Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Kallbäcksvägen 22, Stråtjära, Stråtjära
Typ
Fritidshus
KVM
45.0 kvm, biarea 35.0 kvm
Tomt
2 044 kvm (friköpt)
Rum
2 rum

Nu har du chans att förverkliga drömmen om ditt alldeles egna smultronställe i Hälsingland!

Välkommen till detta charmiga torp i den mysiga byn Stråtjära. Torpet, med anor från 1700-talet, har av nuvarande ägare renoverats varsamt där man behållit gamla fina detaljer såsom vedspis och spegeldörrar.
Förutom sina 45 kvadratmeter bestående av sovrum, vardagsrum, kök och badrum har man även skapat ytterligare ett mysigt sovrum uppe på vinden om ca 12 kvm. Det finns potential att inreda övriga delen av vinden och skapa ytterligare sovrum, allrum eller dylikt.

Runt torpet finner ni den stora och lummiga tomten som bjuder på sol från morgon till kväll. Stugans framsida med uteplats är i söderläge och där har man sol fram till ca kl. 19. Tomten består av trädgårds- och naturtomt och omgärdas av en gammal och mycket charmig mur. I trädgården finner man en mängd vackra blommor så som förgätmigej, prästkragar, iris, flera olika sorters liljor, borstnejlikor m.m. Trädgården bjuder även på äppelträd, hallon- och vinbärsbuskar samt smultron och rabarber. Tomten angränsar på tre av fyra sidor till skog där man hittar såväl blåbär och svamp som hallon.

Torpet har fiber indraget, kommunalt vatten samt avlopp med sluten tank. Förutom stugan finns det på tomten ett större uthus för förvaring samt ett utedass som byggdes så sent som 2015 och används med latrintunna. Dasset kan användas vid behov då det finns förbränningstoalett i stugan.

Torpet ligger ett snäpp in från huvudvägen med andra hus framför och ger därmed en avskildhet och ett lugn. Området bjuder bland annat på vackra promenadvägar, charmiga gamla hus och härliga skogar fulla av bär och svamp. Utflyktsmålen i den omedelbara närheten är många; flertalet sjöar med möjlighet till bad och fiske, fina berg att klättra upp på för vacker utsikt, mängder av loppisar m.m. Både Söderhamn och Bollnäs ligger ca 3 mil bort där ni finner ytterligare utflyktsmål så som Växbo Lin , Hårgaberget och flera Hälsingegårdar samt shopping och restauranger/caféer.

Närmsta mataffär ligger ca 2 km bort och ytterligare en lite större hittar man i Bergvik en mil bort, där finns även en pizzeria och grill. Från Stockholm går direktbuss med Härjedalingen som tar ca 3 timmar och stannar 2 km från stugan (vid mataffären). Därifrån går även en lokalbuss med turer några få gånger per dag och stannar 50 meter utanför stugan. Samma buss tar dig även till Söderhamn.

Säljaren berättar:

Här har vi spenderat elva fantastiska vårar, somrar och höstar och även en och annan vinter. Det finns en mängd anledningar till att vi har trivts så bra och vi vill gärna berätta om dessa för er som kikar på detta torp.

Från de första vårtecknen - fågelkvitter, trädens lövsprickning och solen som kikar fram. Då går man en härlig promenad på de fina skogsvägarna i området eller myser i stugan med eld i vedspisen och tända ljus. Eller så åker man på utflykt, kanske till den stora loppisen/antikaffären i Bergvik eller varför inte Lilla K:s trädgårdscafé eller Växbo Lin i Bollnäs.

När sommaren kommer njuter man av den stora fina trädgården med alla vackra blommor och fantastiskt goda hallon och andra bär. Eller så kliver man utanför tomtens charmiga gamla stenmur och plockar blåbär i den angränsande skogen. På dagarna fyller man en pool och solar och badar i avskildhet och utan insyn. Eller så tar man cykeln kilometern ner till den vackra badstranden vid sjön Bergvik. Vill man ta sig ännu längre bort är det även cykelavstånd till de mindre sjöarna Ljussjön och Gäddsjön. På vägen passar man på att njuta av vacker natur och fina gamla hus. På kvällarna grillas det och man sitter gärna ute sent och njuter av den ljumma sommarkvällen och förvånas över hur lite mygg det faktiskt är.

På sensommaren/hösten är lövens färgväxling helt fantastisk och en anledning i sig att åka till torpet. Man njuter av trädgårdens goda äpplen och plockar svamp i skogarna. Man eldar i spisen, tänder ljus och kollar på en bra film.

På vintern åker man gärna till Bollebacken för både utförs- och längdåkning.

Oavsett säsong är detta ett torp för dig som vill ut på landet med vacker natur och behagligt lugn. Tomten är utan insyn och med skogen som närmsta granne. Men även om du känner avskildheten är du inte isolerad då du har grannar ett stenkast bort
Trädgården är stor, mysig och lummig och bjuder på både fruktträd och bärbuskar. På träden växer en speciell lav som endast växer där det är riktigt ren luft. Stugan håller sig sval även de varmaste sommardagarna och du sover otroligt gott med tystnaden och mörkret som råder.

Allmän information

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Tomtareal/mark

2 044 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Tomtbeskrivning

Trädgårds- samt naturtomt

Boarea (BOA)

45 kvm

Boareabeskrivning

Vindsutrymme ca 35kvm med ett inrett sovrum (oisolerat)

Biarea (BIA)

35 kvm

Areauppgift enligt

Säljaren

Gatuadress

Kallbäcksvägen 22

Ort

Stråtjära

Kommun

Söderhamn

Taxeringsår

2018

Taxeringsvärde mark

117 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

117 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

SÖDERHAMN KALLBÄCK 2:16,1:24

Objektskategori

Fritidshus

Objektstyp

Fritidshus (Typkod: 213)

Rumsbeskrivning

Hall

Hall med gott om plats för klädavhängning. Tapetserade väggar samt plankliknande laminatgolv.

Vardagsum

Fint vardagsrum med plats för eldstad för den som önskar. Tapetserade väggar samt plankliknande laminatgolv.

Kök

Fint lantligt kök med vedspis, kyl/frys, fristående spis med två spisplattor samt ugn. Tapetserade väggar samt plankliknande laminatgolv.

Sovrum

Harmoniskt sovrum med plats för stor säng. Tapetserade väggar samt plankliknande laminatgolv.

Duschrum

Helkaklat badrum med golvvärme samt dusch, tvättställ samt förbränningstoalett.

Byggnader

Utförda renoveringar

Nya golv på hela nedervåningen 2019.
Nya ytskikt i form av tapet/målade väggar 2018-2020.
Nya element 2018.
Nytt duschrum med kakel och klinker, nya VVB,förbränningstoalett. 2019
Renovering kök; ommålade köksluckor, ny kyl/frys, ny bänkskiva och kakel 2020.
Omålade innerdörrar samt nya handtag på två av tre dörrar.
Del av vindsutrymme omgjort till sovrum(lätt isolerat i väggen, ej tak) Trägolv 2021
Nya fönster vinden 2021.
Ommålning av hus 2019.
Ommålning av halva uthuset 2019.
Ommålning av halva utedasset 2019.
Nya lampor utomhus 2021.

Typ av byggnad

Fritidshus

Typ av ventilation

Självdrag

Fönster

2-glasfönster

Utvändiga plåtarbeten

Plåt

Avlopp

Enskilt avlopp

Vatten

Kommunalt vatten

Taktyp/takbeklädnad

Plåt

Grund

Torpargrund

Typ av uppvärmning

Direktverkande el samt vedspis

Stomme

Trä

Fasadtyp

Stående träpanel

Bjälklag

Trä

TV/Internet beskrivning

Fiber.

Övriga byggnader

Uthus samt ett utedass.

Ekonomi

Kommentar

Nuvarande ägare tömmer tank 2 ggr/år.
Kostnaden ligger på 1 145/gång.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Vatten och avlopp

4 600 SEK/år

Renhållning

800 SEK/år

Elkostnad

8 000 SEK/år

Försäkringskostnad

2 200 SEK/år

Tömning tank

2 290 SEK/år

Summa driftkostnad

17 890 SEK/år

Antal personer i hushållet

3

Fastighetsskatt/-avgift

878 SEK/år

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration behövs ej

Övriga rättigheter och belastningar

Rättigheter last

Avtalsservitut: Elledning - Se beskrivning

Avtalsrättigheter

Avtalsservitut ELLEDNING

Inteckning

Inteckningar

3

Totalt belopp

30 000 SEK

Beskrivning

Övrigt

Fastigheten kommer att omtaxeras till typkod 220, handläggningstid 3-6 månader, detta innebär att fastighetsskatten kommer att förändras.

Dokument (pdf)

Planlösningar Fastighetskarta-2021-09-23
Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy