Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Gulludden 224, Inre Norrfjärd, Söderhamn
Typ
Fritidshus
KVM
55.0 kvm
Tomt
1 920 kvm (friköpt)
Rum
3 rum

Fritidshus med stor havstomt i Inre Norrfjärd!

I Inre Norrfjärd har du närhet till det mesta, skogen runt hörnet samt nära till både bad och golfbana. Tvärs över viken ligger havsbadet Kringlan dit man kan åka över med båten för härliga strandhugg. Söderhamns Golfbana, Sofieholm finns tio minuter bort med både restaurang samt kiosk. På området finns även padelbana för den som önskar. Seglarklubben i Segelvik ligger en kortare bilresa bort.

Fritidshuset har ett praktiskt kök med matplats som har fönster mot havet samt en öppen planlösning mot vardagsrummet. Vardagsrum med härlig kamin för kallare kvällar, från soffan har du en hänförande utsikt mot den vackra havsviken. Fint ljusinsläpp och plats för soffa och matgrupp. Vidare finns här två sovrum och ett äldre badrum med mulltoa, duschkabin samt tvättställ.
Egen brunn med friskt källvatten finns på tomten som fungerat som vattenkälla sedan 1974.

Kommunalt vatten, avlopp och fiber till tomtgräns.


Varmt välkommen på visning!

Säljaren berättar:
"Norrfjärd är en pärla längs södra Hälsinglands kust. Det här stället har varit i vår släkt sedan 50-talet. Havsviken har allt; fräscht saltvatten som omsätts via Baggsundet men sakta nog för att hinna bli uppvärmt till riktigt höga temperaturer. Viken är stor nog för att fånga vind för seglare och windsurfare men också liten nog för att aldrig ha kraftiga vågor. Gillar ni vattensport är den här viken utmärkt. Min far hade på 70-talet en framgångsrik vattenskidklubb som tränade medlemmarna i hopp, trick och slalom och tog fram flera SM-medaljer. Viken är formad som ett lönnlöv så stilla kvällsturer kan ta dig till olika landskap. Vill man däremot känna på större vågor och högre sjö ligger Östersjön precis utanför.

Vårt landstället har 25 meter strandremsa och det finns en brygga byggd över stenkistan från det tidigare båthuset. Den bryggan är stabil. Tomten är färdigställd för ett nytt hus; dränerad och nivellerad samt med fiber, vatten och avlopp framdraget till tomtgränsen. Det finns en nybyggd bastu på 7 kvm och ett kombinerat gästhus/verkstad på 15 kvm på tomten. Fruktträden är gamla och givande; körsbär, plommon och äpple. På tomten finns också en egengrävd brunn som har väldigt gott kallt vatten. Den har aldrig sedan 50-talet sinat, ett komplement till det kommunala vattnet. Boningshuset kommer från 1974 har två sovrum och ett kombinerat kök och vardagsrum. Det är en enkelt hus som kan användas som det är nu eller som en perfekt övergång under bygget av ett nytt hus.

Jag och min familj har haft underbara somrar här i över 40 år med bad, sol, båtturer, fiske, vattensport, skogspromenader som skördar blåbär, smultron, lingon, svamp och liljekonvaljer. Jag önskar att någon annan familj får skapa sina minnen här nu."

Allmän information

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Tomtareal/mark

1 920 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Vattenareal

470 kvm

Boarea (BOA)

55 kvm

Areauppgift enligt

Lantmäteriet

Gatuadress

Gulludden 224

Ort

Söderhamn

Kommun

Söderhamn

Taxeringsår

2018

Värdeår

1974

Taxeringsvärde byggnad

313 000 SEK

Taxeringsvärde mark

1 395 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

1 708 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

SÖDERHAMN NORRFJÄRDEN 7:11

Objektskategori

Fritidshus

Objektstyp

Fritidshus (Typkod: 220)

Rumsbeskrivning

Kök

Praktiskt och tidstypiskt kök med fönster mot tomten och öppen planlösning mot vardagsrummet samt tapetserade väggar och plastmatta. Utrustningen består av spis, kyl, frys och fläkt.

Vardagsrum

Husets hjärta består av ett mysigt vardagsrum med öppen spis, fint ljusinsläpp och plats för soffa och matgrupp.

Sovrum 1

Ett fint sovrum som ramas in av heltäckningsmatta och tapetserade väggar. Rummet nås från hallen och har plats för säng.

Sovrum 2

Husets andra sovrum är lättmöblerat och har plats för säng. Rummet ramas in av ljusa väggar och plastmatta.

Badrum 1

Äldre badrum med Potti potti badrum med mulltoa och duschkabin. Här ligger plastmatta som går fint ihop med rummets tapetserade väggar.

Byggnader

Byggår

1974

Typ av byggnad

Fritidshus

Typ av ventilation

Självdrag

Fönster

2-glasfönster

Utvändiga plåtarbeten

Plåt

Avlopp

Avlopp saknas

Vatten

Enskilt sommarvatten

Taktyp/takbeklädnad

Plåt

Grund

Plintar

Typ av uppvärmning

Direktverkande el samt Kamin

Stomme

Trä

Fasadtyp

Träfasad

Bjälklag

Trä

TV/Internet beskrivning

Fiber till tomtgräns.

Övriga byggnader

Gäststuga med förrådsutrymmen samt ett bastuhus med utsikt mot vattnet.

Ekonomi

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Väg

2 400 SEK/år

Renhållning

600 SEK/år

Elkostnad

3 000 SEK/år

Försäkringskostnad

1 500 SEK/år

Summa driftkostnad

7 500 SEK/år

Fastighetsskatt/-avgift

8 524 SEK/år

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration behövs ej

Övriga rättigheter och belastningar

Rättigheter last

Officialservitut: Vattentäkt

Rättigheter förmån

Officialservitut: Väg

Samfällighet

SÖDERHAMN NORRFJÄRDEN S:1

Inteckning

Inteckningar

1

Totalt belopp

100 000 SEK

Dokument (pdf)

Fastighetskarta-2021-09-09 Fastighetskarta-2021-09-09
Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy