Länk kopierad!
Pris
3 500 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Mårtensgatan 4, Kävlinge, Kävlinge
Typ
Butikslokal
Area
598 KVM
Kommun
Kävlinge
Tomt
598 kvm (friköpt)

Gedigen fastighet mitt i centrala Kävlinge med verksamhet och hyreslägenhet

Mitt på handelsstråket i centrala Kävlinge ligger denna charmiga fastigheten som idag har en caféverksamhet på bottenplan och en hyreslägenhet på andra plan. Här är en god möjlighet för dig som vill fortsätta att driva caféverksamhet eller för den som vill ha en affärslokal på bästa skyltläge. Kävlinge har gått från att vara en by till att bli en stad. Med den stora och expansiva utvecklingen, nyproducerade bostäder och en ny stadsdel som växer fram, har detta blivit en populär kommun för närliggande städer.

Allmän information

Pris

3 500 000 SEK (Högstbjudande)

Tomtareal/mark

598 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Totalareal

598 kvm

Taxeringsår

2019

Värdeår

1929

Taxeringsvärde byggnad

1 029 000 SEK

Taxeringsvärde mark

530 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

1 559 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Gatuadress

Mårtensgatan 4

Ort

Kävlinge

Kommun

Kävlinge

Fastighetsbeteckning

KÄVLINGE SEPARATOR 10

Objektskategori

Kommersiell

Objektstyp

Butik (Typkod: 321)

Övrigt

Önskar man ta över verksamheten och driva vidare detta populära café, så kan all maskinell utrustning samt inventarierna ingå till en kostnad på kronor 200.000:-, så man lätt och enkelt kan ta över verksamheten från dag ett.

Byggnader

1

Typ av byggnad

Hyreshuslokal

Byggår

1909

Tekniskbeskrivning

Ägandeform: Friköpt
Byggnadstyp: 1,5-planshus med delvis källare
Markareal: 596 kvm

Grundläggning: Källare samt platta på mark
Bjälklag: Trä och betong
Stomme: Trä
Fasad: Tegel
Fönster: 2-glas och 3-glas. 2006, 2014 samt 2021
Tak: Plåt

Renoveringar:
Bytt fönster i burspråk i caféet, (2014)
Satt in nya fönster & terrassdörr i lägenheten, ( 2014 samt 2021 samt flerfärgat original fönster)

Byggnadskommentar

I lokaldelen på 185 kvm bedrivs idag ett välbesökt och välrenommerat café med plats för ca 40 sittande gäster. Lokalen totalrenoverades 2014 och alla tillstånd för att bedriva verksamhet är godkända. En öppen lokal i vinkel med vackert burspråk, stora skyltfönster mot gatan samt dörr till uteserveringen på trädäcket. I lokalen ligger det ett slitstarkt laminatgolv med träkänsla och väggarna är vitmålade tillsammans med fina fondväggar. Toaletten går i samma stil som lokalen och är handikappanpassat med vitt porslin och klinker på golvet i svart och vitt schackmönster. Det finns många arbetsytor och utrymmen i lokaldelen och fastigheten är perfekt för den som vill bedriva ett café men även neutral för att användas till annan typ av verksamhet. Bakom vad som idag är serveringsdisken med kakor och bakverk, finns diskutrymmet som man även når från serveringen. Här finns vask och diskmaskin i arbetshöjd och väggarna är vita med grå klinker ligger på golvet. Intill diskrummet ligger beredningsrummet som idag används för fullt för att tillaga bakverk och olika maträtter. Bakom denna del finns två rum som idag används till förvaring och lager men här sätter bara fantasin sina gränser och du kan använda det till vad som helst. Här är väggarna vitmålade och på golvet ligger gråmålat betonggolv. Ett av rummen är utrustat med tvättmaskin och torktumlare för att enkelt kunna tvätta personalkläder. Intill har vi ett mysigt personalrum med laminatgolv och ljusa väggar. I samma utrymme kommer du till den privata badrummet med dusch.

Innergården är asfalterad för bilar samt ett stort trädäck med räcke till uteserveringen, som också detta är handikappanpassat. På innergården står det ett litet hus på ca 10 kvm som man enkelt gör om till en liten pop-up butik för glassförsäljning på sommaren som ett komplement till caféet. Varför inte hyra ut det till någon som vill ha en lite mindre verksamhet.

På andra plan i huvudbyggnaden finns det en lägenhet på 79 kvm som idag är uthyrd. Lägenheten renoverades 2014 med bl a ett helkaklat badrum med dusch, tvättmaskin (Samsung) och torktumlare (Miele). Ett ljust kök med målade luckor och en äldre men fullt fungerande maskinpark av Miele. Väggarna är målade i ljus ton och på golvet ligger laminat. Här finns även matplats samt utgång till en stor takterrass från köket. Vardagsrum med matplats i fil och ett trevligt gammeldags burspråk med blyinfattade glas. Färgsättningen är ljus och på golvet ligger ekparkett. Två sovrum i vardera gavel med ljus färgsättning.

I källaren som man når från lokaldelen av fastigheten på entréplan är det betonggolv och putsade väggar. Här kan fantasin flöda med att utöka verksamheten i en läcker miljö.

TV/internet

ADSL

Energistatus

Energideklaration är utförd 23/7 2018

Specifik energianvändning

98 kWh/m²

Energiklass

F

Ekonomi

Kommentar

Elnätsleverantör: Skånska Energi
Elnätskostnad: Caféverksamhet - 40 346 kr/år, Hyreslägenhet - 9 854 kr/år

Förbrukning: Caféverksamhet - 23 621 kwh/år Hyreslägenhet - 4028 kwh/år

Två personer boende i lgh.
Uppvärmning av lägenheten ingår i årsavgiften. Hushållsel tillkommer för hyresgästen på ca 6000 kwh/år, totalt 8000 kr/år
Kostnaden för el beror på caféverksamheten med all maskinell utrustning, såsom kylar och frysar som är igång.

Försäkring av café och lägenhet kronor 20.000:-/år

Driftskostnad

Vatten och avlopp

7 000 SEK/år

Renhållning

8 000 SEK/år

Elkostnad

50 200 SEK/år

Försäkringsinformation

Länsförsäkringar

Summa driftkostnad

65 200 SEK/år

Fastighetsskatt/-avgift

10 774 SEK/år

Värderingsenheter

1

Typ av byggnad

Hyreshuslokal

Värdeår

1929

Byggår

1909

Taxeringsvärde byggnad

546 000 SEK

Area

185 kvm

1

Typ av byggnad

Hyreshusbyggnad

Värdeår

1929

Byggår

1909

Taxeringsvärde byggnad

483 000 SEK

Area

79 kvm

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Parkeringsplats på innergården till boende och de anställda på caféet samt handikapp parkering.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd 23/7 2018

Specifik energianvändning

98 kWh/m²

Energiklass

F

Övriga rättigheter och belastningar

Planer och bestämmelser

Separator,banken,valvet Samt Sten 15(del Av)och Sten 17 Mfl, Detaljplan (Beslutsdatum: 19980910)

Inteckning

Inteckningar

4

Totalt belopp

1 870 000 SEK

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Kävlinge är en centralort i Kävlinge kommun där det enkelt att leva. Här finns allt inom räckhåll både gällande service och fungerande skola. Det finns allt från detaljhandelsbutiker till fotbollsplaner och vårdcentral. Orten har både flertal förskolor för de minsta och skolor till de äldre barnen. Det norra industriområdet i Kävlinge är trevligt och barnvänligt med blandad bebyggelse. Här samsas äldre avstyckade gårdar med hus byggda på 80-talet. Med mer än 32 000 invånare och beläget mitt i den expansiva Öresundsregionen rymmer kommunen det mesta ? kuststräckor, fina golfbanor och sprittande fiskevatten. Det är även lätt att ta sig runt med cykelvägarna som leder till centrala Kävlinge där buss- och tågförbindelse finns till bland annat Lund, Malmö och Helsingborg.

Dokument (pdf)

Planlösningar energideklaration

Är du intresserad av denna fastighet? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna fastighet. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy