Länk kopierad!
Bilder Redo
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 1 600 000 SEK
Se budhistorik

Visningar

sön 30 jan 13:30 - 14:00
Bokad visning, varmt välkommen att anmäla dig.

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Ta del av vår integritetspolicy

Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 175 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Fagervik 106, Fagervik, Söderhamn
Typ
Fritidshus
KVM
48.0 kvm, biarea 14.0 kvm
Tomt
1 797 kvm (friköpt)
Rum
3 rum

Fritidshus med strandtomt i populära Fagervik!

Varmt välkommen till ett fritidshus med strandtomt i populära Fagervik! För dig som söker något att göra till ditt egna har du här en sommarisolerad stuga ifrån 60-talet med en äldre charm och visst renoveringsbehov. Strandtomt på strax under 1 800 kvadratmeter och en stenpir ut mot vattnet är något alldeles extra. Vattendjupet längs piren är tillräckligt djup för att endast fantasin sätter gränser för dina båtutflykter.

Bostaden på 48 kvadratmeter innefattar ett vardagsrum med angränsning till köket och bjuder på en fantastisk utsikt mot havet med morgonsolens glittrande sken som strålar in genom de stora vardagsrumsfönstren. För att inte nämna att den murade öppna spisen förhöjer myskänslan ordentligt! Utöver det finns även två sovrum med plats för dubbelsäng.

Fagervik ligger längs Söderhamns kustremsa och Skärså och den populära havskrogen Albertina ligger bara 5 kilometer bort. Åker du från Stockholm är du här på mindre än 3 timmar och från att du svängt av E4:an är fantastiska Fagervik knappt 10 minuter bort. Missa inte chansen att skapa din dröm med ett fritidshus i Söderhamns skärgård och finna lugnet bland vågorna.

Välkommen hem!

Allmän information

Pris

2 175 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Tomtareal/mark

1 797 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Boarea (BOA)

48 kvm

Biarea (BIA)

14 kvm

Areauppgift enligt

Lantmäteriet

Gatuadress

Fagervik 106

Ort

Söderhamn

Kommun

Söderhamn

Taxeringsår

2021

Värdeår

1963

Taxeringsvärde byggnad

219 000 SEK

Taxeringsvärde mark

748 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

967 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

SÖDERHAMN KOLSTA 1:5

Objektskategori

Fritidshus

Objektstyp

Fritidshus (Typkod: 220)

Rumsbeskrivning

Sovrum 1

Första sovrummet när du kommer in till vänster är rymligt och har plats för en stor dubbelsäng eller två enkelsängar för att ta tillvara på fler sovplatser. Plastmatta på golvet och tapetserade väggar.

Sovrum 2

Precis som sovrum 1 är det här sovrummet rymligt och har plats för en dubbelsäng eller två enkelsängar. Plastmatta på golvet och tapetserade väggar.

Vardagsrum

Vardagsrum med en stor och härlig öppenspis centrerad i rummet. Här finns stora fönster ut mot vattnet som bjuder på en fantastisk utsikt. Plats för matgrupp samt soffgrupp. Plastmatta på golvet och tapetserade väggar.

Kök

Mindre kök med bra förvaringsmöjligheter och gränsar till vardagsrummet. Utrustat med diskho, spis samt fläkt. Kylen står för närvarande i ett av sovrummen.

Byggnader

Byggår

1963

Utförda renoveringar

Panelat om tre av fyra ytterväggar samt tilläggsisolerat dessa.

Typ av byggnad

Fritidshus

Typ av ventilation

Självdrag

Avlopp

Avlopp saknas

Vatten

Egen brunn finns men den används ej och pump saknas. Dåligt flöde och ett servitut finns med grannen. Nuvarande ägare hämtar vanligtvis vatten från Skärså.

Taktyp/takbeklädnad

Plåt

Typ av uppvärmning

Murad öppen spis och det finns element med dirketverkande el, dock är de flesta trasiga

Stomme

Trä

Fasadtyp

Stående träpanel

Uteplatsbeskrivning

Annonsen kommer att uppdateras med en fastighetsrättslig karta för att visa exakta tomtgränser inom kort!

Fel och brister

Fastigheten säljs med friskrivningsklausul.

Ekonomi

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Sotning

404 SEK/år

Samfällighet

1 689 SEK/år

Renhållning

1 580 SEK/år

Årlig elförbrukning

257 kWh/år

Elkostnad

5 784 SEK/år

Försäkringskostnad

1 744 SEK/år

Summa driftkostnad

11 201 SEK/år

Fastighetsskatt/-avgift

7 253 SEK/år

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning

Söderhamn Kolsta Ga:1

Rättigheter last

Officialservitut: Väg

Inteckning

Inteckningar

4

Totalt belopp

331 000 SEK

Dokument (pdf)

Fastighetskarta-2021-10-04 Fast. rättslig karta

Länkar

Film Film
Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy