Detta är en förhandsgranskning av objektet. Informationen kan komma att uppdateras.
Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
240 000 SEK
Adress
Salbäcksvägen 14 andel A, Salbäcksheden, Sälen, Sälen
Typ
Fritidshus
KVM
95 kvm
Tomt
1 212 kvm (friköpt)
Rum
5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Andel på Salbäcksvägen 14, Hundfjället

Mysigt andelhus på Salbäcksheden knappt 10 minuter bort från Sälens nya flygplats. Huset om 95 kvadratmeter har veranda i solläge och gott om plats för hela familjen. Nedre plan erbjuder 2 badrum, 2 sovrum och kök med öppen planlösning mot allrum där TV-hörna, matplats och braskamin finns. Härifrån tar man sig ut till verandan i syd-östläge som även går runt huset till entrén i västläge. Parkettgolv och bröstpanel med slitstark vävtapet är genomgående på nedre plan. På övervåningens loftdel finns ytterligare ett allrum med soffa och TV som passar perfekt för barnen när de vill vara för sig själva. Då loftet är byggt på halva huset öppnas det upp till en fantastisk rymd över storstugan där det är öppet till nock. På övre plan finns ett sovrum med plats för två dubbelsängar eller fyra mindre sängar.

Salbäcksvägen 14 ligger öster om Hundfjället och samtidigt som du är i närheten av Hundfjällets-Tandådalens skidbackar, nöjen, livs och restauranger kan du enkelt hoppa på Bad & Skidbussen för att ta dig runt på hela fjällets skidområden från Lindvallen till Hundfjället (vintertid genom ditt skipass).

Hundfjället är sedan lång tid tillbaka en familjefavorit där Trollskogen är ett välbesökt äventyrsområde. För de mer rutinerade åkarna finns här en av Sveriges brantaste backar, Väggen och till fjällets topp finns tre sittliftar. I och med Sälens nya flygplats som finns mindre än 10 minuter bort satsas det på anläggningen som aldrig förr. Hundfjället ska utvecklas till en internationell fjällresort med Skandinaviens modernaste 8-stols expresslift, nya nedfarter och utökade snösystem. Dessutom byggs nya Skistar Lodge Hundfjället som kommer att ge plats åt närmare 800 bäddar, restaurang och loungebar. I samma byggnad ska det även inrymmas butiker, skidgarderob och lekrum, och i direkt anslutning finns Hundfjällscenter med gym och rekreation.


Kontakta mäklare för visning.

Beskrivning

Hall med klinker på golv, bröstpanel/vävtapet på vägg, gipsskivor tak. Skotork, kapp- & skohylla.

Badrum 1 med våtrumsmatta, våtrumstapet, gipsskivor i tak. Handfatskommod, WC, dusch, radiatorer.

Sovrum 1 med parkettgolv, vävtapet, gipsskivor i tak. Familjesäng 2+1 bäddar och 2 garderober.

Sovrum 2 med parkettgolv, vävtapet, gipsskivor i tak. Dubbelsäng och 2 garderober.

Badrum 2 med våtrumsmatta och våtrumstapet, gipsskivor i tak. Badrummskommod, WC, dusch & bastu (aggregat Helo). Varmvattenberedare (NIBE), torkskåp (NIMO) tvättmaskin (SIWAMAT).

Kök med vita köksluckor, bänkskiva i laminat, diskbänk med rostfri del. Spis/ugn (Husqvarna), utdragbar fläkt, kyl/frys (Husqvarna), mikrovågsugn (Siemens)

Storstuga öppet mot kök med genomgående parkettgolv, bröstpanel/vävtapet på vägg, gipsskivor tak. Matplats för 6+2 personer, TV & hörnsoffa. Braskamin (Contura) och tak öppet till nock. Utgång till större veranda i solläge.

Loft med takfönster. Plastmatta, vävtapet, träpanel i tak. Mindre TV-rum, perfekt för barnen.

Sovrum på loft med plastmatta, vävtapet, träpanel i tak. Plats för 2 dubbelsängar.

Dokument (pdf)

Planritningar Balansrapport 2018 (3).pdf Resultatrapport 2018 (1).pdf Turordning.pdf Årsredovisning 2018 (1).pdf protokollårsmöte2019 (2).pdf Bokslutsbilagor (1).pdf

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Rörbäcksnäs 20:251, Malung kommun, Skattesats 34.45%.

Typ

Fritidshus

Storlek

Boarea 95 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

5 rum, varav 3 sovrum.

Tomt

Storlek: 1 212 kvm.

Byggnadstyp

1 ½ plan

Byggnad

Byggnadsår: 2004
Byggnadstyp: 1 ½ plan
Bjälklag: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glasfönster
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Golvvärme, braskamin

Övriga byggnader

Skidförråd. Fristående förråd.

Uteplats

Utgång till större veranda med läge som ger sol hela dagen, syd-östläge. Även veranda runt huset mot västläge.

Bilplats

Uppfart med plats för ca 3 bilar.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

15 000 SEK varav:
Övrigt: 15 000 SEK

Övrigt = Årsavgift som inkluderar uppvärmning och alla andra fastighetsrelaterade kostnader som VA, el/uppvärmning, sophämtning, fastighetsskatt, snöröjning på uppfarten, försäkring, etc. samt även TV och fiber.

Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt på 8 349 SEK.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 2 430 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 1 479 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 951 000 SEK.
Värdeår: 2004
Skatt/avgift: 8 349 SEK.

Inskrivningar/Plan

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Malung-Sälen Rörbäcksnäs GA:4
Planbestämmelser: Byggnadsplan Vattenskyddsområde

Pantbrev

2 st om totalt 1 688 000 SEK

Närområde

Allmänt om området: Hundfjället är sedan lång tid tillbaka en familjefavorit där Trollskogen är ett välbesökt äventyrsområde. För de mer rutinerade åkarna finns här en av Sveriges brantaste backar, Väggen och till fjällets topp finns tre sittliftar. I och med Sälens nya flygplats som finns mindre än 10 minuter bort satsas det på anläggningen som aldrig förr. Hundfjället ska utvecklas till en internationell fjällresort med Skandinaviens modernaste 8-stols expresslift, nya nedfarter och utökade snösystem. Dessutom byggs nya Skistar Lodge Hundfjället som kommer att ge plats åt närmare 800 bäddar, restaurang och loungebar. I samma byggnad ska det även inrymmas butiker, skidgarderob och lekrum, och i direkt anslutning finns Hundfjällscenter med gym och rekreation.
Kommunikation: Till Sälens nya flygplats Scandinavian Mountains Airport är det ca 11 km. Terminalbyggnaden har kapacitet att hantera fyra flighter samtidigt. Den innehåller även restaurang, taxfreebutik och shop. I direkt anslutning till terminalen kommer det finnas hyrbil, taxi och buss.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy