Detta objekt är sålt

Men vi har många andra objekt i området som kan vara av intresse. Klicka här.

Sålt

Detta objekt är sålt. Kontakta mäklaren för mer information eller kostnadsfri rådgivning och värdering av din bostad.
Pris
Kontakta mäklaren för mer information
Adress
Snäckstavik Vikenstorp 1, Grödinge, Botkyrka
Typ
Fritidshus
KVM
35.0 kvm
Tomt
2 488 kvm (friköpt)
Rum
2 rum

En egen oas att njuta av

Nu finns en unik möjlighet att förvärva en fastighet som erbjuder 100 % lugn och harmoni trots att det endast är 40 minuter till pulsen innanför tullarna.

Fastigheten omfattar 2488 kvm mark, ett bostadshus i ett plan utan källare samt en mindre förrådsbyggnad med TC och är enskilt beläget på en skogsklädd kulle i ett jordbrukslandskap i närheten av Snäcktaviks Gård. Avståndet till stora vägen är ca 500 m där buss finns att tillgå som avgår till Skanssundet och även till Vårsta som är närmaste centrum, dock av mindre karaktär. På gångavstånd nås även Eldtomta Café och Restaurang.

Det timrade bostadshuset uppfördes i början av 1800-talet och var den tiden ett s k Soldattorp. Invändigt möts man av rustika plankgolv och välkomnas av en förstuga, ett rum som tillika används som sovrum. Här finns en täljstenskamin installerad från Handöl. Slutligen inryms det som tidigare beskrevs som bostadskök, innehållande matplats och gjutjärnsspis där maten tillagas som förr i tiden utan moderna spisar och ugnar. Den totala bostadsarean uppgår till ca 35 kvm och saknar både el, vatten och avlopp.

Kuriosa:
Torpet härstammar från 1800 talet och användes då av soldater som tjänstebostad. De svenska gårdarna, som skulle hålla en soldat, kallades för rotebönder och indelades i grupper s.k. rotar. Varje rote bekostade soldaten och höll med torp och en bit åkermark.

Oavsett hur denna fastighet nyttjas är platsen en egen liten oas att njuta av och ligger utanför detaljplanerat område.

Kontakta ansvarig fastighetsmäklare för vidare information samt visning. Det finns ingen möjlighet att besöka fastigheten själv då den ligger innanför en vägbom.

Kontakta mig för en kostnadsfri värdering

STEG
1
2
3
4

Påbörja din kostnadsfria värdering här

Ta del av vår integritetspolicy

STEG
1
2
3
4

Påbörja din kostnadsfria värdering här

Ta del av vår integritetspolicy

STEG
1
2
3
4

Påbörja din kostnadsfria värdering här

Ta del av vår integritetspolicy

STEG
1
2
3
4

Påbörja din kostnadsfria värdering här

Ta del av vår integritetspolicy