Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
5 000 000 SEK
Adress
Fredlarna bod 7, Stora Vånskär, Fredlarna, Blidö
Typ
Fritidshus
KVM
24 kvm
Tomt
0 kvm (friköpt)
Rum
1 rum

Välkommen till Fredlarna, en magnifik klippudde i Stockholms ytterskärgård. Njut av ljuvliga solnedgångar i havet, milsvid utsikt mot hav och andra klippöar. Ett unikt objekt ska nu säljas i Roslagens utskärgård, på Fredlarna som ligger 6 distansminuter innanför Svenska Högarna som är den yttersta utposten mot havet. Ett annorlunda objekt med sjöbod på 24 kvadratmeter och tillhörande spång för båt förtöjning och 1/360 andel är vad som ingår i köpet.
Som medlem Fredlarnas naturskyddsförening har du även rätt att hyra de två sovbodar som finns i byn med tillhörande bastu och brygga samt att du har rätt till jakt och fiske via medlemskapet i Fredlarnas fiskevårdsområde. Bod nr 7, som står på ofri grund, är enkel men ack så underbar! Här finns 6 väggfasta sängar, plats för bord samt en köksdel med kamin och vedspis ( ej i bruk). Det finns även ett förråd och ett utedass med torrtoalett. Ny ytterdörr är på plats som inte syns på fotografierna.
Det är en säregen och unik värld, en klenod, väl värd ett besök, företrädesvis med egen båt.
Sett från luften är det ett virrvarr av idel gråa klippor, blanka vattenspeglar, röda små stugor, enstaka båtar och några träd. Kargt och till synes ödsligt.
Men trots sin ödsliga litenhet är detta öar och skär som trampats av både bofasta och besökare, i generation efter generation. Det är fiskare, jägare, smugglare, skeppsbrutna, seglare, tullare, konstnärer och forskare som vetat att navigera i de trånga vatten som omger öarna.

Öarna ägs av ett varierande antal privatpersoner, men också till viss del av Skärgårdsstiftelsen. Allemansrätten ger besökare tillträde, men vid vandring på öarna krävs hänsyn till hemfrid då samtliga bodar är privatägda. Fredlarna är en ögrupp med ca 100 öar och kobbar . Som gammalt kronofiske, utskiftat till skärgårdsbönder på skärgårdens inre stora öar, har Fredlarna 26 privata fiskebodar. Ögruppen förvaltas och vårdas av Fredlarnas Fiskevårdsområdes- förening och Fredlarnas Naturskyddsförening. Medlemskap i fiskevårdsområdesföreningen är obligatoriskt för alla som äger andelar i Fredlarna. Naturskyddsföreningen har ca 150 medlemmar och är frivillig.

Beskrivning

Övrigt

Det finns två föreningar i Fredlarna:
- Fredlarnas Fiskevårdsområdesförening (obligatoriskt medlemskap för delägare)
- Fredlarnas Naturskyddsförening (frivillig)

Det är Fredlarnas Naturskyddsförening som äger de 2 uthyrningsbodarna (5/20),
tillsammans med de 15 medlemmar som betalade för uppförandet av bodarna och bryggan,
som äger var sin 1/20-del.

För att kunna hyra en bod måste man vara aktiv medlem i Fredlarnas Naturskyddsförening.
Aktiv medlem innebär att man äger mer än 1/640 i Fredlarna 1:1.
Bokning sker på www.fredlarna.se.

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Del av Fredlarna 1:1 Bod 7, Norrtälje kommun, Skattesats 33.11%.

Församling

Blidö.

Typ

Fritidshus

Storlek

Boarea 24 kvm.
Areauppgifter enligt säljaren.

Rum

1 rum, varav 0 sovrum.

Tomt

Marken runt boden har lite växtlighet men består mestadels av klipphällar.

Byggnadstyp

1 plan

Byggnad

Byggnadsår: 1956
Byggnadstyp: 1 plan
Grundläggning: Plintar
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Träpanel
Tak: Tegel
Fönster: Enkla fönster
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Inget vatten och avlopp finns
I byn finns en vattenbrunn som man kan hämta vatten ifrån, men de flesta tar med sig vattendunkar med färskt sötvatten ut till ön , disk,tvätt odyl ,görs med havsvattnet som hämtas med hink.

Internet

Mobilt internet

Uteplats

Naturliga uteplatser kring boden.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

150 SEK varav:
Övrigt: 150 SEK
Fredlarnas fiskevårdsområde 150 kr per år- obligatorisk avgift
Fredlarnas naturskyddsförening frivilligt medlemskap 150 kr per år, inträdesavgift 500 kr.

Renoveringar

Ny ytterdörr 2018

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy