Länk kopierad!

Visningar

mån 13 apr
Bokningsbar visning. Vänligen kontakta ansvarig mäklare!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 495 000 SEK
Adress
Slandö 27, Enhörna / Sandviken, Enhörna
Typ
Fritidshus
KVM
43 kvm, biarea 15 kvm
Tomt
503 kvm (friköpt)
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Låt mig stolt presentera detta välrenoverade och välutrustade fritidshus med toppläge på Slandön! Vid intresse, kontakta ansvarig mäklare för att boka visning!

Lämna bilen vid Sandvikens brygga i Enhörna och efter en båtfärd på ca. 5 minuter är ni på Slandön! Restid från Södertälje totalt ca 30 min och från centrala Stockholm ca 60 min. Säljaren överlåter vid försäljningen en mindre motorbåt inkluderat i köpet, perfekt för att ta sig mellan fastlandet och ön samt dagsturer på Mälaren.
Denna fastighet tillhör en uppskattad samfällighet som erbjuder dusch & toaletthus, båtbrygga, sandstrand, gemensamhetslokal, bastustuga, grillkåta och övernattningsstuga för långväga gäster. Färskvatten är framdraget till respektive fastighet.

Fastigheten har ett oslagbart läge på ön med första parkett till att betrakta vattnet och ingen granne framför sig. Fastigheten har genomgått omfattande tillbyggnation och renovering på senare år då man har tagit hjälp av en arkitekt för att utöka boytan och komforten men samtidigt bevara charmen och den tidstypiska stilen. Resultatet har fallit mycket väl ut och ni finner här idag:
Storstugan som inrymmer ett vardagsrum med eldstad (besiktigad 2019), nytt kök från 2017, sovrum och WC med förbränningstoalett. Vidare finns här en fantastisk matsal med stora fönsterpartier som blickar ut över Mälaren. Invid storstugan finner ni en inredd friggebod om ca 15 kvm som idag brukas som sovrum. Det stora trädäcket om ca 70 kvm ger er första parkett till att blicka ut över Mälaren, här kan ni följa solen då den vandrar över sjön mellan morgon och kväll.

Sammanfattningsvis ett välutrustat fritidshus med magiskt läge på Slandön tillhörandes en trevlig samfällighet, bör upplevas på plats!

Beskrivning

--Vardagsrum
Med direkt anslutning till uteplatsen finner ni ett ljust vardagsrum. Vita väggar och golv. Här kan hela familjen samlas framför eldstaden.

--Matsal
Matsal med stora fönsterpartier som vetter ut mot sjön. Stilrent inredd med vita väggar, golv och tak. Ytterdörr ut till tomten. Kyl/frys.

--Kök
Köksdel med gott om förvaring, induktionshäll, diskho och pratisk arbetsbänk. Renoverad 2017.

--Sovrum
Innanför köket finns ett sovrum med tapetserade väggar och vitt trägolv.

--WC
En ovanlig lyx på ön är egen WC, här står en förbränningstoalett (Cinderella Comfort).

--Friggebod
Friggeboden om ca 15 kvm är varmisolerad och inredd som sovrum. Fönster vid sängens fot som vetter ut mot sjön.

Övrigt

Slandön är en välbevarad skatt i södra Mälaren ca. 5 minuter från fastlandet. Ön är idag ett naturreservat och därmed skyddad från ytterligare exploatering. På ön finns badplatser, fotbollsplan, bär- och svampskog samt gott om slingor för löpning och promenad.

För att ta sig till Slandön är det enklast parkera bilen vid Ångbåtsbryggan i Enhörna utanför Södertälje (ca 40 minuters bilresa från Stockholm C, 15 min från Södertälje C) och sedan ta en 5-minuters båtresa över till ön.

Dokument (pdf)

Planritningar

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Väsby 1:203, Södertälje kommun.

Typ

Fritidshus

Storlek

Boarea 43 kvm, biarea 15 kvm.
Areauppgifter enligt säljaren.

Rum

4 rum, varav 2 sovrum.

Tomt

Storlek: 503 kvm.

Byggnadstyp

1 plan

Byggnad

Byggnadsår: 1950
Byggnadstyp: 1 plan
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Trä
Tak: Plåt
Fönster: 2-glas
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Färskvatten framdraget till fastigheten, avlopp saknas.
Övrigt: Samfälligheten delar på en båtbrygga där varje stuga har varsin båtplats.

Säljaren överlåter i samband med försäljningen sin båt inkluderat i priset.

För båtplats vid fastlandet finns möjligheten att hyra en plats hos Södertälje Båtklubb, lediga platser finns för tillfället. (kontrollerat 2019-08-21) För mer info: sodertaljebk.net

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: El-/oljeradiatorer samt eldstad

Energideklaration

Status: Behövs ej

Övriga byggnader

Isolerad friggebod inredd som sovrum med fönster som vetter ut mot vattnet.

Till samfälligheten hör följande utrymmen:
-WC/Duschrum
-Bastustuga
-Grillkåta
-Gäststuga
-Gemensamhetslokal.

Uteplats

Trädäck om ca 70 kvm med utsikt över Mälaren.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

13 285 SEK varav:
Elektricitet: 700 SEK
Samfällighet: 7 200 SEK
Övrigt: 5 385 SEK
I samfällighetsavgiften ingår: Dricksvatten, vedklyv och el-abonnemang (man betalar således bara för den faktiska förbrukningen)

Notera att försäkringskostnader tillkommer efter avtal.

Under övrigt (5385:-) noteras fastighetsavgift.

Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt på 8 349 SEK.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 1 233 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 273 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 960 000 SEK.
Värdeår: 1978
Skatt/avgift: 8 349 SEK.

Inskrivningar/Plan

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Södertälje Väsby GA:10

Pantbrev

1 st om totalt 995 000 SEK

Renoveringar

Altan om ca 70 kvm (-16)
Friggebod om ca 15 kvm (-16)
Ytskiktsrenovering i stugan (-16)
Tillbyggnad om ca 17,5 kvm (-17)
Nytt kök IKEA (-17)
Ommålad fasad (-17)
Fasadbelysning (-17)
Ny el dragen i stugan (-17)
Nya radiatorer (-17)
Förbrännings toalett installerad (-17)

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy