Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 600 000 SEK
Adress
Harka Ekväg 10, Harka, Norrtälje
Typ
Fritidshus/åretrunt
KVM
74 kvm, biarea 10 kvm
Tomt
1 948 kvm (friköpt)
Rum
4 rum

Med egen båtplats

I Harka strax utanför Norrtälje finns detta fritidshus för året runt nyttjande och alldeles nedanför huset ligger den egna båtplatsen vid bryggan som endast delas med fem andra fastigheter. Ytterligare båtplats finns att tillgå genom bryggsamfälligheten.
Gångavstånd till områdets två barnvänliga badplatser.

Härlig tomt och fin altan mot Norrtäljeviken och delvis under tak.
Huset har tre sovrum och ett rymligt vardagsrum med intilliggande arbetskök och matplats. Från soffhörnan kan du njuta av kaminens värme och mys samt ta del av ljuset som flödar in genom de stora fönstren åt två väderstreck.
Från köket kommer du ut till altanen som har ett härligt läge mot Norrtäljeviken. Huset har bra förrådsmöjlighet på vinden där det är ståhöjd.
Egen borrad brunn med åretruntvatten, och godkänt BDT-avlopp. Fiberanslutning till fastigheten är på gång via IP only.

I området finns två barnvänliga badplatser i havet med strand och bryggor, vid det stora badet finns badflotte. Det finns även fotbollsplan, boulebana och festplats för föreningens medlemmar.

Titta gärna in på länken nedan för att se en film om huset.
https://www.youtube.com/watch?v=5q9mlb-p6Jc

Ca 1 timme till Stockholm city och 15 minuter till vackra Norrtälje stad och endast 10 minuter till Flygfältets handelsplats.

Beskrivning

När du kliver in genom entrédörren möts du av en mindre hall med plats för avhängning i två garderober.

I hjärtat av huset ligger det ljusa vardagsrummet med ett stort fönsterparti åt vägen, härifrån kan du se Norrtäljeviken glimma och båtarna glida förbi. Rummet får en skön rymd och ljus genom dessa fönster plus ytterligare fönster åt entrésidan. Här finns gott om plats för soffa och fåtöljer. När solen går ner över viken färgas himlen i massa vackra färger och du kan se allt detta uppkrupen i soffan.
I direkt anslutning till vardagsrummet ligger kök och matplats. Vardagsrum och kök delas endast av genom en avlastnings/arbetsbänk.

Köket har bra med arbetsytor och förvaringsmöjligheter då även den praktiska avlastningsbänken mot vardagsrummet är placerad på skåp.

Innanför matplatsen ligger ett av husets tre sovrum. I detta rum är våningssängen platsbyggd i kombination med garderoben. Rummets fönster vetter åt söder.

Det större av de tre sovrummen rymmer en dubbelsäng och har fönster mot sjösidan och rummet nås från vardagsrummet.
Ytterligare ett sovrum är placerat med ingång från vardagsrummet. Här finns plats för enkelsäng alternativt våningssäng.

Duschrummet inrymmer förutom duschhörna även tvättmaskin. Innanför duschrummet ligger toaletten med mulltoalett, handfat och spegelskåp.

Huset har invändigt genomgående trätak, trägolv och panelade väggar.

Dokument (pdf)

Planritningar Tomtkarta med mått.pdf Detaljplan

Länkar

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Harka 4:65, Norrtälje kommun, Skattesats 33.1%.

Församling

Frötuna.

Typ

Fritidshus/åretrunt

Storlek

Boarea 74 kvm, biarea 10 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

4 rum, varav 3 sovrum.

Tomt

Trevlig tomt i olika nivåer som har både öppna ytor likväl som planteringar med buskar och träd. En liten del av tomten är ett skogsparti som väl kan tas ned för att ge ännu mer ljus och även egen ved. Tomtarea 1 948 m² (friköpt).
Storlek: 1 948 kvm.

Byggnadstyp

1-plan

Byggnad

Byggnadsår: 1979
Byggnadstyp: 1-plan
Grundläggning: Krypgrund
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Träpanel (liggande)
Tak: Takpannor
Fönster: 2-glas
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Enskilt åretrunt vatten, sommarvatten finns från föreningen, BDT-avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Direktverkande el, luftvärmepump samt öppen spis med kamininsats

Internet

Internet via mikrovåg.
Fastigheten är anmält för fiber via IP only.

Övriga byggnader

På fastigheten finns idag en gäststuga om ca 10 kvm samt två förråd. Taket på gäststugan byttes 2017.

Uteplats

Stor härlig altan löper utmed två av husets sidor, delvis under tak. Här sitter du med en rofylld natur runt dig och ser båtarna gå förbi i Norrtälje viken och på kvällen kan du se fantastiska färgskiftningar när solen går ner.

Bilplats

Enskild p-plats för flertalet bilar vid infarten till fastigheten.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

32 263 SEK varav:
Uppvärmning: 12 000 SEK
Försäkring: 4 600 SEK
VA: 1 102 SEK
Renhållning: 1 986 SEK
Sotning: 500 SEK
Vägavgift/snö: 1 626 SEK
Samfällighet: 1 700 SEK
Övrigt: 8 749 SEK
Driftskostnaderna är baserade på nuvarande ägares uppgifter och nyttjande av bostaden, nuvarande ägare bor permanent. I uppvärmningskostnaden är hushållselen inräknad. Posten övrigt är för bryggsamfälligheten samt fastighetsskatt.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 1 262 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 732 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 530 000 SEK.
Värdeår: 1979
Skatt/avgift: 8 049 SEK.

Inskrivningar/Plan

Gemensamhetsanläggningar: Norrtälje Harka GA:10, avser vattentäkter, pumphus och ledningar för sommarvatten, Norrtälje Harka GA:11, avser bryggor och y-bommar, Norrtälje Harka GA:2, avser väg, Norrtälje Harka GA:9, avser grönområden, badplatser, båtramp, festplats mm.
Planbestämmelser: Byggnadsplan (1964-10-02)

Pantbrev

8 st om totalt 2 140 000 SEK

Vägbeskrivning

Från Stockholm åk E18 mot Norrtälje, strax innan Norrtälje sväng av mot Åkersberga. Sväng vänster in på Görlavägen och följ den ca 4,2 km, sväng in mot Harka och åk ca 2,2 km, i 4-vägs korsningen tag vänster. Efter ca 200 m sväng höger och följ vägen ca 200 m och tag höger in på Harka Ekväg. Efter ca 200 m ligger huset på höger sida. Välkomna!

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy