Detta objekt är sålt

Men vi har många andra objekt i området som kan vara av intresse. Klicka här.

Sålt

Detta objekt är sålt. Kontakta mäklaren för mer information eller kostnadsfri rådgivning och värdering av din bostad.
Pris
Kontakta mäklaren för mer information
Adress
Omvägen 9, Roxenbaden, Linköping
Typ
Fritidshus
KVM
88 kvm
Tomt
4 255 kvm (friköpt)
Rum
4 rum

Somrig idyll i natursköna Roxenbaden!

Nu har vi det stora nöjet att presentera denna spektakulära fastighet med ett fantastiskt fint, ostört läge i Roxenbaden, strax utanför Sandviks camping vid sjön Roxen. Här erbjuds ett livsstilsboende på en stor tomt om 4 255 kvadratmeter med huvudbyggnad från 1918 på 88 kvadrat. Det finns ytterligare tre gästhus, ett garage, snickarbod, friggebod och lekstuga.

Fastigheten är omgiven av vacker natur och en härlig vy mot vattnet. Här ligger solen på hela dagen och på baksidan av huvudbyggnaden finns en pool omgiven av en fin terrass som utgör ett riktigt glädjeämne. Trädgården är väl tilltagen och blomstrar upp till en fantastisk oas på sommaren.

I området finns en blandad bebyggelse på permanentboenden och sommarstugor. Planer finns på anslutning till kommunalt v/a.

Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information om visningar!

Nedan följer säljarens egen berättelse om fastigheten:

"Vi har haft tio underbara år här i Roxenbaden. När vi köpte fastigheten föll vi direkt för husens charm, tomtens storlek, utsikten med naturen runt om och att man inte har några grannhus inpå. På våren och tidig sommar är det särskilt magiskt med alla blommor, fjärilar och fåglar. På sommaren har vi haft precis den oas vi behövt för återhämtning och sällskap, och på hösten och vintern kan man mysa med en bra bok framför den öppna spisen. Året om ser man fina hjortar som bor i området, ibland uppåt 20 - 30 stycken samlade.

Huset ligger nära skogen och sjön Roxen, i Roxenbaden, ett fantastiskt område med lång historia som ger en lugn och ro, oavsett årstid. Det finns två små badplatser i själva Roxenbaden, en mycket nära huset, och en stor badplats med strand, brygga och kiosk, ca 1 km bort vid Sandvik. Dessutom finns det flera andra sjöar som man kan cykla till.

Vi har också låtit bygga en pool (8*4 m), en stor altan och en utedusch. Det var en stor investering men verkligen ett riktigt lyckokast. Det som förut var en rätt tråkig baksida har blivit en helt fantastisk framsida. Strålande sol hela dagen och stora ytor att vara på, både i vattnet och på land. Sol har vi hela dagen och ingen insyn. När man ligger och solar kan man passa på att kika lite på det gamla torpet från 1700-talet som står som ett minne från förr. Både det och huvudhuset är verkligen unika. På altanen kan man också äta lunch eller fika, om det inte är varma dagar, som förra sommaren, förstås för då blir det för varmt och man får söka skugga någon annanstans på tomten eller kanske flyta på en luftmadrass eller spela en omgång vatten-volley i poolen.

På kvällarna grillar vi ofta och sitter på "Bryggan" varifrån man kan se Roxen genom fönstren och har en fantastiskt fin utsikt över den egna tomten med syrener, pioner, en stor rhododendron, och sommarhimlen. Kalla sommarkvällar eller andra årstider än på sommaren kan man istället sitta inne i glasverandan och kanske tända en brasa i öppna spisen till och med. Det är det fina med detta hus - att det är så mysigt året om. För dig som är allergisk mot pälsdjur kan det vara bra att veta att vi också har allergi i familjen, så inga katter eller hundar har varit i huset men de skulle säkerligen stortrivas de också.

Vi har haft många vänner och släkt på besök under våra år i Roxenbaden. Och de brukar trivas lika bra som vi. Det finns ju flera gästhus och totalt sett många potentiella bäddplatser. Som mest har vi nog varit fem övernattande familjer. Och alla fick en bra sovplats. Det är verkligen ett helt perfekt ställe för att ha sociala tillställningar och ta emot gäster, t.ex. ha stora midsommarfester, men vi har också njutit av att vara själva.

Man kan också få för sig att lämna oasen tillfälligt för att t.ex. handla mat. Då är det ca en mil till Bergs slussar där det finns en ICA, restauranger, glasscafé, äventyrsgolf och rekreationsområden. Även Ljungsbro ligger på ungefär en mils avstånd och där finns affärer, gym, simhall, elljusspår, apotek och Cloettas Chokladfabrik. När vi storhandlar har vi begett oss till Tornby. Linköping ligger ungefär 20 - 30 minuter bort med bil. Även sommaridyllen Borensberg ligger relativt nära. På vägen till Berg finns den häftiga ruinen av Stjärnorps slott och Stjärnorps ravin. Alla dessa platser har varit välbesökta under vår tid i Roxenbaden. Vi har också plockat kantareller i skogarna ovanför Roxenbaden.

Vi kommer att sakna vårt fritidshus väldigt mycket men med snart vuxna barn har det blivit dags att lämna över till en ny ägare som får lyckan att få göra ett helt fantastiskt ställe i ett helt underbart område till sitt, oavsett om det är som landställe eller permanent boende.?

Genom att nästan helt sluta med pappersprospekt vill SkandiaMäklarna i Linköping minska sin miljö- och klimatpåverkan och ta en tydlig position i framkant inom hållbarhet. Därav delar vi inte längre ut några prospekt på våra visningar. För varje förmedlad affär planterar vi istället ett träd i Afrika i samarbete med Vi-skogen. Ni som ändå vill ha ett pappersprospekt, meddela ansvarig mäklare så ordnar vi naturligtvis ett till Er.

I länken nedan finner Ni det bläddringsbara prospektet.

https://epaper.webtopsolutions.com/epaper.asp?id=658998

Kontakta mig för en kostnadsfri värdering

STEG
1
2
3
4

Påbörja din kostnadsfria värdering här

Ta del av vår integritetspolicy

STEG
1
2
3
4

Påbörja din kostnadsfria värdering här

Ta del av vår integritetspolicy

STEG
1
2
3
4

Påbörja din kostnadsfria värdering här

Ta del av vår integritetspolicy

STEG
1
2
3
4

Påbörja din kostnadsfria värdering här

Ta del av vår integritetspolicy