Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
745 000 SEK / Eller högst bjudande
Adress
Stråleborg 1, Ålberga, Ålberga
Typ
Fritidshus
KVM
35 kvm
Tomt
2 373 kvm (friköpt)
Rum
1 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välkommen till torpet Stråleborg beläget i ett område med Bullerbykänsla

Efter en färd på tio minuter från E4:an, tar du dig via grusvägar i vackra Södermanland med grönskande omgivningar till torpet Stråleborg. I ett fantastiskt lantligt läge ligger detta torp som funnits i mer än 100 år. Omgivningarna har Bullerbykänsla och här strosar betande hästar och får i närliggande hagar. Stråleborg ligger ca 2 km utanför samhället Ålberga, mitt emellan Nyköping och Norrköping.

På den stora och lummiga tomten om 2373 kvadratmeter står idag ett gulligt litet boningshus på cirka 35 kvadratmeter. I torpet finner ni kök med indraget vatten, rum med rörspis och en mysig liten farstu. På tomten finns även en bod med duschrum med duschkabin samt wc, snickarbod, vedbod och förråd. I trädgården finns svarta vinbär, hallon, rabarber och körsbär samt päron- och äppelträd.

Till närmaste livsmedelsbutik har du två mil att köra och kommer då till Krokek. Till de större butikerna i Nyköping har du tre mil. Närmaste badsjö är Bålsjön där finns en idyllisk liten badplats med bryggor, omklädningshytt och gungor. Bodaviken i Bråviken är en större badplats som också ligger i närheten. Andra badmöjligheter finns i sjöarna Skiren, Stavsjön och Älgsjön.

Troligtvis har du som förvärvar denna fastighet en dröm om det enkla livet. Att hitta en oas där du kan slappna av, varva ner och njuta av ett sommarparadis i all enkelhet eller så har du stora visioner om att bygga ditt framtida permanentboende i en lantlig miljö! Oavsett vilket - Välkommen hem!

Beskrivning

Hall
Genom entrédörren till torpet kommer du in i en tidstypisk farstu med trägolv , bröstpanel och blommiga tapeter.

Rum
Rummet är inrett med trägolv och målade väggar. I rummet finns en vacker gammal rörspis att elda i regniga sommarkvällar och utrymme för flera bäddar eller en säng samt en mindre soffa.

Kök
I köket finns det plats för en mindre matplats intill fönstret. Här finns indraget vatten, en mindre kyl, spisplattor och mikrovågsugn. Köket är inrett med trägolv och ljust målade väggar.

Dokument (pdf)

Frågelista

Länkar

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Rösäng 4:2, Nyköping kommun.

Typ

Fritidshus

Storlek

Boarea 35 kvm.
Areauppgifter enligt säljaren.

Rum

1 rum, varav 1 sovrum.

Tomt

Stor härlig tomt med möjlighet till såväl odling som flertalet uteplatser. Stråleborg är beläget utanför planlagt område vilket ger goda möjligheter för byggnation på fastigheten.
Storlek: 2 373 kvm.

Byggnadstyp

1 plan

Byggnad

Byggnadsår: 1916
Byggnadstyp: 1 plan
Stomme: Trä
Fasad: Stående träpanel
Tak: Plåt
Fönster: Enkla fönster
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Enskilt vatten, Enskilt avlopp (septitank).
Övrigt: Oinredd vind finns.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Direktverkande el samt rörspis
Elförbrukning: 3 900 kWh/år.

Energideklaration

Status: Behövs ej

Internet

Fiber framdraget till tomtgräns.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

16 340 SEK varav:
Försäkring: 1 300 SEK
VA: 2 590 SEK
Sotning: 500 SEK
Vägavgift/snö: 3 000 SEK
Elektricitet: 8 400 SEK
Samfällighet: 550 SEK

Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt på 4 335 SEK.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 578 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 249 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 329 000 SEK.
Värdeår: 1929
Skatt/avgift: 4 335 SEK.

Inskrivningar/Plan

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Nyköping Rösäng GA:1

Pantbrev

4 st om totalt 653 000 SEK

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy