Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
550 000 SEK / eller bud
Adress
Kristineberg 31, Zinkgruvan
Typ
Fritidshus
KVM
105 kvm, biarea 167 kvm
Tomt
7 496 kvm (friköpt)
Rum
0 rum

Rofyllt naturnära läge - 7 496 kvm tomt med ladugårdsbyggnad och två hus

Välkomna till Kristineberg 31, även kallat Hagen. Denna fastighet består av 7 496 kvadratmeter mark bebyggt med en lada om cirka 24 x 8 meter, två hus, vedbod och dass. De två husen som idag lämpar sig för fritidshusanvändning är cirka 40 respektive 75 kvadratmeter golvyta fördelat på två våningsplan vardera. Se bilagda planskisser och situationsplan med markerade byggnader. Fasigheten är belägen utanför detaljplan. Det finns en egen brunn där vattnet är draget till ett av husen samt enkelt avlopp.

Kristineberg 31 är beläget mellan Godegård och Zinkgruvan men ni har även närhet till Mariedamm, Askersund och Motala. Här har ni ett lugnt och avkopplande läge med skogen som närmaste granne. Perfekt för er som söker en fastighet för fritidshusanvändning eller vars intressen kräver utrymme i ladugårdsbyggnaden och på gården.

Tillträde är flexibelt. Lösöre lämnas kvar.
För den som vill åka upp och titta utvändigt/på tomten på egen hand går det bra. Välkomna att upptäcka mer på visning!

Beskrivning

HUS 1
Hus 1 är enligt nuvarande ägare cirka 40 kvm i golvyta. Huset har plåttak och består av två våningar. Från farstukvisten tar ni er in i hallen med handfat till vänster innanför dörr. Rakt fram finns kök med matplats och vidare ett vardagsrum. På övre plan finns ett allrum och ett sovrum. I detta hus finns eluppvärmning (radiatorer). Vatten finns indraget. Enkelt avlopp.

HUS 2
Hus 2 är enligt nuvarande ägare cirka 75 kvm i golvyta. Huset är beläget "på höjden" och har tegeltak och en fin balkong. Tak och fasad är renoverat av tidigare ägare. Även detta hus består av två våningsplan. På entréplan finns hall, stort allrum och kök med skafferi, köksingång och vedspis. En trappa upp finns övre hall med utgång till balkongen, två rum samt kattvindar/förråd. Kaminer finns i de tre rummen. I detta hus finns el, ej vatten och avlopp.

LADA
Ladan är cirka 24 x 8 meter och består av bod/förrådsdel (cirka 4 m) tidigare ladugård (cirka 8 m), loge (cirka 12 m) samt mindre garage under loge. Här finns el, ej vatten och avlopp. Plåttak.

UTHUS 1
Vedbod.

UTHUS 2
Dass.

Dokument (pdf)

Planritningar Frågelista - bilaga köpekontrakt Situationsplan Motala Kristineberg 145

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Kristineberg 1:45, Motala kommun.

Typ

Fritidshus

Storlek

Boarea 105 kvm, biarea 167 kvm.
Areauppgifter enligt säljares info från inköp. Idag är enbart marken uppmätt i taxeringen, ej husen.

Tomt

Storlek: 7 496 kvm.

Byggnadstyp

1 ½ plan

Byggnad

Byggnadstyp: 1 ½ plan
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Tak: Hus 1: Plåt. Hus 2: Tegel.
Fönster: Enkla fönster
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Grävd brunn. Enkelt avlopp till hus 1.

Energideklaration

Status: Ej utförd

Bilplats

Parkering på gården.
Litet garage i ladans undervåning.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

6 900 SEK varav:
Försäkring: 2 900 SEK
Sotning: 500 SEK
Elektricitet: 3 500 SEK
Driftkostnader är individuella och kan variera. Observera att nuvarande ägare har ej haft uppvärmning, sophämtning eller vatten i större omfattning, därav låga kostnader.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 83 000 SEK (fastställt avseende år 2018).
Typkod: 213, Småhusenhet, byggnadsvärde under 50 000 kr. Äganderätt.
Markvärde: 83 000 SEK.
Skatt/avgift: 622 SEK.

Tillträde

Flexibelt tillträde

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy