Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
485 000 SEK
Adress
Salbäcksvägen 18, Salbäcksheden, Sälen, Sälen
Typ
Fritidshus
KVM
130 kvm
Tomt
1 214 kvm (friköpt)
Rum
5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Rymligt andelshus på Hundfjället.

Välkommen till detta andelshus (Andel F) beläget på nedre delen av Salbäcksvägen med närhet till Hundfjällets utbud av nöjen och skidåkning. Rymligt enplanshus med loft (sovrum + vardagsrum) där de stora fönsterpartierna ger ett fantastiskt ljus i huset. Altan med utomhusspa och plats för umgänge samt längdskidspår i närheten. Öppen hall med klinker och två moderna badrum med kakel och klinkers. Ett badrum är utrustat med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp och ett med massagebadkar och bastu. Två sovrum med neutrala väggar, garderober och familjesäng (2+1 bäddar). Master Bedroom med vita väggar och röd fondvägg, dubbelsäng och mycket plats för förvaring i garderober. Kaminen är strategiskt placerad och den öppna planlösning mellan kök och vardagsrum bjuder in till umgänge tack vare stor soffgrupp, TV och ett matbord med plats för minst 12 personer. Storstugan har öppet upp till nock med fondvägg av liggande panel och härifrån tar du dig ut till uteplatsen med spabad. Köket är även det stilrent inrett med vita och träfärgade luckor, mosaik på vägg och laminatbänksiva. Loftet är perfekt för exempelvis barnen i familjen med eget vardagsrum & TV, förvaring och bäddar för 3-6 personer. Glaspartierna som är i samma nivå som storstugans panoramafönster gör att du även på loften får in ljus och en känsla av rymd.

Salbäcksvägen 18 ligger öster om Hundfjället och samtidigt som du är i närheten av Hundfjällets-Tandådalens skidbackar, nöjen, livs och restauranger kan du enkelt hoppa på Bad & Skidbussen för att ta dig runt på hela fjällets skidområden (vintertid). Du har dessutom bara 11 km till Sälens nya flygplats Scandinavian Mountains Airport som står klar vintern 2019.

Andelen ingår i en samäganderättsförening och är alltså inte en ekonomisk förening. Samtliga 10 delägare erhåller garanterat minst 2 vinterveckor per år. Resterande veckor infaller under övriga säsongen. Veckor att utnyttja är veckorna är 8,10,32,35 och 42 år 2020. Du väljer dessa 5 veckor vid ett årsmöte, som sker en gång per år.
Husets egna hemsida: http://www.delagarskap.se/salbacksvagen18 . Andel F i lista om val av veckor.

Beskrivning

Hall:
Stor hall med klinker, vitmålade väggar och vita skivor i tak. Kapp- & skohylla för ytterkläder samt förvaring.

Badrum 1 :
Kakel och klinker. Dusch med glasdörrar, toalett och handfat. Tvättmaskin (Bosch), torktumlare (Gorenje) och torkskåp (Cylinda).

Sovrum 1:
Parkettgolv, vita väggar samt en fondvägg med grå tapet. Garderob och familjesäng (2+1 bäddar).

Sovrum 2:
Parkettgolv, vita väggar samt en fondvägg med grå tapet. Garderob och familjesäng (2+1 bäddar).

Sovrum 3:
Parkettgolv, vita väggar samt en fondvägg med röd tapet. Garderober och dubbelsäng (2 bäddar).

Storstuga:
Stort vardagsrum med öppet upp till nock och stora panoramafönster mot Tandådalen. Parkettgolv och vita väggar. Fondvägg av liggande träpanel. Stor soffgrupp, dörr ut till altan. Braskamin.

Kök:
Parkettgolv och mosaik på vägg. Vita och träfärgade skåpluckor. Bänkskiva i laminat. Induktionshäll (Gorenje), ugn (Gorenje), diskmaskin (Cylinda), mikro (Wilfa), Kyl och frys (Whirlpool). Matplats med plats för hela 12-14 personer.

Badrum 2 :
Större badrum med kakel och klinker. Dusch, toalett, handfat, badkar samt bastu (Tylö).

Loft:
Perfekt för barn. Vardagsrum och bäddar för 3-6 personer. Glasparti mot storstuga.

Övrigt

Stadgar & Samägandeavtal kommer.

Dokument (pdf)

Planritningar Samägandeavtal.pdf

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Rörbäcksnäs 20:253, Malung kommun, Skattesats 35.79%.

Församling

Lima-Transtrand.

Typ

Fritidshus

Storlek

Boarea 130 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

5 rum, varav 3-4 sovrum.

Tomt

Storlek: 1 214 kvm.

Byggnadstyp

1 plan med loft

Byggnad

Byggnadsår: 2008
Byggnadstyp: 1 plan med loft
Grundläggning: Platta på mark
Bjälklag: Trä
Fasad: Träpanel
Tak: Betongpannor
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Mekanisk till- och frånluft
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Övrigt: Förråd + skidförråd

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Frånluftsvärmepump (IVT 490), EL, Braskamin.

TV

Fiber.

Internet

Fiber.

Bilplats

Bilplats på tomt.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

12 000 SEK varav:
Övrigt: 12 000 SEK
Övrigt = Årsavgift som inkluderar uppvärmning och alla andra fastighetsrelaterade kostnader som VA, sophämtning, snöröjning på uppfarten, försäkring, etc. samt även TV och fiber.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 3 056 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 2 105 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 951 000 SEK.
Värdeår: 2008
Skatt/avgift: 8 049 SEK.

Inskrivningar/Plan

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Malung-Sälen Rörbäcksnäs GA:4
Planbestämmelser: Vattenskyddsområde (1979-01-10) Byggnadsplan (1969-12-17)

Pantbrev

1 st om totalt 1 500 000 SEK

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy