Länk kopierad!
Pris
10 995 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Ellingevägen 1A, Öster, Eslöv
Typ
Kommersiell
Area
826 KVM
Kommun
Eslöv
Tomt
1 190 kvm (friköpt)

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Mångsidig totalrenoverad fastighet

Eslöv växer österut och välsituerat i denna expansion saluförs nu denna totalrenoverade kommersiella fastighet som står redo att tas i bruk! En väldigt mångsidig fastighet såväl inne som ute belägen på en hörntomt mellan Lundavägen och Ellingevägen i Eslöv. Den omedelbara omgivningen består av bostadsfastigheter, industrifastigheter och jordbruksfält.

På den 1 190 m² stora fastigheten vilar ett formidabelt stenhus från 1937, ombyggd år 1947 i enlighet med detaljplanen för bostadsändamål samt totalrenoverad år 2015 till bostad, ett hem för vård och boende eller hotellverksamhet. Byggnaden har en bostadssektion på entréplan om 385 m² fördelat på 14 rum och 11 badrum samt ett gemensamt storkök, en bostadssektion på övre plan om 133 m² fördelat på två lägenheter samt ett källarplan på 308 m² fördelat på 5 rum, tvättstuga, toaletter, flertalet kök, pannrum och kontor. Fastigheten har en kapacitet på 30 boende för både det gemensamma boendet och lägenheterna. Fastighetens utformning och dess närhet till Eslövs tågstation gör den attraktiv att inrätta hela fastigheten till bostäder, studentboende, vandrarhem eller hotellverksamhet. Detaljplanen tillåter en påbyggnad på den låga delen med en våning, vilket enligt säljaren ger ytterligare närmare 300 m² i utökad yta. I övrigt finns det sedan tidigare ett tillstånd för HVB-verksamhet för 14 ungdomar/barn.

Vägen upp till byggnaden består av en egen asfalterad parkering med plats för flertalet fordon samt två inhägnade gårdsmiljöer som utgörs av dels stenlagda gångbanor och uteplatser, dels gräsmatta. På gårdsplan mot söder avgränsas fastigheten av grannfastighetens fasad. Byggnadens entréplan har en huvudentré samt två gavelentréer som tjänstgör som nödutgångar. De två lägenheterna på övre plan nås via ett separat trapphus som är beläget i ena gårdsplanet. Den renoverade källaren nås via både en utvändig källartrappa och trapphuset.

Fastigheten har genomgått grundläggande renoveringar såsom målning av fasad, dörr- och fönsterbyten, ändringar av planlösningar med nya ytskikt och renoverade sanitära utrymmen, markarbeten och stenläggning, uppförande av staket, omdragning av el med undercentraler, vvs arbeten, ny fjärrvärmeanläggning med matning till vattenburet golvvärmesystem och element (källaren) samt brandsäkerhetsanläggning med brandspjäll.

Ett tillfälle att förvärva en spännande fastighet intill goda väg- och tågkommunikationer, ett stort serviceutbud och näringsliv.

Välkommen att lämna ditt intresse!

Allmän information

Pris

10 995 000 SEK (Högstbjudande)

Tomtareal/mark

1 190 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Totalareal

826 kvm

Taxeringsår

2019

Värdeår

1937

Taxeringsvärde byggnad

6 400 000 SEK

Taxeringsvärde mark

1 612 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

8 012 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Gatuadress

Ellingevägen 1A

Ort

Eslöv

Kommun

Eslöv

Fastighetsbeteckning

ESLÖV VINET 1

Objektskategori

Kommersiell

Objektstyp

Vårdbyggnad (Typkod: 320)

Byggnader

Hyresfastighet

Typ av byggnad

Hyreshusbyggnad

Byggår

1937

Tekniskbeskrivning

Byggnadstyp: Tvåplanshus med källare
Byggår: 1950
Om-/tillbyggnadsår: 2015-2017
Mark: Lera
Taktyp/takbeklädnad: Takpapp/korrugerad plåttak
Utvändiga plåtarbeten: Målad plåt
Stomme: Tegel, alla invändiga väggar är murade med lättbetong (siporex).
Grundmur: Betong/sten
Grund: Källargrund av betong
Fasadtyp: Putsad fasad
Fönster: 3-glasfönster
Bjälklag: Betong och trä med brandgips i den låga delen.

INSTALLATIONER
Vatten: Kommunalt vatten
Avlopp: Kommunalt avlopp
Typ av uppvärmning: Fjärrvärme, Ny fjärrvärmeanläggning i slutet 2016 med ny rördragning i gatan mm.
Ålder på värmeanläggning: 2016
Typ av ventilation: Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning (FTX). Salda/Ris Eco ventilation med separata brandspjäll till alla rum i lågdelen, övrigt självdrag samt paxfläktar.
Elkablar: Omdragna, 2016, huvudcentral och 4 undercentraler
Huvudsäkring: Jordat

Byggnadskommentar

ENTRÉPLAN
Nivåskillnaderna mellan gårdsplan och huvudentrén är försedda med en bred och stenlagd slänt i gången däremellan. Alldeles intill huvudentrén till fastigheten finns en förhöjd och stenlagd uteplats i sydväst.

SAMLINGSSAL
Huvudentrén leder in i samlingssalen på entréplan som har ordentligt med svängrum och är inredd med ett storkök med en köksö. Det gemensamma köket är från IKEA och är inredd med arbetsbänkar i granit samt maskininredning i borstad stål.

Interiören upplevs väldigt luftig tack vare det rikliga ljusinsläppet som ges via moderna och decibelreducerande kvalitetsfönster med härdat säkerhetsglas. I rum efter rum på entréplan finns släta vitmålade väggar, undertak med akustikplattor, nya brandklassade dörrar samt vattenburen golvvärme genomgående under vinylgolven från Tarkett.

RUM 1-14
Från samlingssalen blickar man även mot rummen som är fördelade på var sida om den långa korridoren som mynnar ut i byggnadens två gavelentréer. I husets södra gavel finns rum 1-4 med egna badrum samt den södra gavelentrén. I husets mittenparti finns huvudentrén, det gemensamma köket, umgängesyta samt rum 5-7 med egna badrum. I den norra gaveln finns rum 8-13 med två gemensamma badrum samt rum 14 med eget badrum och ett förrådsrum. Samtliga rum är utformade som egna brandceller. Till brandsäkerhets anläggningen finns en brandcentral som följer gällande regler och riktlinjer (se dokument)

BADRUM 1-11
Badrumsmiljöerna är inredda med plastmatta och våtrumsmattor på väggarna, duschhörna med vikbara glasdörrar, wc samt tvättställ och spegelskåp.

ÖVRE PLAN
Ovanvåningen nås via ett trapphus och leder upp till två lägenheter disponerade som 3 rum och kök med badrum med egna tvättmöjligheter och toaletter. Ytskikten består av släta vitmålade väggar och tak samt ljusa laminatgolv. Lägenheterna är utformade som egna brandceller och båda lägenheterna är försedda med egen undercentral för elen. Uppvärmningen sker via vattenburen golvvärme. Förvaringen i lägenheterna ges i form av garderober i rummen.

KÖK
Kök och sällskapsrum samspelar i öppen planlösning i båda lägenheterna. Köksinredningen och maskinutrustningen är från IKEA.

BADRUM
Badrumsmiljöerna i lägenheterna består av plastmatta och våtrumsmattor på väggarna, duschhörna med vikbara glasdörrar, paxfläkt, wc samt tvättställ och spegelskåp med infälld belysning. Tvättpelare finns i båda lägenheterna med tvättmaskin och torktumlare.

TOALETT
Lägenheterna är varsin toalett i tillägg med plastmatta på golven och våtrumsmattor på väggarna, wc, tvättställ och spegel.

TV/internet

Fiber är indraget till fastigheten

Energistatus

Energideklaration är utförd 8/9 2022

Specifik energianvändning

166 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

130 kWh/m²

Energiklass

E

Besiktningsman

Caspar Skog, Caspar Skog Fastighetsenergi AB

Ekonomi

Kommentar

Driftskostnaderna avser full nyttjande av fastigheten med 30 boenden.

Driftskostnad

Uppvärmning

80 000 SEK/år

Vatten och avlopp

55 000 SEK/år

Renhållning

13 000 SEK/år

Elkostnad

60 000 SEK/år

Försäkringskostnad

12 000 SEK/år

Summa driftkostnad

220 000 SEK/år

Fastighetsskatt/-avgift

24 036 SEK/år

Värderingsenheter

Hyresfastighet

Typ av byggnad

Hyreshusbyggnad

Värdeår

1937

Byggår

1937

Taxeringsvärde byggnad

6 400 000 SEK

Om/tillbyggnadsår

2 015

Area

826 kvm

Sammanfattning från hyresgästlista

Uthyrd total area

-518 kvm

Vakant total area

518 kvm

Summa hyresintäkter

-1 180 000 SEK/år

Summa vakantintäkter

1 180 000 SEK/år

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Ca 7 st parkeringsplatser tillhörande fastigheten finns på entrésidan. I övrigt råder 24-h gatuparkering.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd 8/9 2022

Specifik energianvändning

166 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

130 kWh/m²

Energiklass

E

Övriga rättigheter och belastningar

Planer och bestämmelser

Stadsplan (Beslutsdatum: 19621105)

Planer och bestämmelser

507-Vinet, Tomtindelning (Beslutsdatum: 19641221)

Inteckning

Inteckningar

6

Totalt belopp

6 485 000 SEK

Dokument (pdf)

Planlösningar Energideklaration - Vinet 1 Areadokument

Är du intresserad av denna fastighet? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna fastighet. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy