Länk kopierad!

Visningar

sön 25 aug 15:45 - 16:15
Öppen visning - välkommen! Anmäl gärna ditt intresse till ansvarig mäklare

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 500 000 SEK / utgångspris
Adress
Åshöjdsvägen 21, Kagghamra, Grödinge
Typ
Fritidshus
KVM
44 kvm, biarea 40 kvm
Tomt
2 201 kvm (friköpt)
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Mysigt och lantligt!

Längst in på Åshöjdsvägen finns detta trivsamma fritidshus med totalt tre sovrum och vardagsrum samt kök. Rymlig källare med möjlighet att inreda för den som önskar, eller att använda som förråd, där finns även torrdass, Vid huset finns en solsäker altan under tak, och runtom huset finns möjlighet att skapa uteplatser för den som önskar.

Stor friköpt tomt om ca 2200 kvm bestående till mesta del av lättskött naturtomt, med en plan gräsplätt intill huset. Tomten ligger mot allmänning och vid återvändsgatan vilket ger ett lugnt boende. För den som vill bygga ut eller nytt ligger förslag på ny detaljplan med generösare byggrätt, se nedanstående länk.

I Kagghamra bor man i ett trevligt område där sommarstugor blandas med åretrunt-boenden. lantligt med tillgång till båtplats och badstrand på endast ca 10 minuters promenad. Med bil är det ca 10-15 minuter till Vårsta eller Tumba där det finns matbutiker, restauranger, vårdcentral, service och kommunikationer. Busshållplats finns vid stora vägen mot Skanssundet, samt vid väg 225. Lite längre ut mot Skanssundet finns bl.a. Eldtomta café, samt fler badplatser. Ca 25 minuter till Södertälje, och ca 1 timma till Stockholm city med bil.

Just nu pågår indragning av kommunalt vatten/avlopp i området, vilket även kommer medge en större byggrätt.
Läs gärna mer om pågående planer i området: https://botkyrka.se/bo--bygga/detaljplaner-och-program/varsta---grodinge/kagghamra.html#!
Här finns mer information om pågående projekt för vatten och avlopp: https://botkyrka.se/bo--bygga/vatten-och-avlopp/pagaende-va-projekt/va-grodinge-kagghamra.html#!
Här finns mer information om anslutningsprocessen: https://botkyrka.se/bo--bygga/vatten-och-avlopp/pagaende-va-projekt/anslutning-i-kagghamra.html#!
Välkommen hem!

Beskrivning

HALL
Innanför entrédörren finns en möblerbar hall från vilken man når samtliga rum i huset. På golvet ligger ett plastgolv och på väggarna sitter en mönstrad tapet.

SOVRUM
Längst in till höger finns största sovrummet med blå tapet och plastgolv. Här ryms en dubbelsäng, och byrå eller garderob utöver den befintliga, inbyggda garderoben. Stort fönster för bra ljusinsläpp

SOVRUM
Mindre sovrum inrett med plastgolv och mönstrad tapet. Plats för säng och nattduksbord. Idag står här en våningssäng.

SOVRUM
Ytterligare ett mindre sovrum med plats för säng och nattduksbord. Ljus tapet och plastgolv.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet rymmer soffgrupp och matplats intill den öppna spisen. Fönster i två väderstreck ger bra ljus, samt öppenheten mot köket och dess fönster. På väggarna sitter en träpanel och på golvet ett laminatgolv.

KÖK
Köksdelen har ett praktiskt, schackrutigt plastgolv och gott om arbetsytor, både med bänkskiva i trä och rostfri diskbänk. Dessutom finns bra förvaring och arbetsytor på serveringsbänk med överhängande skåp. Den maskinella utrustningen utgörs av spis samt kyl/frys. Finns även ett vägghängt skåp och skafferi för ytterligare förvaring. Fönster som vetter mot husets framsida.

KÄLLARDELEN
I källardelen som nås utifrån finns en oinredd källardel, med fönster, som kan inredas efter tycke och smak. Här finns även torrdasset.

Övrigt

BYGGRÄTT
För en fastighet med minsta tomtareal på 2000m² får byggnadsarean
på huvudbyggnad vara högst 80m² och uthus 35m². För en fastighet
med minsta areal på 1800m² får byggnadsarean för huvudbyggnad
vara högst 80m² och för uthus 25m².

Byggrätten kommer att bli generösare när indragning av kommunalt vatten/avlopp är klart. Förslaget till nya detaljplan innebär en högre byggrätt; 140 kvm byggarea på huvudbyggnad och 40 kvm byggarea på uthus. Högsta medgivna nockhöjd för huvudbyggnaden är 8,5 meter och för komplementbyggnaden 4,0 meter.

KOSTNAD INDRAGNING AV KOMMUNALT VATTEN & AVLOPP
Med rådande taxa (se bifogad fil under dokument) så är anslutningsavgiften för endast avlopp ca 240 000 kr, eller för både vatten & avlopp ca 280 000 kr. Vatten är valfritt att koppla på förutsatt att man kan visa upp ett godkänt vattenprov från nuvarande brunn. Observera att merkostnader kan tillkomma.

OMRÅDET

Grödinge är den sydligaste och lantligaste delen av Botkyrka kommun. Här finns kurviga landsvägar och mysiga små byar som blandas med stora skogar med bär och svamp och här har man fantastiska vyer över vikar och sjöar. I Skanssundet finns camping, färjan till Mörkö där det även finns sjökrog och bistro samt en närbutik. Med bil/kommunalt tar man sig till Stockholm på ca timme. Genvägen med färjan gör att man snabbt tar sig ut på E4/E20 snabbt. Närmsta stora matbutik finns i Vårsta, där det även finns pizzeria och frisör och två golfbanor. Längre upp längs Dalvägen finns Tumba med ytterligare utbud.

Dokument (pdf)

Planritningar Taxa VA.pdf detaljplansbestämmelser.pdf Detajlplanskarta.pdf Frågelista Åshöjdsvägen 21.pdf

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Kagghamra 2:102, Botkyrka kommun, Skattesats 33.49%.

Församling

Grödinge.

Typ

Fritidshus

Storlek

Boarea 44 kvm, biarea 40 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

4 rum, varav 3 sovrum.

Tomt

Stor tomt som idag består mestadels av skog. Gräsplätt intill huset och en del rabatter för odling om så önskas.
Storlek: 2 201 kvm.

Byggnadstyp

1 plan med källare

Byggnad

Byggnadsår: 1965
Byggnadstyp: 1 plan med källare
Grundmur: Källare
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Trä
Tak: Plåt
Fönster: 2-glas fönster
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Delad brunn med grannfastighet, sommarvatten finns, Avlopp saknas.
Kommunalt V/A är på väg in i området.
Övrigt: Oinredd källare med torrdass.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Direktverkande el + öppen spis

Energideklaration

Status: Behövs ej

TV

Antenn. Fiber är på gång i området

Internet

Mobilt bredband. Fiber på gång i området.

Uteplats

Rymlig uteplats under tak intill entrén till huset med gott om eftermiddag och kvällssol.

Bilplats

Rymlig uppfart med plats för flertalet bilar.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

14 381 SEK varav:
VA: 3 034 SEK
Renhållning: 1 465 SEK
Elektricitet: 6 132 SEK
Samfällighet: 3 750 SEK
Kostnad för försäkring tillkommer. Observera att driftkostnaden kan vara individuell och variera beroende på avtal och förbrukning.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 1 056 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 278 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 778 000 SEK.
Värdeår: 1965
Skatt/avgift: 7 920 SEK.

Inskrivningar/Plan

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Botkyrka Kagghamra GA:1
Planbestämmelser: Byggnadsplan (1962-06-26)

Pantbrev

9 st om totalt 52 200 SEK

Renoveringar

2019 - nytt plåttak

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy