Detta objekt är sålt

Men vi har många andra objekt i området som kan vara av intresse. Klicka här.

Sålt

Detta objekt är sålt. Kontakta mäklaren för mer information eller kostnadsfri rådgivning och värdering av din bostad.
Pris
Kontakta mäklaren för mer information
Adress
Lövåsvägen 45, Ulvsunda, Stockholm
Typ
Kommersiell
KVM
0.0 kvm
Tomt
902 kvm (friköpt)
Rum
0 rum

Bostadsfastighet, Bromma - Ulvsunda Trädgårdsstad

Lövåsvägen 45

Ulvsunda trädgårdsstad, Bromma, Stockholm

Exklusivt renoverad bostadsfastighet från 1913

Lillsjöhuset som byggdes 1913 i nationalromantisk stil, är unikt i sitt slag och har precis genomgått en mycket omfattande renovering. Fastigheten består idag av fyra lägenheter som har renoverats i tidstypisk stil utan att göra avkall på moderniteter, samt ett större dubbelgarage. Skulle det finnas intresse att vidareutveckla denna fastighet kan det finnas möjlighet att eventuellt exploatera den stora tomten.

Lägenhetsbeskrivning
Byggnadens fyra lägenheter är totalrenoverade in i minsta detalj och ägaren har fokuserat på att bygga upp interiören i den tidstypiska stilen från början av 1900-talet då fastigheten byggdes. Lägenheternas kök och andra snickerier är platsbyggda av Vamco Snickerier. Bänkskivor i köken är Silestone kompositsten, vitvaror är i huvudsak från Miele samt någon från Siemens, fantastiska golv i Baseco 30 mm massiva trägolv som är vitpigmenterade och oljevaxade, alla rum har platsbyggda tavellister för att undvika borrhål vid uppsättning av tavlor, värmekällor i lägenheterna är vattenburna radiatorer i gammal stil från Lenhovda samt att badrummen har elvärmeslingor i golven. Samtliga lägenheter har egen tvättmaskin.

Fastighetens totala bruksarea 350 kvm, varav boarea 247 kvm, biarea 63 kvm, övrig area 40 kvm, fördelas enligt nedan.

Lgh 1. Entréplans lägenheten är en underbar etagelägenhet på 113 kvm (boarea 70 kvm, biarea 43 kvm) fördelade på 3 sovrum, vardagsrum, 2 wc/duschrum samt ett mkt stort kök där det också finns utrymme för att skapa ett hemmakontor. På entréplanet finner du ett förvaringsrum, ett sovrum, kök, vardagsrum och wc/duschrum.I vardagsrummet finns en mkt vacker Qvesarums spiraltrappa i gjutjärn som tar dig ner till det nedre planet, här finns 2 sovrum och ett wc/duschrum. Dessa 2 rum har separata ingångar som kan vara praktiskt om familjen har tonårsbarn som har lite oregelbundna tider. Lägenheten har många fönster som ger ett fantastiskt fint ljusinsläpp.

Lgh 2. Lägenheten på 1 tr är på 70 kvm fördelade på 1 stort sovrum, vardagsrum, kök, wc/duschrum och en hall med yta för en bra arbetsplats (här kan även göras ett mindre sovrum) samt ett förvaringsrum. Även denna lägenhet har många fönster och fint ljusinsläpp.

Lgh 3. Lägenheten på 2 tr är på 67 kvm och har i stort sett samma planlösning som föregående lägenhet. Skillnaden mellan dem är att denna lägenhet har en snygg förvaringslösning i vardagsrummet.

Lgh 4. En underbar vindslägenhet på 40 kvm samt ett praktiskt sovloft på 7 kvm. Lägenheten har en härlig rymd då takhöjden på den högsta punkten är ca 4 m. Även denna lägenhet har fint ljusinsläpp genom vindsfönster samt ett par större takfönster. Här kan kopplas in vedkamin om så önskas.

I källaren finns en tvättstuga/teknikrum - här finns 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och tvättho samt en bänkskiva ovan dessa, här är även ett konvektorelement monterat med avfuktningsfunktion. Här finns även husets bergvärmeanläggning IVT, 2 st varmvattenberedare, elcentral. Skulle man välja att hyra ut lägenheterna för kortare tidsperioder, t ex som företagslägenheter, är detta ett mycket bra servicerum. I källaren finns även ett modernt och separat badrum som inte tillhör någon av lägenheterna.

Genomförd renovering
Målsättningen med den genomgripande renovering som nyligen genomförts har varit att huset skall stå i ytterligare minst 100 år. I renoveringen har bland annat samtliga avloppsstammar, vatten-, el- och värmeledningar bytts ut. Helt nya element från Lenhovda och slottsvred har satts på plats. Inga detaljer har sparats i ambitionen att återställa huset till sin forna glans. Golven har bytts och rätats och materialet mellan bjälklagen är utbytt, nytt gips på alla väggar och tak, lägenhetsdörrar och samtliga lister har bytts ut. Platsbyggda kök av högsta kvalitet, samt helt nya vitvaror, mestadels från Miele, har byggts i respektive lägenhet. Badrummen har tidstypiskt kakel, platsbyggda skåp, inredningsdetaljer i sekelskiftesstil och vägghängda toaletter. Tvättmaskin i alla lägenheterna.

Fasadens mönstermurade fris och blinderingar är nymurade. Trädgården har fått nytt liv med nya häckar, nylagd gräsmatta och renoverade grindstolpar.

Öppen fiber finns indragen i samtliga lägenheter. Huset har även brandsäkrats med utrymningsvägar och övrig brandisolering. I tillägg har huset modern mekanisk frånluftsventilation.

Utvecklingspotential och möjlig köpare
Köparen kan vara någon som bara vill äga denna fina fastighet och förvalta den på ett omsorgsfullt sätt. Huset är idag en hyresfastighet men går att omvandla till en bostadsrättsförening om så önskas. Den obebyggda marken är en möjlighet och om byggnation skulle beviljas där, då vore det möjligt att bygga några stadsradhus eller ett större hus med ytterligare flera lägenheter. Under tiden då den nya köparen ev driver denna utvecklingsprocess kan man få en fin avkastning med att hyra ut lägenheterna som skulle generera uppskattningsvis en hyresintäkt på ca 80 000 kr/mån.

Historia
Lillsjöhuset byggdes 1913 i nationalromantisk stil under samma tid som Ulvsunda trädgårdsstad anlades. Arkitekten bakom den ståtliga byggnaden hette Gustaf de Frummerie (1872-1947) som var medarbetare till en av Sveriges mest kända arkitekter, Ferdinand Boberg. Röda tegelfasader, mönstermurad fris, försänkningar i tegelytan, så kallade blinderingar, kännetecknade huset vars branta tak täcktes med glaserat taktegel. Huset byggdes som personalbostad åt de arbetare som arbetade på Stockholms Elverk och där drev den intilliggande Lillsjöstationen. Lillsjöstationen var den första elstationen i sitt slag och var även den unik i sin arkitektur. Många besökare tycker Lillsjöhuset påminner om skånska Glimmingehus.

Närområdet
I närheten finns den fiskrika Lillsjön med motionsspår och utegym. 5 minuters promenad från huset finns även fina Ulvsunda Slott samt Ulvsunda båtklubb. Slottet byggdes 1644 och båtklubben grundades 1924, samma år som Ulvsunda trädgårdsstad detaljplanerades. Även Lillsjöns koloniträdgårdar finns i direkt närhet till fastigheten. Kollektivtrafik finns runt hörnet och både Abrahamsbergs och Stora Mossens tunnelbanestation ligger 5 minuters promenad bort. I Abrahamsberg finns även mataffär, restauranger, fik och inredningsaffärer.

Affären är tänkt att genomföras som en aktieöverlåtelseaffär, en så kallad bolagsaffär.

För visning kontakta mäklaren.

Kontakta mig för en kostnadsfri värdering

STEG
1
2
3
4

Påbörja din kostnadsfria värdering här

Ta del av vår integritetspolicy

STEG
1
2
3
4

Påbörja din kostnadsfria värdering här

Ta del av vår integritetspolicy

STEG
1
2
3
4

Påbörja din kostnadsfria värdering här

Ta del av vår integritetspolicy

STEG
1
2
3
4

Påbörja din kostnadsfria värdering här

Ta del av vår integritetspolicy