Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 950 000 SEK / /bud
Adress
Rumma Tallkullen 1 och 2, Åtvidaberg
Typ
Fritidshus
KVM
79 kvm, biarea 89 kvm
Tomt
2 300 kvm (friköpt)
Rum
3 rum

Gediget och vinterbonat fritidshus i fint skick med närhet till Västersjön

Här erbjuds ett charmigt boende med ett idylliskt, högt och sjönära läge i lantliga och vackra Rumma. Fritidshuset om 79kvm är gediget och vinterbonat med öppen spis, utmärkt planlösning, härlig rymd och fint ljusinsläpp. Ett plan med två sovrum. Gäststuga om 57kvm i två plan med två sovrum, kök, vardagsrum, badrum med dusch samt bastu med dusch och liten toa. Ett fritidshus i utmärkt skick som sticker ut ur mängden!

Det första du möts av i detta fritidshus är en inbjudande hall med hatthylla. Bostaden har ett fräscht och fint badrum med toalett, dusch, duschvägg, tvättmaskin och handfat. Vidare utgörs huset av ett modernt, praktiskt och välplanerat kök, två sovrum samt ett rymligt, öppet och ljust vardagsrum med stora fönster med härligt ljusinsläpp, öppen spis och vacker utsikt.

Huset är beläget på en stor trädgårdstomt och naturtomt med välskött gräsmatta. Terrassen är stor och löper runt halva huset. Här har man en fantastisk utsikt över sjön. Här är det sol hela morgonen och förmiddagen vilket är perfekt för varma sommarkvällar. Runt hörnet har man ytterligare en stenlagd uteplats i söderläge. På tomten finns även en rymlig gäststuga med gott om sängplatser, toalett, dusch, handfat och gott om förvaring. Dessutom finns garage med verkstad/gästrum ovanpå. Här saknar man ingenting! Njut av den vackra utsikten och lyssna till den porlande bäcken som flyter längs tomten.

Rumma är det perfekta området för dig som vill ha ett fritidsboende långt bort från stadspulsen men ändå ha närhet till det mest nödvändiga. Västersjön ligger 200 meter bort och en bit bort finns båtplats och vackra skogspartier.Välkommen hem till lugnet!

Beskrivning

Hall
Här kommer man först in i en inbjudande hall med hatthylla. Rummet har ljusa väggar och vackert trägolv.

Kök
Köket, som är utrustat med spis med häll och ugn, kyl, frys, mikrovågsugn, fläkt och diskmaskin, är modernt, praktiskt och välplanerat samt väldigt inbjudande.

Vardagsrum
Vardagsrummet, som är husets naturliga samlingspunkt, är ett rymligt, öppet och ljust rum med vackert trägolv och ljusa väggar.

Sovrum
Husets första sovrum nås via hallen och är stort med inbyggda garderober och plats för stor säng. Detta sovrum har ljusa väggar och vackert trägolv.

Sovrum
Det andra sovrummet är lite mindre och har plats för exempelvis bäddsoffa och skrivbord. Rummet pryds av ljusa väggar och vackert trägolv.

Badrum
Ett badrum med toalett, dusch, duschvägg, tvättmaskin och handfat. Fräscht och fint med klinkergolv och kaklade väggar.

Altan
Stor terrass som nås från vardagsrummet. Terrassen har sol hela morgonen och förmiddagen.

Gäststuga
Gäststuga om 3 rum och kök med 2 sovrum stort socialt allrum i nedre botten samt bastu och dusch med wc.

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Mörtebäck 2:8, Åtvidaberg kommun.

Typ

Fritidshus

Storlek

Boarea 79 kvm, biarea 89 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Tomt

Storlek: 2 300 kvm.

Byggnadstyp

1 plan

Byggnad

Byggnadsår: 1975
Byggnadstyp: 1 plan
Grundläggning: Plintar
Stomme: Timmer
Bjälklag: Trä
Fasad: Trä
Tak: Betongpannor
Fönster: 2-glasfönster
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Enskilt vatten, Enskilt avlopp.
Övrigt: 3-glas dubbeldörrar åt två håll mot altan och uteplats

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Luftvärmepump samt kamin
Elförbrukning: 18 000 kWh/år.

TV

Via boxer idag

Internet

Mobilt bredband

Övriga byggnader

Gäststuga i två plan med två sovrum, kök, vardagsrum, badrum med dusch samt bastu med dusch och liten toa. Lekstuga. Garage med plats för en bil med verkstad om ca 20kvm ovanpå.

Uteplats

45kvm altan i väster + norr
15 kvm uteplats i söderläge

Bilplats

Kallgarage med litet element för 1 bil
Båtplats vid brygga, båt ingår, eka med en 4 hästars snurra

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

32 750 SEK varav:
Försäkring: 6 000 SEK
VA: 1 400 SEK
Renhållning: 850 SEK
Elektricitet: 24 000 SEK
Samfällighet: 500 SEK

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 601 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 461 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 140 000 SEK.
Värdeår: 1975
Skatt/avgift: 4 508 SEK.

Inskrivningar/Plan

Rättigheter förmån: Förmån: Avtalsservitut: Avloppsanläggning, D201700144419:1.1

Pantbrev

14 st om totalt 1 000 000 SEK

Renoveringar

2015 byte av altan
2017 nytt avlopp med minireningsverk
2018 byte av fransk dörr - altandörr
Målat fasader, fönster och fönsterluckor löpande

Övrigt

Tillkommer en gäststuga i två plan om 57kvm som också innehåller 3 rum och kök.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy