Länk kopierad!

Visningar

sön 22 sep 09:00 - 09:30
Välkommen till visning! Vänligen anmäl dig här på sidan, endast föranmälan
tors 26 sep 09:00 - 09:30
Välkommen till visning! Vänligen anmäl dig här på sidan, endast föranmälan

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
5 200 000 SEK
Adress
Siriusvägen 2, Solsidan, Storhogna, Vemdalen
Typ
Fritidshus
KVM
143 kvm
Tomt
1 140 kvm (friköpt)
Rum
5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Din plats i solen och snön!

På fjällets sluttning där luften är som krispigast och solen lyser som mest finner du det här exklusiva timmerhuset som uppfördes under ledorden harmoni och kvalitet. Här har du ski in/outläge både för alpint och längd. Utsikten genom de stora panoramafönstren och från den generösa altanen är gudomlig. Helt ostört blickar du ut över fjällen som visar sin bästa sida för er.
Huset som är signerat Forsgrens Timmerhus stod klart 2016 och levererar fantastisk kvalitet och den livsstil man älskar. Stora härliga gemensamhetsytor, braskamin, loft och rymliga sovrum. Två badrum och bastu förstås. På tomten finns även ett skotergarage och huset har tillbyggt skidförråd.
Solsidan har under de senaste åren blivit omåttligt populärt med fina hus och goda grannar.

Låt dina drömmar falla på plats här på solsidan där himmel och fjäll möts i detta underbara timmerhus.
Kliv rakt in på 3Dvisning i detta vackra hus genom att klicka på pilen. Rör dig sedan fritt i huset genom att klicka på ringarna. Kontakta mäklaren för exklusiv visning på plats.
Välkommen hem till din plats i sol och snö!

Beskrivning

Planlösning
Entré från husets bakre gavel in i en ljus hall försedd med garderober med spegelskjutdörrar. Rakt fram från hallen når du husets hjärta och medelpunkt, storstuga med öppet upp till nock. Här bjuds oblyg utsikt mot Storhognafjället och omgivningarna. Här finns kamin jäms med trappan upp till loftet. I öppen anslutning till storstugan ligger köket som har gott om förvaring i skåp med vackra spegeldörrar, inbyggd diskmaskin. Från köket tar du dig via altandörr ut till husets altan.
På andra sidan allrummet ligger masterbedroom som har fönster i två riktningar och altandörr till husets framsida. Sovrummet har vacker utsikt i sydvästläge. Vägg i vägg ligger ett sovrum också det med fönster i två riktningar. Utanför sovrummen finn garderober med spegelskjutdörrar. Badrum och bastu ligger bredvid sovrummen. Husets tredje sovrum ligger intill hallen och entrén på huset, mittemot finner du WC och tvättstuga i separata rum. Husets loft inrymmer det fjärde sovrummet.

Hall
Hall med stor garderob, klinker på golvet, vit träpanel på väggarna.
Storstuga
Altandörr ut till husets framsida, 1-stavs ekparkett på golvet, vit träpanel på väggarna.
Kök
Köksinteriör från Ballingslöv (utförande "Meny" i färgen lindblomsgrön) med spishäll, ugn, fläkt, kyl och frys
Masterbedroom
Altandörr ut till husets framsida, 1-stavs ekparkett på golvet, vit träpanel på väggarna.
Sovrum 2
Sovrum med 1-stavs ekparkett på golvet, vit träpanel på väggarna.
Badrum/bastu
Badrum med WC, tvättställ, duschkabin och bastu med glasdörr. Kakel på väggarna och klinker på golvet.
Sovrum 3
Sovrum med 1-stavs ekparkett på golvet, vit träpanel på väggarna.
WC
WC, tvättställ
Tvättstuga med tvättmaskin, garderob, tvättställ och arbetsbänk.
Sovloft
Loftvåning med snedtak, 1-stavs ekparkett på golvet, vit träpanel på väggarna.

Dokument (pdf)

Planritningar

Länkar

Objekt360

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Klövsjö 5:551, Berg kommun.

Typ

Fritidshus

Storlek

Boarea 143 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

5 rum, varav 4-5 sovrum.

Tomt

Stiligt skotergarage.
Storlek: 1 140 kvm.

Byggnad

Byggnadsår: 2016
Grundläggning: Platta på mark
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Timmerpanel
Tak: Plåt
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Frånluftsvämepump, tilluft via yttervägg
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Frånluftvärmepump Nibe F750 och vattenburen värme
Elförbrukning: 10 000 kWh/år.

Energideklaration

Status: Behövs ej

Uteplats

Stor altan.

Bilplats

Plats för flera bilar.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

31 339 SEK varav:
Försäkring: 3 528 SEK
VA: 4 480 SEK
Vägavgift/snö: 2 500 SEK
Elektricitet: 18 831 SEK
Samfällighet: 2 000 SEK
Driftskostnaderna är baserade på nuvarande ägares förbrukning och nuvarande taxor. G:a för renhållning och väg är under bildande och köparen kommer att anslutas till den. Kostnad för Ga är ännu inte fastställt. Årskostnad för liknande Ga på Västra Solsidan uppgår till ca 2000 sek. Därav uppskattningen ovan.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 2 779 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 2 175 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 604 000 SEK.
Värdeår: 2016

Inskrivningar/Plan

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Berg Klövsjö GA:38
Planbestämmelser: Detaljplan (2014-04-02)

Närområde

Allmänt om området: Varmt välkommen till genuina, natursköna Storhogna! Din fjälldestination vid foten av fjället.
I Storhogna finner du Vasaloppscertifierade längdskidspår som är en del av ett spårsystem som möjliggör att åka skidor upp på Klövsjötoppen, ut på Kalfjället mot Samevistet eller ner på myren mot Bräckvallen, det går att ta sig på ländgspår ända bort till Vemdalsskalet och Björnrike.

Storhognas alpina skidbackar ha natursnö, här behövs inte snökanoner, du åker skidor på natursnö i fjällsmiljö med storslagen milsvid utsikt över kalfjället och mot Klövsjö by i dalen bredvid. Här erbjuds varierad skidåkning och svårhetsgrad. Solliften kopplar samman Storhognas skidbackar med Klövsjöfjälls skidbackar, den går längs med Solsidans tomtområde. Klövsjös skidbackar erbjuder utmanande åkning med flera svarta backar, världscupen i slalom hölls här på 80-talet!

Centralt beläget i Storhogna ligger M-huset, det erbjuder restaurang, café och skidshop samt även inomhusaktiviteter som bowling, biljard och gym, allt för att förhöja din fjällvistelse.

I direkt anslutning till M-huset finns det en ny barnbacke samt rullband som är gratis för alla barn.

Storhognas prisbelönta högfjällshotell erbjuder förutom restaurang och logi även bad och spa.

Storhogna är så mycket mer än vinter, här har varje säsong sin charm. Barmarksäsongen innebär aktiviteter som förstklassiga vandringsleder i olika längder, kalfjället börjar där bebyggelsen tar slut. På fjället växer de flesta år lättillgängliga hjortron, myren börjar endast några få minuters promenad från parkeringen.

Detta gör Storhogna till en underbar plats för avkoppling och rekreation!
Storhogna är platsen för alla er som älskar naturen, hela året.
Kommunikation: Härjedalingen (www.harjedalingen.se) tar dig med buss från södra Sverige till Storhogna. Vill du hellre åka tåg kan du åka med inlandsbanan (www.inlandsbanan.se) som stannar i Röjan där en buss möter upp er och skjutsar till Storhogna.
Flyget kan du ta till Östersunds flygplats, avgångar varje dag till Stockholm.
Närservice: Liftsystem som tar dig dit du vill inom Klövsjö och Storhognas alpinanläggningar. Snöpendeln kör er dessutom till Björnrike och Vemdalsskalets anläggningar. Storhognas fantastiska spårsystem erbjuder längdskidåkning i världsklass. M-huset och Högfjällshotellet står för underhållning och erbjuder högkvalitativ mat samt rekreation, spa och gym med mera.
Övrigt: Välkommen till den soliga sidan <3

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy