Detta objekt är sålt

Men vi har många andra objekt i området som kan vara av intresse. Klicka här
Pris
Kontakta mäklaren för mer information
Adress
Åsgatan 31, Katrineholm
Typ
Fastighet
Area
296 kvm
Kommun
Katrineholm
Tomt
1 112 kvm (friköpt)

Katrineholm

Mycket välskött hyresfastighet som renoverats löpande

Med ett naturnära läge intill skogen, ett stenkast från Kullbergska sjukhuset och centrala Katrineholm, ligger denna mycket välskötta hyresfastighet med idag 3 lägenheter som tidigare varit 4. Potential finns att utöka bostadsytorna genom att dels använda vindsplanet som kan nås från de två underliggande lägenheterna dels använda del av källaren som kan nås från en av lägenheterna på första våningen.

Fastigheten har haft samma ägare sedan 1980 och kontinuerligt renoverats under åren fram till idag. Bl.a. har fjärrvärme installerats, fönster har bytts och stambyte genomförts med 4 stycken nya badrum. På tomten finns en sidobyggnad med 2 kallgarage, viss förrådsyta och ett inglasat uterum. Därtill finns flertalet fruktträd och uteplatser.

Lägenheterna fördelas idag på 2 stycken 3 rok samt 1 styck om 7 rok (etage). Samtliga lägenheter har balkong.

Hyresnivån är låg då ägarfamiljen själva disponerat hälften av husets bostadsyta. Idag finns förutom ägarfamiljen en hyresgäst och en lägenhet har lämnats vakant inför försäljningen. potential finns att höja hyresnivån både på lägenheterna och garagen.

Driftnettot idag är ca 142.000 kr/år men utrymme bör finnas för ett driftnetto om ca 200.000 kr/år genom att sätta en marknadsmässig hyra för lägenheter och garageplatser. Väljer man att förädla befintliga biutrymmen kan man på sikt ha en ännu högre avkastning.

Möjligheter att bygga vidare på tomten finns då den får bebyggas till en fjärdedel. Total yta att bebygga är således 278 m² vilket innebär att det idag återstår 71 m² då befintligt hus har en byggyta om 171 m², givet att befintlig garagebyggnad är 36 m². Byggnadshöjden får inte överskrida 3 meter i byggnadshöjd samt bygglov krävs, då Attefallsregeln inte gäller flerbostadshus. Utnyttjas denna möjlighet till fullo skulle en bostadsdel om ca 60 m² boyta kunna generera en hyresintäkt på ca 85000 kr/år.
Fastigheten säljs som rak fastighetsaffär.

Kontakta mig för en kostnadsfri värdering

Ta del av vår integritetspolicy