Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.
Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Svartviksvägen 37A, Öbolandet, Trosa
Typ
Fritidshus
KVM
193 kvm
Tomt
3 064 kvm (friköpt)
Rum
5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Unik arkitektritad enplansvilla på Öbolandet med magisk utsikt över havet.

Den arkitektritade, exklusiva enplansvillan ligger på en svagt sluttande sjötomt med en svindlande magisk utsikt över havet. Inget har lämnats åt slumpen i arkitekternas koncept med platsbyggd exklusiv inredning, hög kvalité på materialval och en unik planlösning. Ett hus där bostaden, naturen och vattnet lever i symbios med varandra. Det är drömmen med den exklusiva enplansvillan, utformat och ritat av den prisbelönta arkitektstudion Widjedal Racki. Inspiration till byggnationen är anpassa huset efter tomten. Inte tvärtom. Här är målet att du ska leva med utsikten. Vara i samklang med naturen och havet. Därför valdes en H-form på huset, som automatiskt bildar ett skyddat förrum till landskapet och ger insynsskydd, samtidigt som den skapar lä och bidrar till ett dynamiskt och spännande boende.
Huset på Öbolandet är det enda av sitt slag, både prisbelönat och omnämnt i olika inredningsmagasin, där du lever tillsammans med naturen och havet. Sida vid sida. Du får ett boende där årets alla skiftningar är påtagliga och närvarande. Här får du helt enkelt livskvalité. Välkommen hem!

Beskrivning

Varmt välkommen till det magiskt spännande huset på Svartviksvägen 37 A. Redan vid infarten ser du den fantastiska utsikten över fjärden. Boningshuset är byggt som ett H på ca 165 kvm med nästan underhållsfria partier av järnvitriolbehandlat trä, glas och rostig plåt som skapar en känsla av att både inne och ute suddas ut. Nästan en tredjedel av byggytan består av ett vardagsrum utomhus under tak med öppen spis. Det förlänger utomhussäsongen. Även på vintern fungerar uterummet. Då får man dra sig lite längre in och lägga in mer ved i brasan när snödrivorna kryper inpå. Mittsektionen och den högra långsidan är allmänna utrymmen. Här har du härliga öppna ytor och stora glaspartier mot det vackra skådespelet utanför. Inredningen går i vilsamt vitt och grått och med trä som accent. Det enhetliga betonggolvet gör att kök, vardagsrum och uteplats binds samman. I den högra delen finns även gäst WC och tvättstuga.
Tanken med det specialritade köket är att det ska smälta in i bakgrunden och låta naturen stjäla all uppmärksamhet. Köket är fullt utrustat i hög kvalitet med snygga design lösningar och helt platsbyggt.
I den vänstra långsidan är färgskalan och känslan annorlunda, där den privata delen med sovrum, bibliotek, biorum och badrum finns. Betonggolvet är bytt mot ett mjukt mörkt trä, målat med svartlut och oljevax. De påkostade väggarna och dragdörrarna är byggda i det vackra träet wenge. I det stora sovrummet finns ett nedsänkt betong badkar mot det stora dramatiska glaspartiet. Vackra reflektioner av vattnet förhöjer känslan av att leva mitt i naturen. Här kan du ligga i det varma vattnet och blicka ut mot det blåa havet utanför. Helt utan insyn.

Med den vackra uteplatsen på tomten finns också ett större tänk för att skapa en symbios mellan boende och natur. Inget skulle få störa naturens egna ljud, så därför är uteplatsen byggd ovanpå husgrunden till en gammal sommarstuga. Där inne göms nu värmepanna, luftvärmepump och varmvattenberedare. Tack vare tjock isolering hörs inga störande ljud från maskinerna.

Vid den privata badplatsen breder en lång brygga ut sig, även den har arkitekterna byggt för att passa in i den övriga byggnationen. Vid det lilla huset direkt i anslutning vid vattnet finns en bastu och skrivarstuga ca 30 kvm, även det klädd i rosttåligt stål. Här är inget lämnat åt slumpen.

Vackert, naturnära och helt magiskt. Ett hem utöver det vanliga och måste upplevas.
Varmt välkommen hem!
.

Övrigt

Bilderna i annonsen är tagna av Fotograf Åke E:son Lindman.

Dokument (pdf)

Kompletterande detaljplan P15-11 Detaljplan Öbolandet, P10-11 Planritning Skrivarstudio/Bastu Fasadritning Planritning Stora huset Tomtkarta Lantmäterikarta.pdf Säljarens Frågelista

Länkar

Film Svartviksvägen 37A

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Öbolandet 38:7, Trosa kommun, Trosa församling. Skattesats 33.65%.

Typ

Fritidshus

Storlek

Boarea 193 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

5 rum, varav 3-4 sovrum.

Tomt

Fastigheten gränsar till två avstyckade fastigheter ( Öbolandet 38:13 samt Öbolandet 38:14) som också är till salu och som har samma ägare. Försäljning av alla 3 fastigheterna till en köpare kan diskuteras.
Storlek: 3 064 kvm.

Byggnadstyp

1 plan

Byggnad

Byggnadsår: 2006
Byggnadstyp: 1 plan
Grundläggning: Betong
Grundmur: Betong
Stomme: Betong/Trä
Bjälklag: Betong
Fasad: Trä/plåt/glas
Tak: Plåt
Fönster: 3-glasfönster
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten och avlopp

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Luft/vatten värmepump, vattenburen golvvärme
Elförbrukning: 27 962 kWh/år.

TV

Fiber

Internet

Fiber

Uteplats

Arkitektritad uteplats på tomten samt flera uteplatser vid huset

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

55 850 SEK varav:
Uppvärmning: 43 550 SEK
VA: 6 200 SEK
Renhållning: 2 500 SEK
Samfällighet: 3 600 SEK
I uppvärmningskostnaden ingår även hushållsel och alla nätavgifter. Kostnad för försäkring tillkommer.
Driftskostnader är alltid individuella och baseras på egen förbrukning.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 6 163 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 3 243 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 2 920 000 SEK.
Värdeår: 2006
Skatt/avgift: 8 049 SEK.

Inskrivningar/Plan

Rättigheter förmån: Förmån: Officialservitut Avlopp, 0488-2018/12.3
Förmån: Officialservitut Vattenledning, 0488-2018/12.2
Förmån: Officialservitut Väg, 0488-2018/12.1
Inskrivna servitut och övriga gravationer: Avkomsträtt 53/62
Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Trosa Öbolandet GA:2
Planbestämmelser: Ändring Av Dp (2015-06-17) Detaljplan (2010-06-16)

Pantbrev

13 st om totalt 5 646 000 SEK

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy