Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 700 000 SEK
Se budhistorik

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
745 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Eldtornsgatan 3, Almåsa Fritidsby, E-området, Almåsa Fritidsby, Malmö
Typ
Fritidshus
KVM
40.0 kvm, biarea 12.0 kvm
Tomt
350 kvm (arrenderätt)
Rum
2 rum

Fantastisk kolonistuga på insynsskyddat toppenläge - inbäddad av det skånska landskapet.

På lugnt och lantligt toppenläge vid Almåsa E-området välkomnas vi av en fin och insynsskyddad stuga på Eldtornsgatan 3 - där varje kvadratmeter är väldisponerad. Rymliga rum, hemtrevligt kök och snyggt badrum. Här finns även egna tvättmöjligheter i form av tvättmaskin för extra komfort! Välskött trädgårdstomt med ett nybyggt trädäck samt en liten friggebod med bra förvaring. Bo i ett trivsamt koloniliv med det skånska landskapet som granne! Ett stort plus i kanten är att det numera är kommunalt vatten och avlopp samt att fiber är indraget.

I övrigt erbjuder Almåsa Fritidsby bl. a. kiosk, boulebanor, minigolf, dansbana och det anordnas bingokvällar, midsommarfirande mm. Njut av ett trivsamt koloniliv i mysiga Almåsa Fritidsby.

Välkommen på visning!

Allmän information

Pris

745 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Tomtareal/mark

350 kvm

Boarea (BOA)

40 kvm

Boareabeskrivning

Bo och biarea är angivet på ett ungefär. Spekulanter uppmanas att genomföra en egen uppmätning om exakta mått är av intresse.

Biarea (BIA)

12 kvm

Areauppgift enligt

Areauppgifter enligt säljare.

Gatuadress

Eldtornsgatan 3, Almåsa Fritidsby, E-området

Ort

Malmö

Kommun

Malmö

Fastighetsbeteckning

MALMÖ FÅRABÄCK 180:60

Objektskategori

Fritidshus

Objektstyp

Fritidshus (Typkod: 225)

Rumsbeskrivning

HALL
Mysig hall med bra förvaring i inbyggd garderob som försluts av vita skjutdörrar. Nymålat i tak och väggar. Ljusgrått klickgolv.

ALLRUM
Ljusgrått klickgolv och vita väggar varav en grå fondvägg. Här finns gott om plats för större soff-och matgrupp samt möblemang. Fönster i två väderstreck vilket ger ett härligt ljusinsläpp.

SOVRUM
Ljusgrått klickgolv och gråa släta väggar. Plats för större säng och möblemang. Fönster ut mot tomtens baksida.

BADRUM
Plastmatta på golv och på väggar i ett snyggt grått utförande. Badrummet är utrustat med WC (Ifö 2019), dusch (2016), handdukstork (2016) samt duschhörna med blandare i krom som försluts av en vikbar glasdörr. Här finns även ett litet fönster för vädring.

KÖK (IKEA-2017)
Ljusgrått klickgolv och vita väggar. Vita kökssnickerier, mörk bänskiva i laminat med snyggt grått baktill. Köket är utrustat med diskho med blandare i krom, diskmaskin, spishäll med fläkt ovanför, ugn samt kyl och frys. Baktill finns en tvättmaskin från 2019.

TRÄDGÅRD/UTEPLATS
Stor och härlig tomt som erbjuder många soltimmar. Här finns ett nybyggt trädäck från 2020 - som byggts ut ytterligare under 2021. På tomten står även en friggebod som används idag till en större förrådsbyggnad med bra förvaring.

ALLMÄNT
Se föreningens hemsida för info om stadgar, byggregler m.m https://almasa-fritidsby.com/

FAKTA
Överlåtelse kostar 1500: - och betalas av köparen kontant eller via Swish vid överlåtesetillfället.

KONTAKT
almasa_fritidsby@telia.com
Ordförande: Jörgen Freij ordforande@almasa-fritidsby.com 0709-54 63 02
Viceordförande: Sven-Inge Rydh viceordforande@almasa-fritidsby.com
0724-412991(telefontid måndag-fredag 12:00-18:00)

Byggnader

Utförda renoveringar

2016 - Nytt rörspjut, ny hydroforpump
2017 - Ny värmepump utevändigt och invändigt, ny isolering i vindsutrymmet, ny vask och skåp i badrum, plast på mark i krypgrunden.
2018 - Nytt tak
2019 - Ny ytterdörr.
2021 - Nytt trädäck, målat om utvändigt, Bytt yttre träpanel på framsida, lagt stenplattor på 28 kvm, jämnat ut gräsmattan på hela tomten, lagt kantsten runt hela tomten, lagt stenar vid entrén.

Typ av byggnad

Byggnad 1-plan på ofri grund

Typ av ventilation

Självdrag

Fönster

2-glas

Utvändiga plåtarbeten

Lackerad plåt

Vatten

Kommunalt vatten

Taktyp/takbeklädnad

Plåt

Grund

Torpargrund

Typ av uppvärmning

El - luftburen värme

Stomme

Trä

Grundmur

Betong

Fasadtyp

Träfasad

Bjälklag

Trä

TV/Internet beskrivning

Fiber 1000/1000 är indraget. Abonnemang för fiberanslutning kan väljas för deltidsboende 1 Apr-30 Sep (395 kr/mån) eller helår (370 kr/mån). I abonnemanget ingår även IP-telefoni samt 26 st TV-kanaler digitalt.

Övriga byggnader

Förrådsbyggnad på ca 10m².

Ekonomi

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Försäkringsinformation

Företag: Länsförsäkringar
Försäkrat till fullt värde: Ja

Antal personer i hushållet

1

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Allmänt
Se föreningens hemsida för info om stadgar, byggregler m.m. www.almasa-fritidsby.com

Almåsa är Sveriges största Koloniförening med 634 stugor. Föreningen bildades 1968.

De byggregler som gäller på området är dessa:
Huvudbyggnad får vara upp till 40kvm.
Inglasad veranda 12kvm.
Skärmtak utan inglasning 15kvm ( inglasning kräver bygglov ).
Friggebod 15kvm.

Man får inte bosätta sig permanent i Almåsa eller mantalskriva sig där. För att få köpa en stuga på Almåsa måste man vara skriven i Skåne.

Överlåtelseavgiften till föreningen är 1500kr från köparen och 1500kr från säljaren.

Ordföranden Jörgen Frej har telefontid helgfria måndagar mellan kl: 18-19 på tel nr: 0709-546302

Parkering
Alla kolonister har en egen p-plats med samma nummer som tomtnr. Gästparkering finns för besökare. Där tillämpas P-avgift via utställda parkeringsautomater.

Övrigt
Närheten till Yttre Ringvägen gör att du snabbt och enkelt når Almåsa med bil. Dessutom går buss nummer 55 hit från Malmö under våren och sommaren. För tidtabell och aktuell information kan du besöka Skånetrafikens hemsida. Vill du hellre cykla till Almåsa så väljer du den vackra Utflyktsstigen och svänger höger vid Ebbarpsvägen.

Dokument (pdf)

Planlösningar Byggregler Almåsa Fritidsby Ordningsföreskrifter Almåsa Fritidsby Stadgar Almåsa Fritidsby Festlokal Almåsa Fritidsby Almåsa Fritidsby Information

Länkar

Film
Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta