Länk kopierad!
Pris
15 000 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Vibäck 10, Vibäck, Nyköping
Typ
Kommersiell
Area
15 220 KVM
Kommun
Nyköping
Tomt
15 220 kvm (friköpt)

Vibäck sommarhem - Mitt i skärgården.

Skärgårdsfastighet med enskilt läge vid vägs ände och utan grannar. Här finns 10 bostadshus varav en huvudbyggnad om ca 400 kvm. Totalt ca 687 kvm boyta och 72 bäddar. Flera av husen har badrum med dusch och wc och för övriga finns en servicebyggnad med toaletter, duschar samt tvättstuga. Läget längst ut på Tunabergshalvön vid Marsvikens mynning i havet ger ägaren avskildhet och samtidigt direkt anslutning till öppet hav och vidare båtresor mot Stockholm eller St:Annas skärgård.

Fastigheten ägs av SSAB och IF Metall Järnbruksklubben i Oxelösund har drivit semesterhemsverksamhet på anläggningen under väldigt lång tid.
Fastigheten omfattar 15.220 kvm vilket till största delen är fina gräsytor till den egna sandstranden och bryggan som har plats för många båtar och är en fin badbrygga. I viken ingår även ytterligare en brygga som ligger med servitutsrätt, här finns ytterligare båtplatser att nyttja eller hyra ut. Här finns godkänd avloppsanläggning för att bedriva verksamhet.

Vibäck har ett skyddat läge i Marsvikens mynning med öppet hav runt udden. Fastigheten kan nyttjas privat eller i verksamhet och är idag taxerad som hyrsenhet vilket kan ändras efter önskemål. Fastigheten kan förvärvas av juridisk person.

Allmän information

Pris

15 000 000 SEK (Högstbjudande)

Tillträde

från 1/10 2022.

Tomtareal/mark

15 220 kvm

Tomtarealuppgifter enligt

Lantmäteriet

Totalareal

15 220 kvm

Taxeringsår

2019

Taxeringsvärde byggnad

1 120 000 SEK

Taxeringsvärde mark

384 000 SEK

Totalt taxeringsvärde

1 504 000 SEK

Taxeringsvärdet är

Fastställt

Gatuadress

Vibäck 10

Ort

Nyköping

Kommun

Nyköping

Fastighetsbeteckning

NYKÖPING VIBÄCK 1:2

Objektskategori

Kommersiell

Objektstyp

Bostad (Typkod: 325)

Övrigt

Samtliga byggnader ligger med stor närhet till stranden och bryggan, vissa så nära som 20 meter. De allra flesta husen och rummen har utsikt över havet. Till fastigheten hör två stycken stora bryggor som ingår i försäljningen. Båda ligger med servitutsrätt. Bryggan närmast husen fungerar både som badbrygga och har båtplatser med bommar. Här kan man utöka antalet bommar om man så önskar.
Brygga nr 2 ligger inne i viken och har en "bro" så att båtar kan komma under. Här finns ytterligare båtplatser och via bryggan kan man gå över till Gräs skär. På denna brygga har 3 fastigheter servitut på båtplats och de betalar brygghyra i enlighet med vad en kommunal båtplats
kostar.

Det går att förvärva inventarier från Metall som drivit anläggningen under många år, under filer finner du en inventarieförteckning, priset är 100.000:- för samtliga inventarier på listan. Observera att det är olika säljare av fastigheten och inventarier.

Ekonomi

Kommentar

Elen är beräknad utifrån förbrukningen under q2 2022 när ingen verksamhet har bedrivits på fastigheten. I kostnaden för el ingår förbruknings el, värme samt fasta avgifter. När IF Metall drivit full verksamhet har kostnaden för el varit ca 184.000:- inkl fasta avgifter.

Kostnaden för avlopp avser när fastigheten nyttjas med privat omfattning. Kostnaden när anläggningen är i full drift är ca 240.000:-/år.

Kostanden för samfällighet avser väg.

Driftskostnad

Vatten och avlopp

60 000 SEK/år

Samfällighet

7 260 SEK/år

Elkostnad

100 000 SEK/år

Försäkringskostnad

20 000 SEK/år

Försäkringsinformation

Kostnaden för försäkring är en uppskattning lämnad av LF när fastigheten nyttjas som privat boende.

Summa driftkostnad

187 260 SEK/år

Fastighetsskatt/-avgift

15 040 SEK/år

Värderingsenheter

1

Typ av byggnad

Hyreshuslokal

Värdeår

1941

Byggår

1941

Taxeringsvärde byggnad

324 000 SEK

Area

244 kvm

1

Typ av byggnad

Småhusbyggnad

Värdeår

1941

Byggår

1941

Area

35 kvm

1

Typ av byggnad

Småhusbyggnad

Area

71 kvm

1

Typ av byggnad

Småhusbyggnad

Area

50 kvm

1

Typ av byggnad

Småhusbyggnad

Area

50 kvm

1

Typ av byggnad

Småhusbyggnad

Area

36 kvm

1

Typ av byggnad

Småhusbyggnad

Area

54 kvm

1

Typ av byggnad

Småhusbyggnad

Area

54 kvm

1

Typ av byggnad

Småhusbyggnad

Area

60 kvm

1

Typ av byggnad

Småhusbyggnad

Area

47 kvm

1

Typ av byggnad

Småhusbyggnad

Area

40 kvm

Sammanfattning från hyresgästlista

Uthyrd total area

687 kvm

Total area

687 kvm

Totalt antal bostäder

10

Totalt antal hyresgäster

30

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Grusad parkering m plats för ca 20 bilar. Det går att köra in många fler bilar på fastigheten innanför bommen. På parkeringen utanför bommen har 3 fastigheter rätt att parkera för att kunna gå till sina fastigheter genom skogen, dessa fastigheter ligger inte inom syn eller hör håll.

Typ

P-plats

Antal

20

Övriga rättigheter och belastningar

Rättigheter last

Avtalsservitut: Kraftledning - Se beskrivning

Rättigheter last

Avtalsservitut: Väg - Se beskrivning

Rättigheter last

Avtalsservitut: Väg - Se beskrivning

Samfällighet

NYKÖPING KROGNÄS S:2

Rättigheter förmån

Officialservitut: Vad skogen och dess nyttjande på dessa holmar vidkommer så har undertecknadfunnit billigt att honom tillägga de skogsdelar som nu vid delningen befinnes mest skoglösa: varföre som skogen för vibäck ej är så frodig som de övrigas andelar och även i vidden brister 4 tdl 11 5/9 kappl. som på bekvämligt sätt ej kunde tilläggas: skogen på krokholmarna tlll förbättringbåde nu och framdeles bör tillyda. - Skogsfångsservitut

Rättigheter last

Officialservitut: Vattentäkt

Rättigheter last

Officialservitut: Väg

Rättigheter last

Officialservitut: Utrymme

Rättigheter förmån

Officialservitut: Rätt att bibehålla, underhålla och förnya en båtbrygga, y, vid ängsundet. - Brygga

Rättigheter förmån

Officialservitut: Rätt att använda gångväg mellan bryggan y och vibäck 1:2. - Gångväg

Rättigheter last

Ledningsrätt: Rätt att för all framtid bibehålla och förnya elektrisk starkströmsledning i form av luft-och markledning med en systemspänning av högst 24 kv jämte tillbehör. tillbehör till ledningen är stolpar, stag, linor, jordtag och övriga säkerhetsanordningar med styrutrustning samt liknande anordningar. tillbehör är även transformatorstationer. vattenfall östnät ab har områdeskoncession för området. ledningens sträckning framgår av karta, aktbilaga ka. för ledningen och dess tillbehör upplåts ett område av 4-8 meters bredd, beroende på typ av ledning samt 2 meter runt transformatorbyggnad, i de fall byggnaden inte ryms inom området för ledningen. - Starkström

Avtalsrättigheter

Avtalsservitut VÄG

Avtalsrättigheter

Avtalsservitut VÄG

Avtalsrättigheter

Avtalsservitut Kraftledning

Övriga rättigheter och belastningar

Fastigheten äger den stora bryggan i viken vilken är skyddad med servitut. På denna brygga har 3 fastigheter i närområdet servitut på båtplatser (av fler än 10 platser). Avgiften för dessa följer vad kommunen tar ut för motsvarande båtplatser.

Beskrivning

Service och kommunikationer

Bilväg året runt.

Områdesbeskrivning

Fastigheten ligger vid vägs ende med enskilt läge. Det är lätt att skapa fullständigt insynsskydd från landsidan. I närområdet finns fina bär och svampskogar för rekreation, löpning, mtb osv. Med båt är det kort resa över till Skärgårdsvåfflan på Jogersö, restaurangerna Läget och Sailor i Oxelösund. För en lite längre utflykt finns Svärdsklova skärgårdskrog norr om Nyköping och Arkesund på andra sidan Bråviken. Nävekvarns hamn och restaurangen systrarna Brådhe ligger också nära.

Dokument (pdf)

Planlösningar 18211 D-2017-00260251_0002 akt 04-TUG-292 Ledningsrätt Starkström Akt 0480-03-96 Officialservitut Gångväg, Vattentäkt och Brygga Akt 04-84-213 Officialservitut Utrymme Akt 0480-02-26 D-2017-00260251_0001 akt 04-TUG-64 Situationsplan Fasad Inventarielista If Metall

Länkar

Prospekt

Är du intresserad av denna fastighet? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna fastighet. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy