 2017-2022.

Typ av byggnad

1 plan

Typ av ventilation

Självdrag

Fönster

3-glasfönster isoler, 2 glas

Skorstenstyp

Skorsten av plåt till contura-spis, murad skorsten i vardagsrum

Utvändiga plåtarbeten

Plåt

Avlopp

Kommunalt avlopp

Vatten

Djupborrad brunn

Taktyp/takbeklädnad

Papp

Grund

Plintar

Typ av uppvärmning

Värmepump luft-luft, braskamin, el

Ålder på värmeanläggning

2020

Stomme

Trä

Fasadtyp

Träfasad

Elkablar

Ledningar bytta

Jordat eller ojordat

Jordat

El kommentar

Stora delar av el är bytt. Ny elcentral med jordfelsbrytare

TV/Internet beskrivning

Förberett för att koppla in fiber. Anslutning ligger vid tomtgräns.

Uteplatsbeskrivning

Stor altan på baksidan i sydläge byggd 2018. På framsidan i västerläge har du en liten altan precis utanför det inglasade uterummet.

Övriga byggnader

Dubbelgarage med plats för bilen eller andra fordon. Utöver det finns plats för att förvaring och bänkyta för den som snickar/mekar.

Ekonomi

Arrende kostnad

6 530 SEK/år

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Vatten och avlopp

7 827 SEK/år

Sotning

700 SEK/år

Väg

600 SEK/år

Renhållning

2 127 SEK/år

Årlig elförbrukning

15 200 kWh/år

Försäkringskostnad

4 800 SEK/år

Summa driftkostnad

16 054 SEK/år

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Stor uppfart med plats för 2 stycken bilar. Inne i garaget finns plats för ytterligare fordon.

Dokument (pdf)

Planlösningar

Länkar

Film
Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy