Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Alla bilder Alla bilder Planritningar Planritning Dokument Dokument Karta Karta Intresseanmälan Intresse Dela via epostTipsa
Pris
2 500 000 SEK
Adress
Räfsterviken 2, Grisslehamn, Grisslehamn
Typ
Fritidshus
KVM
150 kvm, biarea 30 kvm
Tomt
2 600 kvm (friköpt)
Rum
6 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Med kort avstånd från Grisslehamn ligger Räfsterviken. Ett fantastikt område med mycket natur att tillgå, och havet når du på 1 minuts promenad från huset. Här finns vackra platser att njuta på vid havsbandet och blicka ut mot Ålandshav och Grisslehamn.
Här erbjuds ett rymligt hus på ca 150 kvm uppbyggt 1989. Det innehåller allrum som har vacker murad murstock med kamin, mycket fönster, gott om plats för matbord, arbetskök, duschrum med bastu intill, 4 sovrum, varav 3 är stora och ett allrum även på övervåningen. Trägolv och trätak. En stor trädäckad altan går runt huset och en platå med borttagbar pergola finns på sidan av altanen på baksidan.
Vid infarten finns en garagebyggnad innehållande garage med plats för en bil samt ett gästrum med liten altan utanför. Tomten har gräsytor samt vacker natur.
Numera går Roslagsleden förbi området, vilken är en vandringsled mellan Stockholm och Grisslehamn.
Till Grisslehamn som är en sprudlande sommarstad är det ca 1 km. Här hittar du restauranger och caféer, genuin fiskaffär i fiskehamnen, små hantverksbodar och konstutställningar, stor Ica-butik, bageri mm. En mycket fin Minigolfbana ligger vid marinan och på anrika och nyrenoverade Hotell Havsbaden kan du njuta av en spa-upplevelse eller kanske en god middag. Från Grisslehamn går dagsturer med Eckerölinjens färjor som tar dig till Åland på två timmar. Vid Kvarnsand finns fantastik badstrand, ligger ca 1,5 km bort. Närhet även till vacker utkiksplats och till Albert Engströmsgården invid Ålandshav.
Ca 45 km till Norrtälje och ca 110 km till Stockholm.

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Väddö-Tomta 4:57, Norrtälje kommun, Skattesats 33.11%.

Församling

Väddö och björkö-arholma.

Typ

Fritidshus

Storlek

Boarea 150 kvm, biarea 30 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

6 rum, varav 4 sovrum.

Tomt

Härlig hörntomt med gräsytor och natur.
Storlek: 2 600 kvm.

Byggnadstyp

1 ½ plan

Byggnad

Byggnadsår: 1990
Byggnadstyp: 1 ½ plan
Grundläggning: Plintar med en mindre källardel
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Stående träpanel
Tak: Betongpannor
Fönster: 2-glasfönster
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Eget vatten från borrad brunn samt BDT avlopp till 2-kammarbrunn. Cinderella, förbränningstoalett

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Direktverkande el samt luft värmepump
Elförbrukning: 19 700 kWh/år.

Energideklaration

Status: Behövs ej

TV

Tv antenn

Internet

Fiberanslutning finns indraget i huset

Övriga byggnader

Garagebyggnad vid infarten som även har en gästrumsdel med altan utanför.
Gästrummet är inrett med träpanel och laminatgolv.

Uteplats

Stor uteplats som löper på tre sidor om huset. Plats för möblemang och solsängar. En pergola med tyg finns på separat del av trädäcket. Du når enkelt tomten med trappor från altanen.

Bilplats

Gott om plats för parkering vid infarten samt ett garage som har plats för en bil, det används som förråd idag.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

35 282 SEK varav:
Uppvärmning: 30 400 SEK
VA: 1 100 SEK
Renhållning: 1 738 SEK
Sotning: 250 SEK
Samfällighet: 1 794 SEK
Fastigheten har varit uppvärmd och nyttjats flitigt hela året.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 1 817 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 1 180 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 637 000 SEK.
Värdeår: 1990
Skatt/avgift: 8 049 SEK.

Inskrivningar/Plan

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Norrtälje Väddö-Tomta GA:10 avser väg, grönområden samt båtuppläggningsplats med slip.
Planbestämmelser: Byggnadsplan (1958-04-21)

Pantbrev

4 st om totalt 1 150 000 SEK

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy