Besiktigad & försäkrad

Visningar

sön 26 maj 13:45 - 14:30
Öppen visning - välkommen!
mån 27 maj 18:00 - 18:30
Öppen visning - välkommen!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 850 000 SEK / /utgångspris
Adress
Blåhakeslingan 5, Ingaröstrand, Ingarö
Typ
Fritidshus
KVM
48 kvm
Tomt
2 658 kvm (friköpt)
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Sommaridyll i vackra Ingaröstrand

Välkommen till en mycket välhållen oas mitt i Stockholms vackra skärgård - Ingaröstrand. Här finner ni en underbar helhet med röda gäststugor där ni kan ta emot era många gäster. Den underbara ogenerat belägna tomten inbjuder till lata sommardagar i hängmattan, grillkvällar eller varför inte bollspel med barnen. Fina strövområden med svampplockning och bärplockning finns även detta inpå knuten. Möjlighet till båtplats på gångavstånd så som även bad. Med bil tar det endast ca 30 min med bil till Stockholm.

Beskrivning

En fantastisk helhet med mycket väl underhållna byggnader.
Huvudhuset består av stort vardagsrum med öppen planlösning mot arbetskök, duschrum med wc och handfat, matplats samt två sovrum. I vardagsrummet finns även den centralt placerade öppna spisen vilken sprider värme och trevnad i hela huset. Allt utfört i ljusa välhållna material.

Övrigt

Ingaröstrand/Barnvik/Tranaröområdet är centralt beläget på Ingarö med närhet till hav, bad, båtplats samt Brunns centrum med skolor, förskolor, affär och buss till Slussen.
Med båt är du ute på Nämdöfjärden på 10 -15 min och det är inte heller långt till skärgårdens vackra öar och kobbar med dess rikliga utbud av skärgårdskrogar. Strömma Krog och Wermdö Golf & Country Club ligger endast på kort båtturs avstånd.
Området erbjuder vackra promenadstråk utmed vattnet och en aktiv samfällighetsförening med bl. a. midsommarfirande. I området finns även båtplatsmöjlighet.
Från fastigheten är det endast ca 10 km till Björkviks havsbad och Björnöreservatet med fina strövområden, restaurang och badstränder. Ingarö golfklubb erbjuder både golf och restaurang och ligger på cykelavstånd från Blåhakeslingan .

Dokument (pdf)

Planritningar

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Ingaröstrand 5:144, Värmdö kommun, Skattesats 32.28%.

Församling

Gustavsberg-Ingarö.

Typ

Fritidshus

Storlek

Boarea 48 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Tomt

Underbart ogenerat belägen barfotatomt vilken till stor del består av gräsmattor, klipphällar, träd, buskar och planteringar.
Storlek: 2 658 kvm.

Byggnadstyp

1 plan

Byggnad

Byggnadsår: 1975
Byggnadstyp: 1 plan
Grundmur: Plintr/igenmurade/torpargrund
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Trä
Tak: Betongpannor
Utvändigt plåtarbete: Plåt
Fönster: 2-glas
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Bdt-avlopp 10 år gammalt samt Wc till tank, 6 kbm.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Direkteverkande el och öppen spis/insats

Internet

Fiber är indraget, Comhem till en kostnad om 644 kr/månad.

Övriga byggnader

Gästhus ett ca 40 kvm.
Gästhus två ca 10 kvm.
Förråd.
Lusthus.

Uteplats

Flertal fina uteplatser på vilka man med fördel kan njuta både frukost, lunch och middag allt utifrån önskemål om sol eller skugga. Den största uteplatsen är i sig en liten oas med utgång direkt ifrån huvudhuset. Den är till viss del skyddad under tak med både markis och vindskydd ifall vädret är lite bistert. Här finns också en härlig utespis för mysig brasa på kvällen.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

19 493 SEK varav:
Uppvärmning: 13 885 SEK
Renhållning: 975 SEK
Sotning: 225 SEK
Vägavgift/snö: 2 000 SEK
Samfällighet: 500 SEK
Övrigt: 1 908 SEK

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 2 208 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 814 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 1 394 000 SEK.
Värdeår: 1975
Skatt/avgift: 8 049 SEK.

Inskrivningar/Plan

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Värmdö Barnviksnäs GA:1
Planbestämmelser: Byggnadsplan (1974-07-23)

Pantbrev

8 st om totalt 609 500 SEK

Renoveringar

Fastigheten har löpande underhållits och är i bra skick.
Köket renoverades 2006.

Vägbeskrivning

Värmdöleden väg 222, avfart Ingarö/Gustavsberg. Tag vänster mot Ingarö. Fortsätt rakt fram genom Brunn mot Björkvik. Tag vänster vid Återvall (in på Fågelviksvägen) kör 2 km tag sedan höger in påTranarövägen. Tag höger in på Blåhakevägen, vänster Blåhakeslingan till nr 5. Välkomna!

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy