Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
675 000 SEK / utgångspris
Adress
Hökebergsvägen 19, Åda, Trosa
Typ
Fritidshus
KVM
50 kvm
Tomt
0 kvm (arrenderätt)
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Härlig tomt med utekök och lekstuga!

Nu har du chansen att förvärva ett mysigt sommarboende (arrende) i pittoreska Trosa! Här får man en härlig naturtomt med flertalet buskar och träd. På tomten finns ett trevligt utekök med stor tillhörande altan och flertalet sittplatser och för barnen finns en charmig lekstuga i två etage. I huvudstugan finns rymligt allrum med braskamin, kök, duschrum samt två sovrum. Med cykel är du nere i Trosa stad på 15 min. Här kan du besöka någon av alla trevliga restauranger, ta en glass i hamnen eller varför inte bara strosa längs Trosaån.

Beskrivning

Vid entrén möts man av en trevlig uteplats samt altan som delvis har tak och infravärme för kyligare sommarkvällar . Väl inne öppnar allrummet upp sig och man möts av ett generöst ljusinsläpp från två stora fönster i två väderstreck samt en braskamin (i behov av byte) för mysiga kvällar. Längst in finns ett kök med plats för matbord för fyra. Baröppning mot allrummet. I huset finns även två sovrum, det ena med plats för dubbelsäng och det andra med våningssäng. Intill köket finns ett duschrum med våtrumsmatta. Här finns dusch, varmvattenberedare från NIBE samt tvättställ.

Vissa av inventarierna kan ingå i köpet.

Dokument (pdf)

Planritningar Plankarta_A_Överåda 3_55_180427.pdf Planbeskrivning_A_Överåda 3_55_180427.pdf Plankarta 2.pdf

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Del av Trosa Överåda 3:55 H27, Hökebergsvägen 19, Trosa kommun, Skattesats 33.64%.

Församling

Trosa.

Typ

Fritidshus

Storlek

Boarea 50 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Arrenderätt

Arrenderätt/år: 22 807 SEK/år.

Byggnadstyp

1 plan

Byggnad

Byggnadsår: 1967
Byggnadstyp: 1 plan
Övrigt: Tillbyggt 1990 med duschrum
Grundläggning: Plintar
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Trä
Tak: Plåt
Fönster: 2-glasfönster
Vatten och avlopp: Sommarvatten
Enskilt avlopp, utedass och 2-kammarbrunn för BDT

Trosa kommun planerar att dra och koppla in kommunalt VA. Detta innebär att den nya ägaren kommer att behöva erlägga kostnad för detta. Fråga mäklaren för mer info.

Ny bebyggelse planeras i området. Se bifogad planbeskrivning. Detta kommer även att innebära en höjning av vägsamfälligheten
Övrigt: Braskaminen är i behov av utbyte

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Direktverkande el och (braskamin)

Energideklaration

Status: Behövs ej

TV

Egen antenn

Övriga byggnader

På tomten finns utedass samt ett förråd.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

15 915 SEK varav:
Uppvärmning: 8 830 SEK
Försäkring: 2 685 SEK
Renhållning: 1 200 SEK
Övrigt: 3 200 SEK
Övrigt: Hämtning av latrintunnor + medlemsavgift
Arrendeavgiften indexuppdateras varje år.
Övriga kostnader:
Arrenderätt/år: 22807 SEK.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 380 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 380 000 SEK.
Typkod: 225, Småhusenhet, småhus på ofri grund. Arrenderätt.
Skatt/avgift: 2 850 SEK.

Inskrivningar/Plan

Planbestämmelser: Se bifogat dokument

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy