Länk kopierad!
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 2 700 000 SEK

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 950 000 SEK / Utgångspris
Adress
Torsby Älgstig 8, Torsby, Värmdö
Typ
Fritidshus
KVM
61 kvm
Tomt
3 687 kvm (friköpt)
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Plan tomt allra högst upp i Torsby med närhet till sandstrand och båtplats.

Privat läge med mycket himmelsljus finns denna plana, omväxlande trädgårds och naturtomt där det för närvarande står ett trevligt vinterbonat fritidshus om 61 kvadratmeter. Allra högst upp är det öppet och helt plant, andra delar av tomten är lägre, skyddande skogsterräng. På den centrala, plana delen finns både gräsmatta och släta klipphällar men också en anlagd, väl tilltagen gårdsplan i anslutning till infartsvägen. Här uppe finns gott om plats för att bygga en villa på upp till 200 kvm med ett fantastiskt läge.
Avgiften för kommunalt vatten och avlopp är betald till tomtgräns och för närvarande finns eget vatten, infiltration samt mulltoa som fungerar bra.
En rejäl betongväg är anlagd upp till tomtens plana del. På nedre delen av tomten finns två stora parkerings/uppställningsytor.

Huset är mysigt med öppen spis, öppen planlösning och omgivet av fint trädäck. Ett trevligt öppet kök med träbänkar och rostfri diskbänk. Duschrum med mulltoa förberett för förbränningstoalett eller installation av vattenklosett vid anslutning av kommunalt VA.

Naturen finns ständigt närvarande runt knuten med svampskogar, vandrings- och cykelleder, havsbad och badstränder. Ordet som förenar allt detta är livskvalitet. Söker du lugnet i naturen, eller närheten till storstaden. Spelar du golf, tennis eller fotboll eller njuter du bäst med fötterna plaskandes i havet. Mitt mellan storstad och skärgård - visst är det möjligt!

En fastighet med möjligheter och Torsbys högsta läge. Titta gärna under rubriken dokument där säljaren presenterar tomtens delar och ytor.

Välkommen hem till lugnet!

Beskrivning

Övrigt

Torsby är det perfekta området för dig som vill bo naturskönt och högt men ändå ha närhet till det mest nödvändiga. Sandstrand, klippbad och båtplats ligger 10 minuters gångväg från fastigheten och på vägen dit finns en liten restaurang. Det trevligt utflyktsmålet Siggesta Gård ligger nära. Hemmesta cetrum finns i närheten för matinköp mm och här finns också skolan. Kommunens huvudort Gustavsberg ligger 12 minuter bort med bil och Stockholm en halvtimme. Bra bussförbindelser till Slussen och till skola och affärer.

Dokument (pdf)

Planritningar Säljarens tomtskiss2.pdf Säljarens tomtskiss1.pdf Detaljplan.pdf

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Torsby 1:283, Värmdö kommun, Skattesats 32.37%.

Församling

Värmdö.

Typ

Fritidshus

Storlek

Boarea 61 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Tomt

Gårdsplan, gräsmatta och klipphällar. Naturskog.
Storlek: 3 687 kvm.

Byggnadstyp

1 plan

Byggnad

Byggnadsår: 1942
Byggnadstyp: 1 plan
Grundläggning: Torpargrund
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Trä
Tak: Betongpannor
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Eget vatten, Avlopp tvåkammarbrunn samt infiltration. Kommunalt VA betalt, finns vid tomgräns.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Direktverkande el, braskassett
Elförbrukning: 8 931 kWh/år.

Energideklaration

Status: Behövs ej

Uteplats

Trädäck i söder

Bilplats

Två stora uppställningsplatser

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

24 179 SEK varav:
VA: 3 055 SEK
Renhållning: 2 079 SEK
Underhåll: 950 SEK
Elektricitet: 13 426 SEK
Samfällighet: 4 669 SEK
Avgift för VA är endast fast avgift innan anslutning är gjord.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 2 197 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 395 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 1 802 000 SEK.
Värdeår: 1942
Skatt/avgift: 8 049 SEK.

Inskrivningar/Plan

Rättigheter last: Last: Avtalsservitut: Förbud Båthamn Mm, 01-IM4-42/1426.1
Last: Avtalsservitut: Ledning Mm, 01-IM4-45/6262.1
Last: Avtalsservitut: Väg Mm, 01-IM4-37/495.1
Last: Avtalsservitut: Väg Mm, 01-IM4-37/496.1
Inskrivna servitut och övriga gravationer: Avtalsservitut Förbud Båthamn Mm
Avtalsservitut Ledning Mm
Avtalsservitut Väg Mm(2 st)
Nyttjanderätt Fiske(3 st)
Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Värmdö Torsby GA:1
Planbestämmelser: Detaljplan (2010-11-25)

Pantbrev

13 st om totalt 748 000 SEK

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy