Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 595 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Axelines väg 218, Skutberget, Karlstad
Typ
Fritidshus
KVM
30.0 kvm, biarea 20.0 kvm
Tomt
1 000 kvm (arrenderätt)
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

SAGOLIKT VATTENLÄGE! DITT NÄSTA SOMMARPARADIS.

Varmt välkommen till denna charmiga sommarstuga belägen i ett av Karlstads mest eftertraktade områden, där Vänerns klara vatten möter Skutbergets udde. Här kan du njuta av en lugn och avskild oas bara några meter från vattnet, omgiven av natursköna miljöer och en rad bekvämligheter i närheten.

Denna pärla på 30 kvm består av en huvudstuga och en separat sovstuga. Huvudstugan bjuder på en öppen planlösning med kombinerat kök och sällskapsutrymme, samt ett mysigt sovloft. Här finns även en gjutjärnskamin, spis och ugn, samt sjövatten tillgängligt via egen pump. Det vackra inglasade uterummet ger dig möjlighet att njuta av den omgivande naturen även på regniga dagar.

På utsidan av stugan finner du en utomhusdusch med sjövatten, perfekt för en uppfriskande dusch efter en dag vid vattnet. Sovstugan rymmer en sovdel med plats för två sängar och en separat WC med separett. Dessutom finns ett tvättrum med rinnande vatten. Byggnaden är belägen på en arrendetomt.

I området finns allt du behöver för en minnesvärd och bekväm semester. Strax intill stugan erbjuds löpspår, badplatser, ett café och en busshållplats. Endast en kort promenad bort hittar du Skutbergets motionscentral, där du kan njuta av en utomhuspool, bastu och café. Bilväg leder ända fram till stugan, vilket gör ankomsten smidig.

Unna dig en oförglömlig sommaridyll - Varmt välkommen på visning!

Allmän information

Pris

1 595 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

2

Tomtareal/mark

1 000 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Arrendeavtalet

Tomtbeskrivning

Arrendetomt i ett avskiljt läge med kvällsol på Skutberget. Tomten består av skogsmark samt klipphällar.

Omfattningen beskrivs följande enligt arrendeavtalet: Ett område om cirka ettusen (1000)m² närmast runt omkring fritidshuset.

Boarea

30 kvm

Boareabeskrivning

Areauppgiften kan ibland vara inkorrekt på grund av olika orsaker, såsom gamla mätnormer. Om den exakta arean är viktig för köparen bör de låta mäta upp bostaden innan köpet genomförs.

Biarea (BIA)

20 kvm

Areauppgift enligt

Areauppgift enligt tidigare försäljning

Gatuadress

Axelines väg 218

Ort

Karlstad

Kommun

Karlstad

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Fastighetsbeteckning

Del av KARLSTAD FINTATORP 2:2

Objektskategori

Fritidshus

Rumsbeskrivning

STORSTUGA
Först möts ni av en stor inglasad punchveranda (1,8 x 3 m) med fönster ut över vattnet och klipphällarna. En grå heltäckningsmatta ligger på golvet och väggarna är vita. Här finns el för belysning samt hatthylla och krokar för förvaring av ytterkläder.

Storstugan har ett trägolv från 2013 med ett vitt trätak och ljusgråa väggar. Via en stege nås sovloftet med plats för två sängar. Ett fönster ger ett bra ljusinsläpp. Golvet, taket och väggarna är isolerade. Nya de nya fönstret är av 2-glas.

Köket är renoverat 2011 och erbjuder alla bekvämligheter som tänkas kan, delad kyl och frys, en spis med två plattor samt ugn och bra förvaring i både över- och underskåp. En gjutjärnskamin finns för bra och mysig uppvärmning av stugan, vilken är brandskyddskontrollerad via okulär kontroll 2012 samt sotad senast 2014. I köket finns diskho med kran där färskt sjövatten kopplas in, via pump och slang som går ner till vattnet.

Intill köket finns gott om plats för matsalsmöbel intill det stora fönsterpartiet mot skogsbrynet. Vidare finns gott om plats för soffgrupp och övrigt möblemang. Stugan är mycket ljus, då flertalet fönster släpper in ljus både taknock golv.

På gaveln av huset finns en utomhusdusch med sjövatten. Här finns även ett tvättrum med handfat med rinnande vatten och förvaringsmöjligheter. Plastmatta på golvet i stenimitation samt vitlaserade väggar.

SOVSTUGA
Sovstugan är fördelat i två delar. Ena delen är sovrum med heltäckningsmatta på golvet och ljusa väggar samt vitlaserat trätak. Fönster mot skogsbrynet. Här finns även el. Här kan ni vakna med Vänerns vatten precis utanför dörren! 2-glasfönster.

Byggnader

Byggår

1933

Utförda renoveringar

Utbygge av storstugan 2013, isolerat golv samt tak
Ny elcentral och ny el 2013
Papptak på gamla delen från 1998, nya delen 2013
Kök renoverat 2011, gamla stommarna kvar. Äldre spis.

Typ av ventilation

Självdrag

Fönster

2-glas i utbygge. Resterande englas

Vatten

Eget sjövatten via slang i Vänern och pump. Kranen i köket och i tvättrummet är kopplade till pumpen. Vatten till uteduschen fås genom att koppla på slangen från duschen till kranen i tvättrummet.

Taktyp/takbeklädnad

Papp

Grund

Torpargrund

Typ av uppvärmning

Direktverkande el samt gjutjärnsspis

Stomme

Trä

Byggnadskommentar

Gällande byggnation inom arrendeområdet:
Huvudbyggnaden får maximalt vara 70 kvm och komplementbyggnaderna får maximalt uppgå till 40 kvm. Tex 4 mindre på 10 kvm eller en större på 40 kvm. Huvudbyggnaden får vara max 4,5 meter hög och komplementbyggnaderna får vara max 4 meter höga.
Dock behöver arrendatorn först ansöka om kommunens medgivande för tillbyggnaden samt söka eventuellt bygglov, strandskyddsdispens osv hos stadsbyggnadsförvaltningen innan de kan genomföra byggnationen.
Mer om riktlinjerna går att läsa i bifogat dokument från Karlstad kommun. Det går även att kontakta Sandra Erlandsson, markförvaltare på teknik- och fastighetsförvaltningen 054-540 17 14, sandra.erlandsson@karlstad.se vid frågor eller funderingar.

Ekonomi

Arrendekostnad

8 014 SEK/år

Jordägare

Karlstads kommun

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Parkering för bilar finns i anslutning till huset.
På tomten finns en storstuga samt sovstuga.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration behövs ej

Dokument (pdf)

Riktlinjer för bostadsarrenden
Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl