Länk kopierad!
Bilder
BesiktigadBesiktigad

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 595 000 SEK / utgångspris
Adress
Lotorp Hällebäck, Mariefred Lotorp, Mariefred
Typ
Fritidshus
KVM
68 kvm
Tomt
2 525 kvm (friköpt)
Rum
4 rum

Hänförande utsikt mot Mälaren

Fritidshus med hänförande utsikt mot Mälaren och Gripsholms slott och genuina Mariefred. Uteplatser med sol från morgon till kväll. Endast ca 3 km till Läggesta station, 42 min med tåg till Stockholm central. Högt belägen fastighet med fri vy som delvis består av skogstomt. Uteplatser och trädgård. Goda möjligheter till nybyggnation. Garage med gjuten platta som kan konverteras till gästhus.

Beskrivning

Hall med hatthylla och platsbyggda garderober. Invid hallen finns ett mindre sovrum med trägolv. Ett rymligt sovrum med öppet i nock. Trägolv och panel på väggar. Kombinerat vardagsrum och matplats. Murad öppen spis. Underbar vy mot Mälaren från vardagsrummet. Från matplatsen finns utgång till stor altan i sydvästläge med fantastisk utsikt. Praktiskt arbetskök med köksspis och mindre matplats med vy mot Mälaren. Vidare från köket finns en genomgångshall med handfat, diskmaskin och kyl. Härlig vy mot Mälaren via fönster. Stort sovrum med golvvärme, heltäckningsmatta och platsbyggda garderober. Utanför sovrummet finns utgång till altan i österläge. Badrum med dusch, handfat och wc, fönster.

Dokument (pdf)

Planritningar

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Lotorp 1:50, Strängnäs kommun, Skattesats 33.86%.

Församling

Mariefred.

Typ

Fritidshus

Storlek

Boarea 68 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

4 rum, varav 2-3 sovrum.

Tomt

Storlek: 2 525 kvm.

Byggnadstyp

1 plan

Byggnad

Byggnadsår: 1966
Byggnadstyp: 1 plan
Grundläggning: Krygrund
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Trä
Tak: Icopal
Utvändigt plåtarbete: Plåt
Fönster: 2 glasfönster
Vatten och avlopp: Enskilt avlopp: Septitank
Enskilt vatten: Djupborrad brunn 2012.
Kommunalt vatten och avlopp planeras i området inom ca: 2 års tid.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Direktverkande el, murad öppen spis, köksspis

Övriga byggnader

Garage med gjuten platta. (byggår 1977)

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 1 750 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 538 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 1 212 000 SEK.
Värdeår: 1966
Skatt/avgift: 8 049 SEK.

Pantbrev

2 st om totalt 32 500 SEK

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy