Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 900 000 SEK
Adress
Södra Örnvägen 7, Sångbäcksvallen, Vemdalen
Typ
Fritidshus
KVM
155 kvm, biarea 10 kvm
Tomt
1 776 kvm (friköpt)
Rum
5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Högt uppe på fjället och långt från allt som stör finner du huset på höjden. Från läget huset ligger på har du majestätisk utsikt från den stora altanen och inifrån huset genom de stora fönstren. Ditt öga når både Vemdalsskalets och Storhognas skidbackar. Huset ligger längst in på ovansidan av Södra Örnvägen på en naturtomt i naturharmoni med björkar och ris. Luften du andas här känns aldrig så frisk och krispig som här.

Huset är uppfört med stor omsorg och stod färdigt 2018. Utsikten och välmåendet stod i centrum när huset planerades; kök och allrum i öppen planlösning för dagar och kvällar i gemenskapens tecken. Braskaminen sitter på rätt plats och värmer både hus och själ en sval dag på fjället. På markplan ligger masterbedroom som har egen utgång till altanen. En egen utgång till altanen finner du även i den lyxiga bastu/relaxavdelningen som kan värma upp den mest frusna. Loftet är rymligt och har två avskilda sovrum med snedtak, på loftet finns även ett stort extra vardagsrum/tv-rum samt en WC.

Om du vill lämna din borg en stund tar du dig snabbt från huset ner till pisten i Storhogna eller till Vemdalsskalet med bil. Om du föredrar att ta skotern upp till Klövsjötoppen och skidbackarna där går det utmärkt då det är tillåtet för ägare till hus i Sångbäcken att köra skoter från huset. Vill du åka längd går det att ansluta till längdspår i området.

Huset säljs möblerat, bara för dig att ta med nära och kära och flytta in.

Välkommen hem till ett toppläge med majestätisk utsikt och lugn året om!

Beskrivning

Dokument (pdf)

Planritningar

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Klövsjö 5:30, Berg kommun, Skattesats 34.47%.

Typ

Fritidshus

Storlek

Boarea 155 kvm, biarea 10 kvm.

Rum

5 rum, varav 3-4 sovrum.

Tomt

Storlek: 1 776 kvm.

Byggnadstyp

2 plan med snedtak

Byggnad

Byggnadsår: 2017
Byggnadstyp: 2 plan med snedtak
Grundläggning: Värmegrund
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Liggande träpanel
Tak: Bandplåt
Fönster: 3-glas
Ventilation: Mekanisk ventilation med FTX aggregat
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Luftvärmepump, FTX-anläggning samt elektrisk golvvärme

Energideklaration

Status: Behövs ej

Uteplats

Altan på tre sidor av huset

Bilplats

Parkering för flera bilar vid huset

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

21 300 SEK varav:
VA: 5 600 SEK
Elektricitet: 12 000 SEK
Samfällighet: 3 700 SEK

Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt på 8 349 SEK.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 1 933 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 1 500 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 433 000 SEK.
Skatt/avgift: 8 349 SEK.

Inskrivningar/Plan

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Berg Klövsjö GA:41
Planbestämmelser: Byggnadsplan

Pantbrev

1 st om totalt 2 935 000 SEK

Vägbeskrivning

Infart till Sångbäcksvallen från väg 315 ca 500 meter för/efter Storhognaavfarten.

Närområde

Allmänt om området: Fjällälskarnas Sångbäcksvallen är ett av de mest anrika friluftsområdena i Vemdalsregionen. Området ligger strategiskt mellan Vemdalsskalet, Storhogna och Klövsjös fjällgolfbana.

De flesta stugorna här har vårdats ömt i decennier av fjällälskare från hela Sverige. En del stugor ligger i skogen och andra med vidunderlig utsikt över fjäll eller access till pisten. Det alla har gemensamt är kärleken till området. Det går inte ta miste på den fina samhörigheten som övertid vuxit fram i Sångbäckensfriluftsområde. Inte sällan tas stugor över av barn eller barnbarn, vänner eller bekanta. Men ibland får vi nöjet att presentera en stuga till försäljning på öppna marknaden. Som nu.

Så nu hälsar vi dig varmt välkommen till genuina, natursköna Sångbäcksvallen, din fjälldestination vid foten av fjället!

Längdspår som ansluter till spårsystemet finner du vid återvinningscentralen i Sångbäcksvallen. Sångbäcksvallen är ett skotervänligt område, här tillåter vägföreningen skoteråkning för att ansluta till skoterleden på sina vägar.
För alpin skidåkning tar man sig lättast upp till Klövsjötoppen för access till Klövsjös skidbackar.

I Klövsjös skidbackar erbjuds utmanande åkning med flera svarta backar, en röd och ett antal blå och gröna, här hölls världscupen i slalom på 80-talet! I Den bekväma 6-stolsliften Klövsjöexpress tar dig på ca 5 minuter till toppen på Klövsjöfjäll. Här finns åkning i alla smaker, alla backar har enastående utsikt över Klövsjö by och sjö. Ett stort snökanonsystem säkerställer tidig öppning av säsongen i Klövsjöfjäll.
I Storhogna finner du Vasaloppscertifierade längdskidspår som är en del av ett spårsystem som möjliggör att åka skidor upp på Klövsjötoppen, ut på Kalfjället mot Samevistet eller ner på myren mot Bräckvallen, det går att ta sig på ländgspår ända bort till Vemdalsskalet och Björnrike.
Storhognas alpina skidbackar ha natursnö, här behövs inte snökanoner, du åker skidor på natursnö i fjällmiljö med storslagen milsvid utsikt över kalfjället och mot Klövsjö by i dalen bredvid. Här erbjuds varierad skidåkning och svårhetsgrad. Solliften kopplar samman Storhognas skidbackar med Klövsjöfjälls skidbackar, den går längs med Solsidans tomtområde.
Sångbäcksvallen, Klövsjö och Storhogna är så mycket mer än vinter, här har varje säsong sin charm. Sommartid i Klövsjö har ett annat tempo med events som tisdagsmarknad och loppisvecka. Barmarksäsongen erbjuder förstklassiga vandringsleder i Storhogna i olika längder, kalfjället börjar där bebyggelsen tar slut. På fjället växer de flesta år lättillgängliga hjortron, myren börjar endast några få minuters promenad från parkeringen på Kulljohannes väg.
Vemdalsfjällens övriga områden: Om du vill åka skidor på de andra av Vemdalsfjällens skidbackar så går snöpendeln från Klövsjöfjäll som tar dig till Vemdalsskalet och Björnrike. På Vemdalsskalet och Björnrike finns varierande skidåkning med expressliftar.
Detta gör Sångbäcksvallen till en underbar plats för avkoppling och rekreation!
Sångbäcksvallen är platsen för alla er som älskar naturen, hela året.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy