Detta är en förhandsgranskning av objektet. Informationen kan komma att uppdateras.
Länk kopierad!
Bilder
BesiktigadBesiktigad

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 850 000 SEK / accepterat pris/bud
Adress
Skeppsmyravägen 140, Björkö
Typ
Fritidshus
KVM
64 kvm
Tomt
1 970 kvm (friköpt)
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Skeppsmyra på södra Björkö i Norrtälje, ligger i en rofylld miljö med härlig skärgårdsnatur. Här betar får på ängarna, här samsas enar och ekar i skogarna och här finns närliggande havet med stränder och klippor. Kombinerat med detta välskötta boende så får du ut maximalt av lugn och harmoni.
Huset fungerar utmärkt förpermanentboende eller som fritidsnöje. Huset har vattenburen värme, eget vatten och ordnat avlopp med wc.
Huset har rymligt kök med vedspis ( idag ej fungerande), funktionellt badrum med wc och dusch, allrum med braskamin, och två sovrum. Härlig trädäckad altan i söderläge med tak samt att det nedanför finns stenlagda och grusad uteplats utan tak. Praktiskt garage på 35 kvm byggt 2015, fin gäststuga byggd 1992 som innehar kyl, indaget sommarvatten, och ett rymligt rum. Vidbyggt är ytterligare ett rum med väggfast hyllanordning som även kan användas som litet sovrum samt ett trevligt utedass. Förrådsbyggnader för förvaring och ved, samt en fin källardel på ca 20 kvm under en del av huset där snickarbänk, matkällare och vattenanläggningen finns. c. Säljaren önskar sälja huset med en del inventarier.
Trevlig tomt med som är lätt kuperad och har både gräsytor, natur och planteringar.
Busshållplats finns strax utanför tomten, mataffär finns i Backa ca 1 mil dit. Till Östersjöbrygga är det ca 3 km, där trafikerar Nord-Sydlinjen sommartid och Waxholmsbolaget. Café och restauranger finns på rimligt avstånd sommartid så även mycket olika sommaraktiviteter.

Beskrivning

Välkomnande HALL med hatthylla. Här finns gott om plats för avhängning för ytterkläder och skor. Ljus tapet och praktisk plastmatta.

Med ingång från hallen nås DUSCHRUMMET . Här finns dusch, wc, handfatskommod, högskåp och bänk med tvättho. Fönster för fint ljusinsläpp och vädring.

Fint KÖK med trevlig matplats vid fönstret mot trädgården. Kökssnickerier i vitt med beigt kakel ovanför diskbänk och de svarta bänkskivorna. Kyl/frys, spis med häll samt ugn och fläkt ovanför. Ljus tapet och samma praktiska plastmatta som i hallen. Vedspis som ej är i bruk för tillfället. Utgång till den södervända altanen under tak.

Charmigt ALLRUM med braskamin. Vitmålad tapet på väggarna och laminatgolv. Fönsterpartier mot den grönskande trädgården.

SOVRUM med plats för dubbelsäng. Smakfulla tapeter, plastmatta och garderober.

Mindre SOVRUM med laminatgolv och fin tapet.

Övrigt

I Simpnäs som ligger ca 8 km norrut möts du av det gamla färjeläget i hamnen och härlig havsutsikt mot Arholma. Här finns en stor parkering för dig som fortsätter din färd till Arholma eller som bara vill strosa runt i den lilla byn. Från Simpnäs brygga avgår passbåt till Arholma året runt. I hamnen finns en sommaröppen kiosk och närbutik och i samma byggnad finns det sommaröppna kaféet med hembakat bröd, kaffe och lättare måltider. Strax ovanför ligger restaurangen med härlig utsikt mot den lilla hamnen. Björkö-Arholma Sjöfartsmuseet ligger här och arrangerar temaaftnar, musik- och allsångskvällar.

Dokument (pdf)

Ritningar Avloppstillstånd

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Skeppsmyra 1:48, Norrtälje kommun.

Typ

Fritidshus

Storlek

Boarea 64 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Tomt

Härlig tomt i olika etager och plan gräsmatta på baksidan där den gränsar mot skogen.
På framsidan är det mer natur och planteringar. Idag är hela tomten inhängnad. Tomtarea 1970 m² (friköpt).
Storlek: 1 970 kvm.

Byggnadstyp

1 plan

Byggnad

Byggnadsår: 1986
Byggnadstyp: 1 plan
Grundläggning: Krypgrund och en källardel.
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Trä
Tak: Betongpannor
Utvändigt plåtarbete: Plåt
Fönster: 2-glasfönster isoler
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Enskilt vatten från djupborrad brunn med elslinga. Enskilt avlopp med infiltrationsbädd som ligger på mark utanför tomten.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Vattenburen värme

Övriga byggnader

Garagebyggnad på ca 35 kvm
Gäststuga med vidbyggt mindre rum och med ett utedass.
Förrådslänga samt vedbod.

Uteplats

Härlig trädäckad altan som löper mot söder, det finns även stenlagd uteplats i sydväst läge.

Bilplats

Grusad infart med gott om plats för parkering. Även ett garage från 2015 med elport finns.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

26 450 SEK varav:
Uppvärmning: 21 500 SEK
Försäkring: 2 300 SEK
VA: 1 100 SEK
Renhållning: 1 400 SEK
Sotning: 150 SEK
Fastigheten har nyttjats flitigt året runt

Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt på 8 349 SEK.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 1 362 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 830 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 532 000 SEK.
Värdeår: 1986
Skatt/avgift: 8 349 SEK.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy