Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
975 000 SEK / /utgångspris
Adress
Värlund 9, Aspa, Nyköping
Typ
Fritidshus
KVM
59 kvm
Tomt
2 314 kvm (friköpt)
Rum
3 rum

Idylliskt läge som måste upplevas på plats!

Från Aspa tar det endast några minuter så är du framme vid detta mysiga och hemtrevliga fritidshus med lantligt, enskilt läge. Tomten kantas av vackra ängar och fält. Från det högt belägna fritidshuset har du en fantastisk utsikt och sommarens magiska solnedgång kan avnjutas från vardagsrummet med det ljuva ljudet av knastrande eld från den öppna spisen i bakgrunden. Den stora naturtomten består både av både skog, berg, bärbuskar, äppel- samt körsbärsträd.

När du kliver in i stugan möts du av ett stort ljust rum med slipat trägolv och öppen spis, ett sovrum och ett om än mindre, väldigt snyggt renoverat kök med plats för matbord precis intill. Från köket kan du gå rakt ut på bergsknallen med möjlighet till svalka i utedusch. Stugan erbjuder även ett suterrängplan med egen ingång till ett rum där det finns utrymme för två sängar. Eget vatten finns indraget i stugan och i en separat byggnad finner ni både förbränningstoalett och separett samt en verkstad. Från denna byggnad är det inte långt ner till ängarna och bara ett stenkast bort på den stora tomten finns det ett växthus för dig med gröna fingrar.

Aspa har ett rikt natur-och djurliv, fågelskådare syns ofta i området och en helt vanlig kväll har du blickat ut på hjortar, räv och de två ormvråkarna som häckar i närheten. Några minuter bort från stugan finns en bensinmack, kiosk samt mysiga café Uvsta Östergården. Nyköping ligger tjugo minuter bort och erbjuder restauranger, caféer, livmedelsbutiker, apotek och mycket mer.

Beskrivning

Hall
Trevlig hall med trägolv och avhängning direkt innanför dörren. Rakt fram öppnar det stora, ljusa vardagsrummet upp sig och till höger har du ett sovrum samt lite längre fram - ett tillredningskök.

Sovrum 1
Trevligt litet sovrum, perfekt som barnrum med matta på golv och målade väggar samt garderober till förvaring.

Kök
Lite längre in i huset hittar ni ett fint kök som nyligen renoverats. Köket är kvadratsmart där ni finner gott om förvaring bakom luckor och lådor i en snygg grå nyans. Från köket kommer ni ut på det vackra berget som blir en fin detalj till inredningen sommartid när dörren kan stå öppen så gränsen mellan inne och ute suddas ut. I köket finner du en spishäll med fläkt, en kombinerad kyl och frys, integrerad diskmaskin, samt ugn. Vitt kakel ovan arbetsbänk i trä, målade väggar och trägolv är andra attribut som bör beaktas.

Vardagsrum
Vardagsrummet badar i ljus dagtid tack vare husets höga placering på tomten. Härifrån har du även tilldelats första parkett till den dagliga solnedgången i väst. Den öppna spisen skruvar upp mysfaktorn till max och kompletterar luftvärmepumpen som värmekälla. Rummet är inrett med trägolv och vitmålade väggar samt en blommig fondvägg intill matplatsen. Här finns det utrymme både för soffmöblemang och säng.

Sovrum 2
I sutterrängplanet finner ni ett sovrum till med egen ingång. Detta rum är inrett med matta och målade väggar.

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Värlund 7:1, Nyköping kommun.

Typ

Fritidshus

Storlek

Boarea 59 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Tomt

Storlek: 2 314 kvm.

Byggnadstyp

1 ½ plan i souterräng

Byggnad

Byggnadsår: 1967
Byggnadstyp: 1 ½ plan i souterräng
Stomme: Trä
Fasad: Liggande träpanel samt puts
Tak: Plåt
Utvändigt plåtarbete: Lackerad plåt
Fönster: 2-glasfönster
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Sommarvatten finns, Värmeslinga i vattenrör finns men bör isoleras
Avlopp stenkista

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Öppen spis samt luftvärmepump

Energideklaration

Status: Behövs ej

Övriga byggnader

Förråd/Verkstad med dass och förbränningstoalett

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 577 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 364 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 213 000 SEK.
Värdeår: 1967
Skatt/avgift: 4 328 SEK.

Inskrivningar/Plan

Rättigheter förmån: Förmån: Officialservitut Avlopp, 04-LUD-320.4
Förmån: Officialservitut Vattentäkt, 04-LUD-320.3
Förmån: Officialservitut Väg, 04-LUD-320.2

Pantbrev

5 st om totalt 654 500 SEK

Renoveringar

2018
Brunnsspolning samt uppföljande vattenprover
Ny dränering
Ny takfot samt nya hängrännor på ena långsidan
Totalrenovering kök, ny isolering i golv och väggar, inkl ny spis, ugn samt förberedelse för diskmaskin
Installation av förbränningstoalett
2019
Bättra på puts samt ommålning av husgrund
Installation av vvs, Varmvattenberedare, hydrofor, två grovfilter, värmekabel i inkommande vattenledning, inkoppling av diskmaskin.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy