Länk kopierad!
Pris
11 500 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Jordgubbsgatan 14A-B, Årsta, Uppsala
Typ
Kommersiell
Area
1 829 KVM
Kommun
Uppsala
Tomt
1 829 kvm (friköpt)

En gedigen fastighet med hotellverksamhet och uthyrningsmöjligheter

Välkomna till Årsta gård och en minst sagt unik fastighet i väl omtyckta Årsta! Här erbjuds mångfaldiga användningsområden och fastigheten har drivits som hotellverksamhet på nedre plan och övre plan har inrätts till en hyresbostad. Fastigheten har tidigare använts för hotellverksamhet samt för uthyrning till olika företag under en längre period - möjligheterna är stora och valet är ditt. Planlösningen erbjuder många rum på både nedre och övre plan med både kakelugn och öppen spis där rummen använts som hotellrum till de boende. Flertalet sanitetsutrymmen finns även på både nedre och övre plan. En mycket trevlig fastighet på 1829 kvadratmeter och 359 kvadratmeter boyta fördelat på två plan med väldisponerade ytor för ändamålet. Här löper ett fint trägolv genom bostaden med ljusa väggar med många fönster som bidrar till ett fint ljusinsläpp.

På fastigheten finns även ett garage med separat ingång till ett extra rum.

Läget i Årsta är lättillgängligt och i ett centralt men lugnt område. Det är nära till flertalet omtyckta förskolor, grundskola och högstadieskola samt välskötta och populära lekplatser. I det direkta närområdet finns även 4H-gård och stora härliga grönområden som öppnar upp för rekreation, motion, härliga promenader och roliga lekfulla stunder för barnen. Till Årsta centrum, med bland annat välsorterad mataffär, vårdcentral, apotek, går ni på ca 10 minuter. Intill Gränby köpstad, med ett brett utbud av affärer och diverse butiker, restauranger mm. går ni på ca 20 minuter. Väldigt bra pendlingsläge med kortare körsträcka till E4:a påfarten som tar er mot Stockholm och Gävle. Behagligt gång- och cykelavstånd till city, på närliggande gata finns busshållplats med täta och regelbundna turer till och från city. Till Uppsala Resecentrum tar det ca 15 minuter med cykel.

BESKRIVNING AV HUVUDBYGGNADEN:

ENTRÉPLAN
På nedre plan finner du 2 ingångar vid farstukvisten, i den ena av ingångar möts du av en entré som leder vidare till främst uppehållsrummet/vardagsrum/frukost, men även en lång korridor till samtliga rummen på entrévåningen. Här finner du 8 rum som används för hotellverksamhet/airbnb gäster där 7 av rummen är utrustade med 1-2 garderober och alla 8 rum är utrustat med handfat samt med ett fönster. Vidare finns två fräscha badrum och en WC där samtliga är helkaklade. Badrummen är utrustade med dusch, tvättställ samt toalettstol. Här finns även ett tvättrum med tvättmaskin och torktumlare samt garderob. På detta våningsplan erbjuds många rum, en yteffektiv och väldisponerad planlösning med gott om förvaring samt sanitetsutrymmen och även en kakelugn och en öppen spis. Här finns även ett kök som nås via uppehållsrummet. Genom den andra entrédörren nås trappan som leder upp till det andra våningsplanet.

ANDRA VÅNINGSPLAN
Uppför trappan nås övervåningen där du även här finner en hall som mynnar ut till rummen, här erbjuds ytterligare fyra sovrum. Utöver det finns ett vardagsrum (används i dagsläget som ett rum för uthyrning), kök med tillhörande matplats och två helkaklade badrum utrustat med toasits, tvättställ, dusch samt plats för tvättmaskin. Köket har god förvaring i över och underskåp, vidare utrustat med spishäll, dubbel diskho, kyl med ovanliggande skafferi och städskåp. På hela övervåningen finner du genomgående trägolv.

För mer information samt för att boka tid för visning, vänligen kontakta ansvarig mäklare.

Allmän information

Pris

11 500 000 SEK (Högstbjudande)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Tomtareal/mark

1 829 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Totalareal

1 829 kvm

Taxeringsår

2019

Taxeringsvärde byggnad

2 025 000 SEK

Taxeringsvärde mark

817 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

2 842 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Gatuadress

Jordgubbsgatan 14A-B

Ort

Uppsala

Kommun

Uppsala

Fastighetsbeteckning

UPPSALA ÅRSTA 11:172

Objektskategori

Kommersiell

Objektstyp

Hyresbostad/Hotell (Typkod: 322)

Driftskostnad

Uppvärmning

49 115 SEK/år

Vatten och avlopp

29 862 SEK/år

Elkostnad

22 573 SEK/år

Försäkringskostnad

33 380 SEK/år

Bredband

10 356 SEK/år

Brandskydd

5 000 SEK/år

Summa driftkostnad

150 286 SEK/år

Fastighetsskatt/-avgift

28 420 SEK/år

Värderingsenheter

1

Typ av byggnad

Hyreshuslokal

Värdeår

1959

Byggår

1929

Taxeringsvärde byggnad

2 025 000 SEK

Area

359 kvm

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Stor parkeringsyta samt stor grusad uppfart med plats för flertalet bilar.

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning

Uppsala Årsta Ga:11

Planer och bestämmelser

Årsta m.m., Stadsplan (Beslutsdatum: 19680822)

Rättigheter last

Avtalsservitut: Fjärrvärmeledningar - Se beskrivning

Rättigheter förmån

Officialservitut: Va-ledningar

Rättigheter last

Officialservitut: Väg

Avtalsrättigheter

Avtalsservitut FJÄRRVÄRMELEDNINGAR

Inteckning

Inteckningar

6

Totalt belopp

5 900 000 SEK

Dokument (pdf)

Planlösningar Fastighetskarta-2022-08-03

Är du intresserad av denna fastighet? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna fastighet. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy