Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
295 000 SEK / eller bud
Adress
Älgmyra 118, Kvarn, Tjällmo
Typ
Fritidshus
KVM
41 kvm, biarea 10 kvm
Tomt
4 902 kvm (friköpt)
Rum
2 rum

Dags att bygga eller sugen på att renovera? Missa inte detta härliga, naturnära läge!

Välkomna till Älgmyra 118 med ett fridfullt naturnära läge. Fastigheten kallas även för Ilingstorp och tomten består av 4 902 kvm mark med delvis skog (tall, gran, lövträd), samt ett fritidshus i 1 1/2 plan uppfört cirka 1840. Dessutom finns en vedbod samt ett uthus innehållande snickarbod, förråd och dass. Tillfälle för dig som vill renovera eller bygga nytt! Fastigheten är belägen utanför detaljplan, inom sammanhållen bebyggelse.

Här bor ni med lugnt och naturskönt läge och fina promenadstråk till bland annat Mosjön och svamprik skog. Härifrån är det nära avstånd in till såväl Borensberg (cirka 12 km) som Tjällmo (cirka 8 km). Närmaste mataffärer är ICAs lanthandel i Tjällmo. I Borensberg finns tillgång till service i form av flera mataffärer, apotek, vårdcentral, bank och busskommunikationer som smidigt tar er vidare till bland annat Linköping och Motala. Busshållplats finns längs väg 211 nära huset där bland annat skolbussen samt bussen mellan Tjällmo och Borensberg passerar.

Tomtkarta finns bifogad under fliken Dokument.

Tillträde är flexibelt. Välkomna att upptäcka mer på visning!

Beskrivning

Huvudbyggnaden består av 1 1/2 plan med farstukvist/glasveranda, hall med trappa till övre plan, kök med vedspis och skafferi mm, vardasgrum med kamin. En trappa upp finns möblerbar övre hall, ett sovrum med kamin och ett "vindsrum"/oinrett förrådsutrymme.

På fastigheten står även två uthus varav det ena är en vedod och det andra innehåller snickarbod, dass och förrådsdel.

Dokument (pdf)

Karta Älgmyra 118.pdf Frågelista - bilaga köpekontrakt

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Älgmyra 8:26, Motala kommun.

Typ

Fritidshus

Storlek

Boarea 41 kvm, biarea 10 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Tomt

Blandad skog med gran, tall, björk med mera. Gräsytor och grusad gång fram till huvudbyggnaden.
Storlek: 4 902 kvm.

Byggnadstyp

1 ½ plan

Byggnad

Byggnadsår: 1909
Byggnadstyp: 1 ½ plan
Grundläggning: Torpargrund
Fasad: Trä
Tak: Tegel
Fönster: 1-glas / 2-glas
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Vatten saknas, Avlopp saknas.
Övrigt: Det finns delar kvar av ett äldre enklare köksavlopp, ej dagens standard/ej godkänt.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Kaminer och vedspis (ej använda på länge)

Energideklaration

Status: Ej utförd

Bilplats

Parkeringsplats på gården.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

5 601 SEK varav:
Försäkring: 801 SEK
Elektricitet: 4 800 SEK
Observera att huset har varit obebott de senaste åren och inget vatten, avlopp, renhållning eller uppvärmning påkopplat, därav låga/inga driftkostnader.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 249 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 84 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 165 000 SEK.
Värdeår: 1929
Skatt/avgift: 1 868 SEK.

Inskrivningar/Plan

Rättigheter last: Last: Ledningsrätt Starkström, 0583-94/12.1

Tillträde

Fleixbelt tillträde

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy